szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Durvul a helyzet: a pár napja kirobbant FaceTime-botrány, illetve annak kezelése már a New York-i főügyész figyelmét is felkeltette. Vizsgálatot indít az Apple ellen.

Egyre kínosabb helyzetbe kerül az Apple a hét elején nyilvánosságra került FaceTime-hiba miatt – a lehallgatást lehetővé tévő problémáról itt olvashatnak részletesen.

Hiba persze minden alkalmazásban előfordulhat, azonban időközben az is kiderült, hogy már napokkal az eset kirobbanása előtt többször is felhívták az Apple figyelmét a gondra (telefon, e-mail, Facebook- és Twitter-üzenetek), azonban a cégnél süket fülekre talált a figyelmeztetés.

Az Apple azóta már letiltotta azt a csoportos FaceTime-funkciót, amely lehetővé tette a lehallgatást, és már gőzerővel dolgoznak a hiba javításán, ami – állítólag – még a héten megérkezik. Azt hihetnénk, ezzel pont kerül az ügy végére, de úgy tűnik, nem lélegezhetnek fel Cupertinóban.

Letitia James, New York-i főügyész és Andrew Cuomo kormányzó bejelentette, hogy vizsgálni fogják az ügyet, elsősorban az Apple lassú reakciójára fókuszálva. „A New York-iaknak nem kell választaniuk a privát kommunikációjuk és adatvédelmi jogaik között. A FaceTime hibája komoly fenyegetést jelent azon New York-i emberek biztonságára és magánéletére, akik az évek során megbíztak az Apple-ben és termékeikben – fogalmazott a főügyész. Az Apple egyelőre nem reagált a vizsgálat hírére.

Mindez a lehető legrosszabbkor történik a cupertinói cég számára. A napokban közzétett pénzügyi jelentése jóindulattal sem nevezhető rózsásnak, s nem véletlen, hogy többen is a cég második aranykorának végét emlegetik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!