szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégsem a héten, csak néhány nappal később teszi elérhetővé a FaceTime csoportos hívásfunkciójában talált problémát javító szoftverfrissítést az Apple. Ez volt az a hiba, amely lehetővé tette, hogy az iOS-eszközök tulajdonosai lehallgassanak másokat.

Vírusként söpört végig a neten a hír, miszerint igen nagy gond volt az Apple FaceTime szolgáltatásával: egy szoftverhiba miatt az Apple eszközeivel rendelkezők lehallgathatóvá és megfigyelhetővé váltak, ráadásul anélkül, hogy erről értesültek volna.

A cupertinói cég viszonylag gyorsan cselekedett (a problémás funkciót kikapcsolták), majd azt ígérték, még a héten elérhetővé tesznek egy frissítést, amely javítja a kritikus szoftverhibát. Erre azonban kicsit még várni kell, mint ugyanis most kiderült, a vonatkozó update csak a jövő héten élesedik.

Az Apple ezzel kapcsolatos közleményében ígéretet tett arra is, hogy a jövőben sokkal gyorsabban reagál majd a beérkezett hibajelzésekre. Szükség is lesz rá, a komoly bakit ugyanis egy 14 éves fiú szúrta ki, ő viszont hiába jelezte, az Apple szóra sem méltatta.

A történethez hozzátartozik, hogy ugyanebben a közleményében a cupertinóiak elnézést kértek a lassú reakció miatt, a fiúnak pedig köszönetet mondtak a nem mindennapi felfedezéséért. A New York-i főügyészt viszont nem hatotta meg a bocsánatkérés, vizsgálatot indított ellenük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

Hiába változtat a kormány, ezzel aligha oldja meg a háziorvoshiányt Magyarországon

Hiába változtat a kormány, ezzel aligha oldja meg a háziorvoshiányt Magyarországon