szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokféleképpen rejthetünk el fontos dokumentumokat a gépünkön, azonban ha hangfájlnak álcázzuk, nemigen fognak rátalálni.

Ha valóban el szeretnénk rejteni egy számunkra fontos állományt, például jelszavaink listáját (hiszen ki tudja fejben tartani valamennyit), érdemes segítségül hívnunk a DeepSound nevű ingyenes programot. A segítségével ugyanis hangfájlba (wav vagy flac) ágyazhatjuk azt a fájlt, amit el szeretnénk rejteni az idegen szemek elől.

A program letöltése (innen), telepítése, majd indítása után egy áttekinthető felület fogad bennünket. Itt mindenekelőtt ki kell választanunk azt a meghajtót, ahol a megfelelő hangfájl található. Álljunk erre rá, majd nyomjuk meg a jobb egérgombot, mire előbukkan egy helyi menü. Innen kiderül, hogy az F2 lenyomásával választhatjuk ki, hogy melyik fájlt (fájlokat) szeretnénk titkosítani. Kattintsunk rá erre, majd az Encode feliratra. Ekkor a Settings  (Beállítások) ablakban akár jelszóhoz is köthetjük a fájl majdani visszanyerését.

A kódolási folyamat pillanatok alatt végbemegy. Ezután akár ki is törölhetjük eredeti helyéről a „titkosított” fájlt, az ugyanis ott lapul a hangfájlban, s csak mi tudjuk, hogy ott van. Ha vissza akarjuk kapni, egyszerűen álljunk rá a hangfájlra a DeepSound ablakában, és a jobb egérgombos menüből válasszuk az Extract secret file opciót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

A szakmai szervezet szerint a napi működést veszélyezteti a járvány a kereskedelemben

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója