szerző:
hvg.hu

Cameron Underwood 2016-ban követett el öngyilkosságot, azonban csodával határos módon életben maradt. Arca teljesen szétroncsolódott, de a 3D technika segítségével újat kapott. A fiatal a hosszú lábadozást követően most először állt ki a nyilvánosság elé.

A kaliforniai Cameron Underwood élete két évvel ezelőtt annyira rosszra fordult, hogy úgy érezte, csakis az öngyilkosság vethet véget a szenvedésének. A fiatal fejbe lőtte magát, ám csodával határos módon életben maradt. Sérülése miatt azonban arcának nagy része roncsolódott, annyira, hogy egyetlen orvos sem vállalta, hogy megpróbálja rendbe hozni.

Cameron azonban nem adta fel: hosszú keresgélést követően rátalált Eduardo Rodriguez sebészre, aki teljesen új arcot készített a férfinak. Rodriguez ehhez orvosi célra készült 3D-s tervezőszoftvereket használt, azok segítségével álmodta meg Underwood vadonatúj arcát. A donor egy 23 esztendős férfi volt, az ő külsejét ültették át Cameronéra.

A műtét, amely 25 óráig tartott, annyira jól sikerült, hogy Rodriguez eljárását úttörőnek nevezték az orvostudomány, de különösen az arcplasztika szakértői, miután a napokban a nyilvánosságnak is megmutatták az eredményt. Underwood ugyanis hosszú ideig lábadozott a műtétet követően, és csak nemrég került olyan állapotba, hogy elhagyhassa a kórházat.

"Van orrom, szám, mosolyoghatok, beszélhetek és ehetek. Nagyon boldog vagyok" – mondta beszédében Underwood, aki köszönetet mondott William Fisher donornak is, akinek tragédiája új életet és esélyt adott neki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bombafenyegetés miatt kiürítették a Call of Duty játékokat fejlesztő stúdiót

Bombafenyegetés miatt kiürítették a Call of Duty játékokat fejlesztő stúdiót

Reszkess, Európa: szélsőséges időjárás, erős áradások várhatók

Reszkess, Európa: szélsőséges időjárás, erős áradások várhatók

Tordai Bence: Közös a cél, a rezsim megdöntése

Tordai Bence: Közös a cél, a rezsim megdöntése

Eljárás indult Brüsszelben a magyar sofőr ellen, aki a kormány Verhofstadt-plakátos kisbuszát vezette

Eljárás indult Brüsszelben a magyar sofőr ellen, aki a kormány Verhofstadt-plakátos kisbuszát vezette

Látványos elektromos kamiont a Volvo is tud csinálni, nem csak a Tesla

Látványos elektromos kamiont a Volvo is tud csinálni, nem csak a Tesla

Budapestre is elhozzák a FINA új versenyét

Budapestre is elhozzák a FINA új versenyét