szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az OpenSignal nevű független szervezet felmérése szerint már nem igaz, hogy a wifi jobb alternatívát jelent a mobilinternetnél, az 5G pedig végleg le fogja győzni a technológiát.

Wifin keresztül netezni a mobilinternet helyett nemcsak azért lehet célszerű, mert így sok adatot spórolhatunk, de azért is, mert előbbi jóval gyorsabb adatkapcsolatot biztosít, mint utóbbi. Persze az 5G bevezetésével ez a helyzet megváltozhat, egyelőre azonban még a sebesség szempontjából a wifi áll "nyerésre". Legalábbis ezt gondolhatnánk, a helyzet viszont az, hogy ez nem egészen így igaz.

Az OpenSignal legfrissebb jelentése szerint jelenleg 33 olyan ország létezik a világon, ahol a mobilinternet sebessége gyorsabb, mint egy átlagos wifi hálózaté. A legnagyobb különbség az ausztráloknál van, ott 13 Mbps-mal gyorsabb a mobilnet a vezetékesnél, de Libanon, Katar, Omán, Görögország és Csehország esetében is több mint 10 Mbps a differencia a mobilnet javára.

©
©

A jelenség általában ott figyelhető meg, ahol az otthoni internet sebessége viszonylag lassú. Az OpenSignal szerint ezek alapján érdemes lenne átgondolniuk a készülékek gyártóinak, hogy melyik hálózat használatát preferálják inkább. Mert bár a wifi valóban a leggyorsabb alternatívát jelentette korábban, az LTE megjelenésével (és az 5G majdani bevezetésével) ez a trend végleg megfordulni látszik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Jobb későn? Csak 2020-ban jelenhet meg az 5G-s iPhone

Két olyan terület van, ahol az androidos gyártók egyértelműen az amúgy igen innovatív Apple előtt járnak: az összehajtható és az 5G-s készülékek esetében nagy a csend Cupertinóban. A legújabb hírek szerint azonban az Apple sem hagyhatja figyelmen kívül a jövő elvárásait, azonban egyelőre csak 2020-ra ígér 5G-s eszközt.

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról