szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google X laborjában egy olyan viselhető eszközön dolgoznak, amellyel egy tömegből is ki lehetne hallani egy adott személy hangját.

Ahogy minden nagy technológiai cégnek, a Googlne-nek is van olyan részlege, ahol új technológiákkal kísérleteznek. A keresőóriásnál ez az Alphabet ernyővállalat kísérleti laboratóriuma, az X labor, aminek többek között az ingyen internetet szóró – nemrég leállított – projektet, a Loont is köszönhetjük.

A Business Insider arról ír, most egy újabb, izgalmas projekt készül, amin jelenleg is dolgoznak az X labor munkatársai. A lap szerint egy olyan, viselhető kütyüről van szó, ami szuperhallással ruházná fel a viselőjét, egész pontosan képes lenne vele arra, hogy egy egy tömegben csak egy kiválasztott ember hangjára koncentrálhasson. A projekt Wolverine néven fut, a Marvel Comics képregényhőséről, Rozsomákról (Farkas) nevezték el így.

A beszámoló szerint a csapat 2018 óta dolgozik egy fülbe helyezhető kütyün, amit használva a beépített mikrofonok segítségével próbálja elérni a kívánt hatást. A kezdetben az egész fület elfedő eszközt mára sikerült jóval kisebbre zsugorítani. A dolog egyébként nemcsak a Google-nek jutott eszébe, hasonlón dolgozik a Facebook is.

Az X labor szóvivője annyit árult csak el a lapnak, hogy dolgoznak egy, a hallást segítő eszközön, a többi tehát nem hivatalos.

Hogy a fejlesztésből lesz-e valaha a nyilvánosság számára is látható eszköz, egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit

Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány