szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google újdonsága a gépi tanulást veti be annak érdekében, hogy egyfajta automatikus ecsetként csökkentse azt az időt, ami alatt a digitális művész különleges szörnyeket készíthet.

Bár a Google, pontosabban a keresőóriás Research és Stadia csapata elsősorban a játékfejlesztőkre gondolt, amikor elkészítette a Chimera Painter nevű, gépi tanuláson alapuló eszközét, bárki számára jó szórakozás lehet ennek kipróbálása. Igen sok időt vesz igénybe, amikor a fejlesztő különféle misztikus lényeket és karaktereket készítene játékához, különösen akkor, ha több ezer egyedi modellről van szó. Ekkor segíthet a Google új eszköze, amit most már az interneten is ki ehet próbálni.

Az eszköz két részre van osztva. A bal oldalra lehet felvinni az elképzelt lény sematikus vázlatát, itt a legkülönfélébb rajzeszközökkel lehet alakítani, majd a Transform (átalakítás) gomb megnyomása után a gépi tanulási algoritmus előállítja az elképzelt lényt.

©

A technológia mögött álló gépi tanulási algoritmust olyan játéktervezők segítségével kellett kiképezni, akik létrehoztak néhány alapszörnyet. A terveket az Unreal Engine segítségével renderelték, majd a GAN-alapú gépi tanulásos algoritmus bevetésével további elemeket hoztak létre. A tervezők és a Google minden körben a legjobban kinéző eredményeket választották, és ezeket adagolták a géphez, amíg elegendő minta nem volt, és elégedettek nem voltak a szörnyek alakulásával.

Ha ön is kipróbálná a szörnykészítőt, kattintson erre a linkre, a mögötte álló technológiáról pedig itt olvashat részletesebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyökeres váltásra készül a túlélés érdekében a Neckermann új tulajdonosa

Gyökeres váltásra készül a túlélés érdekében a Neckermann új tulajdonosa

Franciaországban már este 6-tól kijárási tilalom lesz

Franciaországban már este 6-tól kijárási tilalom lesz

Hogyan kaphatnék fizetésemelést? Segítenek a közgazdászok!

Hogyan kaphatnék fizetésemelést? Segítenek a közgazdászok!