szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár el is veszítheti sikerei kovácsát a magyar válogatott.

Meggondolatlan posztjával hatalmas kárt okozhatott az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Burján Csaba. Ahogy megírtuk, a sportoló a sanghaji repülőtéri várakozás közben az Instagram-oldalára írt ki egy Kínára, a kínaiakra nézve sértő üzenetet, amivel nagyon megbántotta a válogatott kínai vezetőedzőjét, Csang Csing Linát. A tréner be is nyújtotta a lemondását a szövetségnek, az elnökség azonban nem fogadta el, tárgyalást kezdeményeztek a szakemberrel.

Hatalmas botrány lett abból, hogy a magyar olimpiai bajnok Kínát szidta

Burján Csaba az Instagramra posztolt egy képet, amin a F*ckin China felirat volt olvasható. Sanghajban már jégre sem léphet, a szövetség pedig fegyelmi eljárást kezdeményezett.

Burján is elnézést kért azóta, a válogatott csapatvezetője, Bánhidi Ákos mégis hazaküldte a sanghaji világkupaversenyről, a szövetség pedig fegyelmi eljárást indított ellene.

Bánhidi a Borsnak csütörtökön azt mondta, a vezetőedző még mindig nagyon maga alatt van.

„Nem szabad elmenni a történtek mellett, de most az a legfontosabb, hogy a magyar válogatott helyszínen maradt versenyzőit megóvják a fejleményektől” – magyarázta a lapnak a csapatvezető. Hozzátette azt is, hogy Lina „szerencsére már egyre kevesebbet sírdogál”, de az még kérdéses, hogy milyen munkát végez a csapat mellett.

Óránként változik a helyzet”

– jegyezte meg Bánhidi.

(Képünkön Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!