szerző:
hvg.hu

Új frontot nyitott az olvasás népszerűsítéséért a New York-i Közkönyvtár: az intézmény az Instagramon keresztül inspirálná olvasásra az embereket, miközben a könyveket már szeretők részére is érdekességgel szolgál.

A különböző közösségi szolgáltatások kapcsán gyakran hangzik el az a kritika, hogy semmilyen értéket nem közvetítenek, a fiatalok figyelmét pedig elterelik a fontosabb dolgokról – például a tanulásról. Erre cáfolt rá most igen erősen a New York-i Közkönyvtár, ami egy igen menőnek tűnő kampányt indított az olvasás népszerűsítéséért – az Instagramon.

A könyvtár a New York-i Mother reklámügynökséggel az Insta Novels (instaregények) koncepciót. Ennek eredményeként az Instagram Történetekbe teszik fel a különböző klasszikus műveket, ezzel szólítva meg elsősorban a fiatalabb generációt. A könyveket különböző művészek segítségével illusztrálják.

A könyvek oldalainak olvasásához elég, ha az ujjunkkal nyomva tartjuk a kijelzőt, majd amikor végeztünk az oldallal, felengedjük és lapozunk egyet. Az első instagramosított mű az Alice Csodaországban lett, de hamarosan több másik könyv is követi majd, így érdemes követni a könyvtár hivatalos Intagram-oldalát.

A tervek szerint a következő hónapokban Charlotte Perkins Gilman A sárga tapéta, valamint Franz Kafka Átváltozás című novellája is felkerül majd. A könyvek természetesen angolul vannak, ez ugyanakkor dupla lehetőség, hiszen nemcsak a könyvet ismerhetik meg a fiatalok, de az angol nyelvet is gyakorolhatják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!