szerző:
hvg.hu

Eddig fájóan hiányzott az elektromos autózást támogató funkció a Google Térképből, mostantól azonban könnyebb lesz töltőpontot keresni.

Az elmúlt időszakban több kisebb-nagyobb frissítést is kiadott a Google a Google Térképhez. Az egyik új funkció a közlekedésben segíti a felhasználókat, míg a másik a jó kis baráti/családi programok megszervezésében, egy most kiadott frissítéssel pedig az elmúlt időszak egyik leghasznosabb újítása kerül bele a szolgáltatásba. Ami ráadásul még előremutató is.

A fejlesztők bejelentése szerint mától elérhető az az új funkció, amivel a felhasználók láthatják, hol van a közelükben az elektromos autók töltéséhez szükséges töltőpont. Ezt eddig csak harmadik féltől származó alkalmazás/térkép bevonásával tudták megnézni az elektromos autók tulajdonosai, mostantól azonban a Google Térképen belül is elérhető ez az információ.

©

Nyilvánvalóan mondanunk sem kell, mennyire hasznos és előremutató újdonságról van szó, az elektromos autózás egyik nagy gátja ugyanis az, hogy nem mindig tudja a felhasználó, hol található töltőpont. Márpedig ha már csak néhány tízkilométerre elegendő energia maradt az akkumulátorban, fontos, hogy mielőbb töltőhöz jusson az ember.

A töltőpontokat az EV charging stations vagy EV charging keresőszavak beírása után mutatja meg a Google Térkép. De nemcsak ezért hasznos az új funkció, a helyszín mellett ugyanis más hasznos információkat is kap a felhasználó. A találatoknál megjelenik, hogy milyen típusú töltőket lehet ott használni, hány darab van belőlük, milyen gyorsan töltik fel a kocsit, emellett pedig azt is láthatjuk, a többi felhasználó hányasra értékelte a töltőpontot.

Az újdonság androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető, azonban néhány nap eltelhet, mire frissül a Google Térkép. Magyarországon a Tesla, valamint a ChargePoint által telepített töltőket mutatja majd a térkép.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Előfizetők millióit bukhatja a Netflix, ennek ellenére jól kalkulált az áremeléssel

Előfizetők millióit bukhatja a Netflix, ennek ellenére jól kalkulált az áremeléssel

Ez nagyot szólhat: profi hangos alkalmazást ad ki a Dolby, több ingyenes funkcióval

Ez nagyot szólhat: profi hangos alkalmazást ad ki a Dolby, több ingyenes funkcióval

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Súlyos sérültje is van a veszprémi gázrobbanásnak – videó

Súlyos sérültje is van a veszprémi gázrobbanásnak – videó