szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube már teszteli, hogyan segíthet a tartalomkészítőknek fejezetekre osztani a videót, ami nem mellesleg a tartalomfogyasztók számára is hasznos újítás lehet.

A YouTube még tavasszal jelentette be, hogy egy hasznos funkciót készített a videós platform számára. A Chapter, azaz Fejezetek névre keresztelt megoldás lényege, hogy a videókat részekre tagolják, így a nézők könnyen megtalálhatják azt a részt, amit keresnek az adott tartalomban.

A funkciót azóta már bevezették, ám az alkalmazásával van némi macera is: a feltöltőknek saját maguknak kell beállítaniuk, hogy hol kezdődjenek a különböző fejezetek, aminél 2020-ban vannak hatékonyabb megoldások is. A jelek szerint tudja ezt a YouTube is.

©

A 9to5Google beszámolója szerint a cég egy olyan algoritmust tesztel, amely automatikusan tagolja majd részekre a videókat. A feladatot a gépi tanulás segítségével a mesterséges intelligencia végzi el, amely feliratokat keres majd az anyagban. Vagyis a fejezetekre osztást ezzel ugyan továbbra is a videó készítője végzi el, ám ha ezt a vágás során megcsinálja, a feltöltéskor már nem kell ezzel foglalkoznia.

A beszámoló szerint jelenleg a felhasználók egy kis csoportjával teszteli a fejlesztést a YouTube, így egyelőre még várják a visszajelzést az újdonsággal kapcsolatban.

Ha bevezetik, az a tartalomfogyasztók számára is hasznos lehet, így ugyanis könnyen át lehet majd ugrani a videóban azt a bevezető részt, amikor még semmilyen lényegi információ nem hangzik el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Ingyenmunkára fogja a kis csatornákat a YouTube, nem fizet nekik a reklámok után

A YouTube 2021-től azokon a videókon is megjeleníti majd a reklámjait, melyek készítői eddig túl kicsinek minősültek ahhoz, hogy bekerülhessenek a YouTube partnerprogramjába. Igaz, így sem igazán kerülnek bele: ezek a készítők egy fillér jutalékot sem kapnak majd a videóik által generált reklámbevétel után.

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással

Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással