szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A debreceni labdarúgónak nagyon rossz érzés volt, hogy az Izland elleni meccset a tévén keresztül kellett néznie.

Dzsudzsák Balázs szeretne visszakerülni a válogatottba és játszani a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon – erről is nyilatkozott a másodosztályú Debreceni VSC játékosa az Origónak.

A 33 éves támadó elmondta, a televízióban egyedül nézte, amikor Szoboszlai Dominik belőtte az Eb-részvételt jelentő gólt Izlandnak. "A gól után természetesen ordítottam, boldog voltam" – fogalmazott, majd hozzátette, "nem akarok hazudni: nagyon rossz érzés volt, hogy 2020 legszebb futballpillanatát a tévén keresztül kellett nézzem, és nem lehettem ott a csapattal"

Dzsudzsák hangsúlyozta, hogy számára az első számú csapat a magyar válogatott. "Én a válogatott szereplést soha nem fogom lemondani. Ha nem válogatnak be, az más kérdés" – jelentette ki a játékos, aki jelenleg 108 szereplésével, Király Gáborral együtt válogatottsági rekorder.

"Én nem azért élek, hogy egyedüli csúcstartó legyek. Sőt, ha valaki azt mondaná, hogy kegyelemből, vagy szánalomból betesz még egyszer, hogy 109-szeres válogatott legyek, akkor életemben először azt mondanám, hogy ebből nem kérek. A válogatottság nem ajándék. A múlt nagy ikonjai, Puskás Ferenc, Bozsik József, Fazekas László, Király Gábor sem engedhették meg maguknak egyszer sem, hogy ajándékba kapják a válogatott fellépést. Akkor én ezt hogyan fogadhatnám el? De abban se reménykedjen senki, hogy feladom az álmaimat. Az lebeg a szemem előtt, hogy a magam erejéből jussak vissza a válogatottba" – nyilatkozott Dzsudzsák Balázs.

A Debreceni DVSC játékosa azt is mondta, soha nem dicsekedett azzal, amije van, "nálam óvatosabban kommunikáló ember kevés van a közösségi média terében".

De mi értelme van annak, hogy 33 évesen még mindig ott tartunk, hogy azt feszegetik: miért ment Dzsudzsák Balázs az MTK edzésére Bentley-vel, miért ezzel az autóval jött Debrecenbe? Ha egy Volkswagennel jönnék, az lenne a baj, ha egy Nissannal, akkor meg az. Magyarországon előttem nem volt olyan játékos, aki ennyi pénzt mozgatott volna meg a sportágban. Nem volt olyan focista, aki ennyit szerepelt volna a hírekben, mint én. Ha valamiben hibáztam, az, hogy kezdetben nem vettem ezeket a dolgokat komolyan".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

Őrizetbe vették a Hír Tv svédországi tudósítóját

Őrizetbe vették a Hír Tv svédországi tudósítóját