szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még mielőtt a felhasználókhoz kerülhettek volna az új iPhone 12 készülékek, már fel is került egy „teardown” videó a netre, azaz kiderült, hogy milyen alkatrészek kerültek a legújabb iPhone belsejébe.

Korábban már kiderült, mit is kap az, aki idejében előrendelte az új iPhone-t, egy újabb videó pedig azt leplezi le, mit rejt a készülék belseje. Ebben, az úgynevezett szétszerelési (teardown) videóban összehasonlítják a 6,1”-es iPhone 12-t a tavalyi iPhone 11-gyel. Az új iPhone-ban egy L alakú alaplap található, amelyik hosszabb, mint az iPhone 11-ben használt áramkör. Habár az alaplap nagyobb, van néhány elem, amellyel az Apple csökkenthette az iPhone 12 méretét. Az OLED képernyő vékonyabb, mint az iPhone 11 LCD kijelzője, és a Taptic Engine vibrációs motor mérete is csökkent.

©

A videó megerősíti, hogy az iPhone 12 akkumulátorkapacitása 2815 mAh, azaz kevesebb, mint az iPhone 11-é vált (3110 mAh), illetve hogy valóban létezik a belső MagSafe mágneses rendszer. Mindenesetre az iPhone 11-hez képest az új modell 11 százalékkal vékonyabb, 15 százalékkal kisebb és 16 százalékkal könnyebb.

A szétszerelés azt is megerősítette, hogy az Apple iPhone 12-ben – a korábbi kiszivárogtatásoknak megfelelően – a Qualcomm Snapdragon X55 modemje dolgozik, ez a gyártó második generációs 5G chipje az X50 után. Az X55 támogatja mind a milliméteres hullámhosszt, mind a 6 GHz alatti frekvenciákat, valamint az 5G / 4G spektrum megosztását. A Qualcomm 2020 februárjában mutatta be az 5 nm-es eljáráson alapuló X60 modemet, amelynek az energiafogyasztása alacsonyabb, mint a 7 nm-es X55-ösé, azonban már akkor is szó volt arról, hogy ez a modem majd a 2021-es csúcsmodellekbe kerül, szóval a hiányát felesleges az Apple szemére hányni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját