szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Peren kívül egyezne meg a TikTok az Egyesült Államokban, és ezért 92 millió dollárt, azaz több mint 27 milliárd forintot fizetne.

Beperelnék a TikTokot az Egyesült Államokban amiatt, hogy privát és biometrikus adatokat gyűjtött a felhasználóitól. Úgy tűnik azonban, hogy nem kerül sor a peres eljárásra, ugyanis – írja a Cnet – több ügyvédi iroda megállapodott a közösségi média alkalmazással, hogy a per elkerülésének fejében 92 millió dollárt fizet. A most kötött egyezség azt is megkövetelné, hogy a vállalat kezdeményezzen egy új adatvédelmi megfelelőségi képzési programot.

©

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a TikTok elismerné a vádakat. A cég szóvivője egyenesen úgy nyilatkozott a Cnetnek, hogy ugyan nem értenek egyet az állításokkal, de ahelyett, hogy hosszadalmas pereskedésre fordítanák az idejüket és a erőfeszítéseiket, inkább a TikTok közösség biztonságát és apphasználati élményeit fogják javítani.

A 92 millió dollárt egyébként a TikTok felhasználók kárpótlására fordítanák. Az egyezséget még a bíróságnak is jóvá kell hagynia. A TikTokot amúgy azzal is megvádolták, hogy harmadik félnek továbbította az amerikai felhasználók adatait, de természetesen a közösségi videomegosztó oldal ezt is tagadja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta

Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta