szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A héten érkezik a Google térképszolgáltatásának új funkciója, amely a baráti találkozók, sörözések, vacsorák szervezését teszi jóval kényelmesebbé.

Május elején számos új, izgalmas újdonságot mutatott be a Google a szokásos éves I/O fejlesztői konferencián. Ilyen például a funkció, amely a mesterséges intelligenciát segítségül hívva igyekszik csökkeneteni a mobiltelefonok energiafogyasztását, de kapott egy új funkciót a Google Térkép szolgáltatása is. Ez utóbbi élesedett most, amit a héten mind az androidos eszközök, mind az iPhone- és iPad-tulajdonosok megkapnak majd.

A Group Planning (csoportos tervezés) névre keresztelt funkció segítségével az eddiginél sokkal könnyebbé válhat a csoportos éttermi foglalás a barátok/munkatársak számára. Ha a keresésnél olyan helyet találunk, amelyik szimpatikus, elég csak hosszan ráböknünk, az azonnal hozzáadódik egy gyorslistához.

©

Ez a lista pont úgy jelenik meg a kijelzőn, mint a Facebook Messengernél a beszélgetőpartnerek, ha "becsukjuk" a beszélgetést: egy kis kerek ikonként, amelynél egy számláló mutatja, hány helyet mentettünk bele eddig. Ha a lista összeállt, azonnal megoszthatjuk azt az ismerősökkel, akik szavazni is tudnak arról, melyik hely legyen a befutó.

Az új funkció ezen a héten kerül a Google Térkép androidos és iOS-es alkalmazásába, érdemes a napokban ráfrissíteni az alkalmazásra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak