szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Élesítette az App Store-ra vonatkozó új irányelveket az Apple. A júniusban beharangozott, mostantól hatályos szabályok értelmében a vállalat nem bújik ki az alkalmazások kiadóival való vita alól.

Megtartotta ígéretét az Apple, és a napokban tényleg bevezette azokat az App Store-os könnyítéseket, melyek a cég szerint minden törvénytisztelő programozó munkáját segíteni tudják. A változás egyik fontos következménye, hogy az Apple ezután nem csukja rá az ajtót egy fejlesztőre, akinek valamiért probléma merült fel egy alkalmazásával. Az ugyanis mostantól akár vitába is szállhat az amerikai céggel, amelyhez egy új űrlap kitöltése ad lehetőséget.

A The Verge szerint az online benyújtható dokumentummal a programozó számon kérheti az Apple-t, hogy az miért találta problémásnak a szoftverét. Az érintett emellett kifogásolhatja a döntést, és jelezheti, ha a valamiért szabálysértőnek minősített appal az ő meglátása szerint nincs semmilyen probléma. Az Apple mindemellett pedig vállalja, hogy a megbélyegzett appok frissítéseit csak azért nem fogja visszatartani, mert az alkalmazással előzőleg gond támadt. Ez mindeddig így volt, ami igen lehetetlen helyzetbe hozott bizonyos programozókat.

Az Apple először a júniusi fejlesztői konferencián, a WWDC 2020-on beszélt az App Store-os könnyítésekről, de akkor még nem került szóba, hogy az új irányelvek pontosan mikortól élesednek. Az Apple-t egyébként két, már folyamatban lévő európai trösztellenes vizsgálat is változtatásra sürgette, mivel a cég többek szerint elég szigorú feltételekhez köti, mi kerülhet be a boltjába és mi nem. Sok kritika éri az eladott szoftverekből származó sarcot is, az Apple ugyanis 30 százalékot csíp le ezekből az üzletekből. Emiatt rúgta aztán össze a port az amerikai gyártó és a népszerű játék, a Fortnite fejlesztője is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

3 millió új galaxist találtak 300 óra alatt az ausztrál tudósok

3 millió új galaxist találtak 300 óra alatt az ausztrál tudósok

A digitalizáció alapjaiban változtatja meg a könyvelői szakmát

A digitalizáció alapjaiban változtatja meg a könyvelői szakmát