szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A virtuális gép egy alkalmazás, amely eljátssza a számítógép...

A virtuális gép egy alkalmazás, amely eljátssza a számítógép szerepét, hogy ne kelljen többrendszeres gépünkre még egy plusz operációs rendszert telepíteni, és bíbelődni annak eltávolításával, amikor már nincs rá szükség. Egyéb haszna is van, nem kell újraindítanunk a gépet, hogy belépjünk az új 7 rendszerünkbe. Tesztelésre tehát kiváló megoldás a virtuális gép, már ha rendelkezünk elég fizikai memóriával. S hogy ez mit jelent? A kényelmes használathoz 3-4 Gbájtnyi memória ajánlott. Nézzük meg először a virtuális gép létrehozásának mikéntjét.
Töltsük le a Vmware Workstation egy újabb verzióját. (>6.5). Regisztrációra lesz szükség, mert e-mailben kapni fogunk egy serial kódot, amellyel 30 napig használhatjuk a trial verziót. Telepítsük fel a programot, és ahol kéri, adjuk meg a serial kódot.
Indítsuk el. Kattintsunk a Virtual Machine gombra, majd válasszuk a Custom (Advanced) konfigurálási módot. Innentől véget nem érő ablakokon át kell konfigurálnunk, de rengeteg olyan beállítás van, ami alapból helyes. A következő lenti listában összegyűjtöttük azoknak az ablakoknak a címét, amelyeknél szükség van/lehet módosításra. Ha az ablak címe, amelyen jelenleg állunk, nem található a lenti listában, akkor kattintsunk a Next gombra.
Guest Operating System Installation: Válasszuk az „I will install the operation system later” opciót.
Select a Guest Operating System: Ha még nem szerepel a Windows 7 a verziók között, akkor használjuk a Vistát.
Name the Virtual Machine: Adjunk nevet és elérési útvonalat rendszerünknek. (25 Gbájt szabad hely legyen rajta!)
Processor Configuration: Állítsuk be a processzorok számát.
Memory for the Virtual Machine: Adjunk bőven memóriát a virtuális rendszernek, a fizikai memóriánkhoz mérten.

Válasszunk elegendően nagy memóriát!

Specify Disk Capacity: Biztos, ami biztos, 25 Gbájtra módosítottuk a virtuális partíció méretét.
Ready to Create Virtual Machine: Szedjük ki a pipát a Power on this virtual machine after creation elől, majd Finish.
Készen volnánk, balra fent megjelent a virtuális gépünk (Windows 7), amire ha rákattintunk, jobb oldalt látni fogjuk a hozzá tartozó hardvereszközöket. Kattintsunk duplán a CD/DVD (IDE) részre. A felugró ablakban állítsuk be, hogy a virtuális CD/DVD meghajtónkba a letöltött Windows 7 ISO fájl töltődjön be.

Fizikai meghajtó helyett CD-képet is használhatunk

Okézzuk le az ablakot, majd a Play gomb (háromszög) segítségével indítsuk el a rendszert. Ha minden igaz, bebootol a gép az ISO fájlból, és elindul a telepítő. Kattintsunk a virtuális gép ablakába, hogy oda kerüljön át az egér- és billentyűzetvezérlés. Innen a Ctrl + Alt gombbal tudunk „kijönni", a Ctrl + Alt + Enter pedig a teljes képernyős mód.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reagált a nő, akire Bayer Zsolt ráuszította a rajongóit: "Fogalmam sincs, miért történik ez velem"

Reagált a nő, akire Bayer Zsolt ráuszította a rajongóit: "Fogalmam sincs, miért történik ez velem"

Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

iPhone-ról Androidra vált? A WhatsAppját egy az egyben átviheti

iPhone-ról Androidra vált? A WhatsAppját egy az egyben átviheti