szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Telenor Magyarország minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthontanuláshoz szükséges legfőbb weboldalakat.

Bár a vállalat szolgáltatásai nem tartoznak a díjmentes, helyhez kötött internet-hozzáférésről szóló kormányrendelet hatálya alá, a HiperSuli oktatási program létrehozójaként a Telenor kiemelten fontos feladatának tekinti, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegye a digitális oktatásban való részvételt – közölte pénteken a szolgáltató.

Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések idejére szól, a vállalat közleménye szerint november 27-étől egészen 2021. február 8-ig. Az előfizetőknek nincs teendőjük, a háttérben a Telenor minden ügyfélre vonatkozóan elvégzi a szükséges módosításokat. Ezen weboldalak látogatása bármilyen mobileszközön vagy nagyképernyős Hipernet hozzáférés esetén nem terheli a tarifába foglalt adatkeretet, azaz ingyenessé válik a cég előfizetői számára.

A forgalmi díjmentességgel elérhető oktatási oldalak listája a Telenor Hipersuli weboldalán tekinthető meg. A listán több kifejezetten hasznos weboldal szerepel. Ilyen például a több mint 20 ezer szabadon letölthető könyvet és más dokumentumot kínáló Magyar Elektronikus Könyvtár. Külön kiemelendő a teljes 5-8. osztályos tananyagot, összesen 850 videó és ugyanennyi teszt formájában tartalmazó Videotanár, amely videós oldal lévén kifejezetten adatforgalom-igényes, tehát sokaknak jöhet jól, hogy a tartalmak látogatása nem fogyasztja majd a havi mobilinternet-keretet.

Hasonló, ingyenes adatforgalmas listát tett közzé a héten a Vodafone is, azon elsősorban a vállalkozások számára praktikus és a járványügyi tájékozódásban hasznos oldalak szerepelnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Módosította nőnapi üzenetét a BRFK

Módosította nőnapi üzenetét a BRFK

A jövőt nem készen kapjuk – de mit tehet érte a mai fiatalság?

A jövőt nem készen kapjuk – de mit tehet érte a mai fiatalság?

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket