szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram Reels még 2019 végén bukkant fel, és elsőként a brazil felhasználók kezdhették meg a tesztelését. Most Németországba és Franciaországba is megérkezett.

Az Instagram az elmúlt év végén két olyan funkciót is elkezdett tesztelni, amivel megpróbálják megtörni a rövid videók megosztása terén egyeduralkodó TikTokot. Az egyik a Scenes, a másik pedig a Reels, ám van köztük egy lényeges különbség: míg előbbit egyelőre csak belső felhasználásra készítették, utóbbit már Brazíliában is elkezdték tesztelni.

A jelek szerint pozitív fogadtatása volt a funkciónak, a fejlesztők ugyanis most egy szélesebb körű tesztelésbe fogtak. A TechCrunch beszámolója szerint a Reels Franciaországban és Németországban is elérhetővé vált, emellett pedig egy külön részt kapott az applikációban található Felfedező lapon.

A Reels segítségével a felhasználók 15 másodperces videókat készíthetnek és oszthatnak meg a közönséggel, amelyek alá tehetnek zenét, majd a Történetekben megoszthatják azokat.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy más országokban mikor lesz majd elérhető a funkció, annyit viszont sejtelmesen megjegyeztek, hogy szélesebb körű megjelenésre van szükség, hogy kellő mennyiségű tapasztalatot gyűjtsenek össze.

Nem meglepő, hogy az Instagram ennyire óvatosan bánik az új funkcióval. Bár az egyértelmű, hogy a TikTokot szeretnék vele lemásolni, ezt csak lassan tehetik meg: egyfelől azért, hogy ne legyintsenek rá a felhasználók az egyértelmű nyúlás miatt. Elég csak arra gondolni, miként alakult a sorsa a Facebook által készített Lassónak. Másrészt azért sem érdemes sietni az újdonsággal, mert a funkciót az Instagram megjelenéséhez kell igazítani, ez pedig sok időt és kísérletezést igényel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!