szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram is bekapcsolja a szimpla felhasználónév-jelszó párosnál komolyabb védelmi szintet jelentő kétfaktoros azonosítás lehetőségét. A gyanús fiókokat pedig könnyebben lehet majd ellenőrizni.

Az utóbbi időben több hasznos dologgal bővült az Instagram, de alighanem a most érkező két új funkciónak fognak igazán örülni a felhasználók. A feltöltött képek és a fiókok nagyobb védelme érdekében egyrészt az Instagram is bevezeti a kétfaktoros azonosítást. Ennek lényege, hogy a profilhoz tartozó jelszó mellett a felhasználók egy SMS-ben vagy egy kódgeneráló alkalmazásban (pl. Google Authenticator) kapott kód beírására is kötelezhetik magukat. Hasonló megoldást mások mellett a Facebook is kínál már, ott is érdemes aktiválni.

©

A fejlesztések másik része a kirívóan sok követővel rendelkező fiókokhoz kapcsolódik. Lesz egy “Account Info” nevű opció, amellyel információt szerezhetünk a kétes profilokról. Látni lehet majd a regisztráció időpontját, hogy honnan üzemeltetik, illetve, hogy milyen neveken volt eddig elérhető.

©

Az Instagram mindezek mellett transzparensebbé teszi annak lehetőségét, hogy valaki hitelesített profillal rendelkezzen. A képmegosztón a Facebookhoz hasonlóan egy kis kék pipa jelzi, hogy a profilt valóban az használja, akinek a nevére bejegyezték azt. Ez a lehetőség viszont nem mindenkinél fog megjelenni, vélhetően a nagyobb követői táborral rendelkező, ismertebb emberek csatornáira lehet majd kérni. Egyébként a beállítások között, a hitelesítéssel kapcsolatos menüpontban kell majd keresni, onnan lesz indítható a kérvényezős folyamat.

Az Instagram közlése szerint a fejlesztések – a hitelesítést nem számolva – az elkövetkező hetekben válnak elérhetővé, és mindenkinél bekapcsolják azokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

Házakat tett a földdel egyenlővé egy nagy robbanás Baltimore-ban

Házakat tett a földdel egyenlővé egy nagy robbanás Baltimore-ban

Csirkéket és birkákat tart Borkai, nem hiányzik neki a közélet

Csirkéket és birkákat tart Borkai, nem hiányzik neki a közélet