szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Liang Hua a davosi Világgazdasági Fórumon azt mondta, átköltöztethetik tevékenységüket azokba az országokba, ahol szívesen látják őket onnan, ahol akadályozzák tevékenységüket.

A Huawei kész arra, hogy a nyugati országokból, ahol korlátozásokat léptettek életbe a céggel szemben, átvonuljon azokba az országokba, ahol "szívesen látják", mondta el Liang Hua, a Huawei elnöke a davosi Világgazdasági Fórumon.

Az elnök hozzátette, ha ezekben az országokban további akadályokat gördítenek fejlesztéseik elé, átköltöztethetik tevékenységüket azokba az országokba, ahol az együttműködés kifejezetten gyümölcsöző, írja a BBC.

Korábban nemzetbiztonsági kockázatok miatt tiltották meg a Huaweinek és a ZTE-nek Ausztráliában, hogy 5G-hálózatot fejlesszen, nemsokára Új-Zéland is így tett, valamint Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is korlátozták ezen tevékenységüket, hasonló félelmek miatt.

Ezután Kanadában őrizetbe vették a Huawei egyik vezetőjét az Iránnal kapcsolatos szankciók megszegése miatt, majd Lengyelországban is letartóztatták a Huawei egyik munkatársát.

Több nyugati ország attól fél, hogy a Huawei által kiépített 5G-hálózaton keresztül tudna kémkedni a kínai kormány, noha a Huawei mindig tagadta, hogy a kormánynak kiadnának információt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!