szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden évben listába szedi a kiemelkedőnek számító (de nem csak iPhone-os) alkalmazásait az Apple. A 2020-as kiadás több okból is érdekes.

Ahogy a Google, úgy az Apple is kihirdette, mely, a platformjára elérhető alkalmazásokat szerették idén legjobban a felhasználók. Az App Store Best of 2020 című toplistában összesen 15 szoftvernek jutott hely, játékoknak és az időtöltést más módon segítőknek is, de kreatív új programokból sincs hiány. Az összeállítás különlegessége, hogy a megnevezett appok

otthoni körülmények közt is jól használhatók, például karantén alatti időszakban.

Az iPhone-os kategória abszolút győztese a testmozgást segítő Wakeout, mely kifejezetten azoknak készült, akiknek nincs idejük, vagy nem akarnak edzőterembe járni. A program a lakásban/irodában elérhető berendezésekre támaszkodva mutat könnyen elvégezhető gyakorlatokat, nőknek és férfiaknak egyaránt. A szoftver használata ingyenes.

Wakeout
©

A gyártó Arcade játékszolgáltatásánál a Sneaky Sasquatch győzött, melyben egy mókás nagylábúval (sasquatch-csal) kell ellopni tárgyakat a kirándulóktól. A játékosnak az emberek ruháit is kölcsön kell vennie, hogy “beépüljön”, illetve olyan dolgokat kell csináljon, amikkel nem szúr szemet a jelenléte. A fejlesztés iPadre is elérhető, de ahhoz, hogy letöltse, elő kell fizetnie az Apple Arcade havidíjas szolgáltatásra.

A direkt iPhone-on való játék esetében a kínai fantáziavilágba kalauzoló Genshin Impact került a dobogó legfelső fokára, iPadeknél a kártyázós Legends of Runeterra, Maceknél pedig a több díjat is nyert, nyomozós/feleletválasztós Disco Elysium. Az előbbi kettő ingyenes, utóbbi szoftverért viszont fizetni kell, és nem is keveset: 9 490 forintba kerül.

Legends of Runeterra
©

Kiemelkedő munkának számít az Apple szerint a Fantastical nevű naptármenedzselős app is, mely a laptopos kategóriában győzött. (A szoftver persze nem csak a nagyobb képernyős Apple-holmikra tölthető.) Az Apple Watchoknál az Endelt jelölte meg a gyártó, mint az év első számú alkalmazását. Ez elsősorban egy relaxációs szoftver, a fejlesztésébe pedig a Tesla és SpaceX cégek vezetőjének, Elon Musk élettársa (előadónevén Grimes) is besegített. Az indoklásban ki is emelik, hogy ezzel a szoftverrel az otthonlét is nyugodtabban telik. A két szoftver ingyen tölthető.

Fantastical
©

Az Apple TV legnépszerűbb alkalmazásai közé a Disney+ almás kliense, továbbá a játékra szolgáló Dandara Trials of Fea férkőzött be. A kettő közül csak utóbbi érhető el itthon, 1090 forintba kerül.

Az amerikai cég közleménye szerint az esztendő meghatározó szoftverei közé sorolható még a konferenciahívó Zoom, az élelmiszermegosztást segítő ShareTheMeal, valamint az online tanuláshoz hasznos segédeszköz, az Explain Everything Whiteboard is. Ezek szintén ingyenesek.

Érdekesség, hogy a toplistába a Pokémon Go is bekerült, ami ugyan nem idei alkotás, de az Apple szerint olyan frissítéseket kapott, amik forradalmasították a mobilon való játékot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: A norvégok a vakcinát tesztelik, az unió a magyar bírói függetlenséget

Radar360: A norvégok a vakcinát tesztelik, az unió a magyar bírói függetlenséget

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Navalnij úton van Oroszországba

Navalnij úton van Oroszországba