szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Amazon prémium biztonsági szolgáltatása, a Guard Plus egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, amit havi- vagy éves díj fejében lehet majd használni.

Szűk két évvel ezelőtt mutatta be az Amazon a cég okoshangszórójához tartozó funkcióját, a Guardot, melynek lényege, hogy távollétünkben az Alexa figyeli a gyanús hangokat (üvegtörés, neszezés) és erről, vagyis a feltehetően illetéktelen behatolásról azonnal értesít. A vállalat most egy új, prémium szolgáltatással állt elő, ami igyekszik távol tartani az illetékteleneket a háztól. Ez lett a Guard Plus.

A Guard Plus segítségével az Amazon okoshangszórója szükség esetén olyan hangokat játszik le – például kutyaugatást –, amivel igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy a ház nem üres. Emellett a tulajdonosnak értesítést is küld az eseményről.

A prémium szolgáltatás segítségével vészhelyzetben egy olyan csapattal is felvehetjük a kapcsolatot a hangszórón keresztül, akik a nevünkben hívják hozzánk a segítséget. Ez kifejezetten hasznos lehet egy olyan helyzetben, amikor épp nincs nálunk a mobiltelefonunk, és nincs is időnk arra, hogy megkeressük. A Guard Plust több biztonsági rendszerrel is össze lehet majd kötni – például a szintén Amazonhoz tartozó, kamerával felszerelt Ring okoscsengőhöz.

Az Amazon egyelőre az Egyesült Államokban teszi elérhetővé a prémium szolgáltatását, amire még az ősszel sor kerül. Az amerikai felhasználóknak évente 49 dollárba, vagy havonta 5 dollárba kerül majd a használata. Aki viszont szeretne értesítést kapni a szolgáltatás indulásáról, az itt iratkozhat fel az értesítésre.

Az Amazon csütörtökön egy olyan, kamerával felszerelt drónt is bemutatott, ami a házon belül repkedne, ám ennek biztonságos használatával kapcsolatban azért egyelőre több a kérdés, mint a válasz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

Koronavírus: kétezer felett az új fertőzöttek száma, és meghalt 46 beteg

Koronavírus: kétezer felett az új fertőzöttek száma, és meghalt 46 beteg

Donald Trump a Village People slágerére ropja, megőrül érte az internet

Donald Trump a Village People slágerére ropja, megőrül érte az internet