szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google elkészítette a Hangfelvevő app második generációs változatát, amivel már a felvett hangot is szerkeszthetjük a leírt szöveg segítségével. Mindezt ráadásul internetkapcsolat nélkül is megtehetjük. A program hivatalosan csak a Google telefonjaira elérhető, de kis trükközéssel más androidos készülékekre is lehet telepíteni.

A Google Hangfelvevő alkalmazása a támogatott nyelveken nemcsak felvenni tudja a beszédet, de le is jegyzeteli azt, ráadásul úgy, hogy érzékeli a hanglejtést, így a vesszőket és más írásjeleket viszonylag nagy pontossággal teszi jó helyre.

A Google nemrég bemutatta az új Pixel-telefonokat, melyekre már feltették a Hangfelvevő második generációs változata került. Az app egy igen hasznos új funkcióval bővült: a szöveg szerkesztésével a hangot is megvághatjuk: ha kiveszünk egy részt a szövegből, azt a felvételből is kiemeljük, vagy ha töröljük, akkor onnan is eltűnik.

Az app emellett arra is gondolt, hogy a felvett anyagot esetleg meg akarja osztani valaki a neten, ezért ezt is lehetővé tették: a hanghoz a szöveget is hozzá társítja az app, így készítve egy szöveges videót.

Emellett a Hangfelvevő képes felismerni a különböző hangokat – a kutya ugatását vagy a gyerek nevetését –, az ezekhez tartozó hangsávokat más-más színnel jelöli meg.

Az app internetkapcsolat nélkül is működik, ami azt is jelenti, hogy az összes adat a felhasználó mobilján marad, azokat nem küldi el egy távoli szerverre a Google.

A Hangfelvevő (Recorder) alkalmazást hivatalosan csak a Pixel-telefonokra lehet letölteni. Gyanítható, hogy ez nem marad így örökre, de egyelőre nem tudni, hogy a Google mikor teszi ki az appot szabad felhasználásra a Play áruházba. Aki az átlagosnál magabiztosabban kezeli készülékét, az a megbízható XDA Developers oldaláról az ott olvasható útmutatás alapján megpróbálhatja telepíteni más típusú androidos készülékére is az appot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot