szerző:
hvg.hu

Az Instagram is bekapcsolja a szimpla felhasználónév-jelszó párosnál komolyabb védelmi szintet jelentő kétfaktoros azonosítás lehetőségét. A gyanús fiókokat pedig könnyebben lehet majd ellenőrizni.

Az utóbbi időben több hasznos dologgal bővült az Instagram, de alighanem a most érkező két új funkciónak fognak igazán örülni a felhasználók. A feltöltött képek és a fiókok nagyobb védelme érdekében egyrészt az Instagram is bevezeti a kétfaktoros azonosítást. Ennek lényege, hogy a profilhoz tartozó jelszó mellett a felhasználók egy SMS-ben vagy egy kódgeneráló alkalmazásban (pl. Google Authenticator) kapott kód beírására is kötelezhetik magukat. Hasonló megoldást mások mellett a Facebook is kínál már, ott is érdemes aktiválni.

©

A fejlesztések másik része a kirívóan sok követővel rendelkező fiókokhoz kapcsolódik. Lesz egy “Account Info” nevű opció, amellyel információt szerezhetünk a kétes profilokról. Látni lehet majd a regisztráció időpontját, hogy honnan üzemeltetik, illetve, hogy milyen neveken volt eddig elérhető.

©

Az Instagram mindezek mellett transzparensebbé teszi annak lehetőségét, hogy valaki hitelesített profillal rendelkezzen. A képmegosztón a Facebookhoz hasonlóan egy kis kék pipa jelzi, hogy a profilt valóban az használja, akinek a nevére bejegyezték azt. Ez a lehetőség viszont nem mindenkinél fog megjelenni, vélhetően a nagyobb követői táborral rendelkező, ismertebb emberek csatornáira lehet majd kérni. Egyébként a beállítások között, a hitelesítéssel kapcsolatos menüpontban kell majd keresni, onnan lesz indítható a kérvényezős folyamat.

Az Instagram közlése szerint a fejlesztések – a hitelesítést nem számolva – az elkövetkező hetekben válnak elérhetővé, és mindenkinél bekapcsolják azokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!