szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lista az adatvédelmi szabályok miatt a nyilvánosság, illetve a munkaadók számára sem lesz elérhető.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Spanyolországban egy listára kerülnek azok az állampolgárok, akik nem hajlandók beadatni maguknak a koronavírus elleni védőoltást – írta a BBC a spanyol egészségügyi miniszter szavaira hivatkozva.

A listát Salvador Illa szerint az Európai Unió más országaival is megosztják majd, de a rajta szereplők neve – az uniós adatvédelmi szabályok miatt – nem lesz böngészhető se a nyilvánosság, sem a munkaadók számára.

Illa szerint a koronavírus-járványnak csak az állampolgárok átoltottsága vethet véget, ugyanakkor a vakcinát nem teszik kötelezővé.

A BBC idézi egy korábbi kutatás eredményét, amely szerint rövid idő alatt 28 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik nem akarják beoltatni magukat a fertőzés ellen. Ez a szám novemberben még 47 százalékos volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

6 hónapot töltött egy tó fenekén egy iPhone, de így sem lett baja

6 hónapot töltött egy tó fenekén egy iPhone, de így sem lett baja

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét