szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Z generáció körében végzett felmérés szerint a fiatalok 76 százaléka érzi úgy, hogy a társadalom elítéli okostelefon-használati szokásait.

A Huawei szárnyai alól szabadjára engedett Honor márka az Egyesült Királyságban végzett reprezentatív felmérést az egyes generációk mobilhasználattal kapcsolatos hozzáállásáról. A kutatás eredménye szerint a 18-24 évesek 76 százaléka érzi úgy, hogy az idősebb generáció szerint túl sok időt tölt mobiljával, miközben ők maguk úgy vélik, hogy tudatosabban használják telefonjukat az idősebbeknél. A fiatalok mindössze 8 százaléka gondolja úgy, hogy az okostelefon negatív hatással van az életére. Közel kétharmaduk (60%) véli, hogy mobilja segítségével hatékonyabb lehet.

A megkérdezett fiatalok több mint fele (55%) végez bevételszerzésre irányuló tevékenységet is telefonján (pl. ruhák adásvétele, online marketing, blogolás). 27 százalékuk keresetkiegészítés céljából folytatja a tevékenységet, és 89 százalékuk gondolja úgy, hogy mobilja nélkül nem lenne sikeres benne. A 18-24 évesek fele állítja, hogy az okostelefon segítségével fedezett fel magában művészi tehetséget.

A Z generáció véleménynyilvánításra is rendszeresen használja telefonját. A kutatást megelőző 12 hónapban a 18-24 évesek 60 százaléka írt alá online petíciót, 25 százalékuk osztott meg petíciót közösségi oldalán, és a megkérdezettek közel fele (42 százalék) követett politikust vagy aktivistát a közösségi médiában.

A kutatás eredményeiből kiindulva a Honor Londonban kétrészes graffitifalat hozott létre az elismert utcai művészekből álló Graffiti Kings csoport segítségével, hogy fellépjenek a fiatalokat érintő negatív sztereotípiák ellen. A fal érdekessége, hogy mást mutat nappal és mást éjszaka, a Honor szerint ezzel ábrázolja a fiatalok mobilhasználati szokásait.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Tihanyban Mészáros Lőrinc háza papíron akár istálló is lehetne

Tihanyban Mészáros Lőrinc háza papíron akár istálló is lehetne

A kormány saját hatáskörben elvette a táppénzt a külföldön nyaralt karanténosoktól

A kormány saját hatáskörben elvette a táppénzt a külföldön nyaralt karanténosoktól