szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány egyik nagy nyertese lehet a Zoom, a videós szolgáltatást a(z önkéntes) karantén és a távoli munkavégzés miatt egyre többen használják – a súlyos biztonsági problémák ellenére.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Úgy tűnik, a felhasználókat azzal együtt sem zavarják a Zoom biztonsági hibái, hogy kihasználásukkal kritikus adatszivárgás is előfordulhat. Nemrég több százezer júzer adatai kerültek ki a dark webre és hackerfórumokra, és több ezer privát beszélgetés landolt a YouTube-on. (Igaz, a fejlesztők a minap kiadtak egy biztonsági frissítést, az bezárja a kiskapuk egy részét.)

A hibák ellenére a Zoom számlálója folyamatosan pörög, és a legfrissebb adatok szerint már ott tartanak, hogy naponta több mint 300 millió résztvevője van a konferenciabeszélgetéseknek. Ez kevesebb mint egy hónap alatt 50 százalékos növekedést jelent, és egy igen jelentős ugrás a decemberi 10 milliós számhoz képest.

A számok szintjén ugyanakkor van egy kis kavarodás. Bár a fenti állítás ugyanis azt jelenti, hogy ha valaki öt különböző megbeszélésen vesz részt egy nap a Zoomon, akkor ötször számolják meg, így ötször szerepel a 300 milliós bázisban. Ugyanakkor a Zoom a bejelentésben azt állítja, hogy több mint 300 millió naponta aktív felhasználója van a platformnak világszerte, ami ismét új értelmet ad a mondatnak.

A Zoom növekedése valószínűleg egy darabig még kitart, a koronavírus-járvány miatt ugyanis sokan kényszerülnek arra, hogy otthonról végezzék a munkájukat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd

Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd

Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi

Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!