szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft leválasztja a Windows 10-hez készült egyes funkcióbeli frissítéseket a nagyobb csomagokról. Ez a néhány nagyobb (és hosszabb idő alatt telepíthető) pakk helyett vagy mellett több kisebb frissítést eredményez.

Módosítaná a Microsoft a Windows 10-hez érkező frissítések ütemezését, ezért a redmondi cég már el is kezdett tesztelni egy olyan megoldást, amely reményeik szerint pozitív fogadtatásra talál a felhasználók között. A Microsoft tervei szerint egy-két darabos, Windows Feature Experience Pack nevű kis csomagokban teszi majd elérhetővé az operációs rendszer új funkcióit, így szétbontba a nagyobb frissítéseket.

A The Verge beszámolója szerint az első ilyen pakk hétfőn jelent meg a Windows Insider-programban részt vevők számára. Ebbe két olyan újdonságot tettek, amellyel eddig nem találkozhattak a felhasználók: egyrészt a képernyőkép készítését egyszerűsíti a vállalat, másrészt pedig az érintőkijelzős eszközökhöz csináltak egy újfajta billentyűzet-megjelenítést.

Az egyelőre nem világos, hogy később ezeket a frissítőket miként kapják majd meg a felhasználók. Mivel nem rendszerfrissítésről van szó, így az operációs rendszer nem fogja automatikusan telepíteni azokat, ugyanakkor nem is alkalmazásfrissítésekről beszélünk, amiket esetleg a Windows Store kezelhetne.

Egy dolog viszont ezek ismerete nélkül is biztos: a jövőben gyakrabban érkezhetnek majd frissítések a Windows 10-hez. A funkciók leválasztásával hamarabb juthatnak majd azokhoz hozzá a felhasználók, emellett pedig biztonságosabb is lehet majd a nagy csomagok telepítése, hiszen kevesebb újdonsággal csökken annak a lehetősége is, hogy valamelyik kevésbé stabil fejlesztés miatt összeomoljon a rendszer.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Messze az élelmiszerek drágultak legjobban 2020-ban, a december a dohányosoknak hozott nagy érvágást

Messze az élelmiszerek drágultak legjobban 2020-ban, a december a dohányosoknak hozott nagy érvágást

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje