szerző:
hvg.hu

Bár még csak a tesztek folynak az 5G hálózatokkal, aki előrelátó, az már most gondol a jövőre. Az egyik legilletékesebb mondta el, hogy a Huawei nem fogja kihagyni az 5G-t összehajtható telefonjából.

Bár a korábbi hírek azt valószínűsítették, hogy még az idén megjelenhet a Huawei összehajtható telefonja (megelőzve a Samsungot), a cég soros elnöke, Ken Hu most már 2019 közepére taksálja a telefon bemutatkozását.

A tiencsini (Tianjin) Világgazdasági Fórumon beszélt erről, és ugyancsak itt mondta el, hogy ez a telefon már fel lesz készítve az 5G-re, nagyobb sebességet és kevesebb késleltetést kínálva. „Százszor gyorsabb lesz a készülék, mint ma, és a felhasználók hihetetlenül nagyfelbontású videókat élvezhetnek majd okostelefonjuk óriási kijelzőjén” – tette még hozzá. A cég egyébként egyre szorosabb kapcsolatot ápol jó pár európai és ázsiai távközlési szolgáltatóval, felkészülve az 5G korszakra. Az 5G hálózatok egyelőre tesztelési szakaszban vannak, és akár 50-szer, 100-szor gyorsabb adatsebességet hozhatnak a 4G hálózatokhoz képest, és számos iparág számára kulcsfontosságú infrastruktúrává válhatnak. És talán ön is epekedni fog az 5G-s internet után, ha megmutatjuk, hogy mire jó.

A Huawei immár a világ második legnagyobb okostelefon-gyártója (szépen elorozta ezt a helyezést az Apple-től), és sokat invesztál mind az 5G-be, mind az összehajtható telefonokba. A cég szerint ugyanis ez a két fő irány a közeljövőben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Francia miniszter: a zavargások katasztrofálisan hatnak a gazdaságra

Francia miniszter: a zavargások katasztrofálisan hatnak a gazdaságra

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Központosítani akarja a kormány a háziorvosi ellátást

Központosítani akarja a kormány a háziorvosi ellátást

Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága

Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága