szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PayPal nagyon szeretné, ha a sokak számára idegennek tűnő virtuális valutákat úgy kezelnék az emberek, mint a rendes pénzt. Ezért pedig komoly változtatásra is hajlandók, de egyelőre csak az Egyesült Államokban.

A PayPal amerikai partnerei rövidesen az olyan kriptovalutákat is elfogadják majd, mint az egyre nagyobb értékekkel bíró bitcoin – közölte a pénzforgalmi szolgáltató. A változtatás elsődleges célja, hogy a virtuális fizetőeszközök a hagyományos kereskedelemben is megjelenjenek. Ennek érdekében a PayPal lehetővé teszi, hogy azon amerikai ügyfelei, akik ilyen pénzekkel is rendelkeznek, úgy használhassák azokat, mint a hagyományos a valutákat.

A PayPal tavaly októberben kezdett foglalkozni a kriptovaluták cserekereskedelmével, de annak lehetősége, hogy a felhasználók a cég rendszerét használva vásárolhassanak is azokkal, csak most kezd elterjedni. A fejlesztést a Checkout With Crypto nevű funkción keresztül lehet majd igénybe venni, külön tranzakciós díj nélkül.

[173 millió forintnyi bitcoint bukott egy ember, mert azt hitte, Elon Musk megajándékozza]

A rendszer működését egy YouTube-videóval igyekszik elmagyarázni a cég. Eszerint azoknál az online vásárlásoknál, ahol a PayPal megoldása is elfogadott, a felhasználó választhat, hogy a fiókján lévő (igazi) összeggel vagy a virtuális valutával fizet a termékért. Amennyiben utóbbi lehetőséget választja, a rendszer automatikusan kiszámítja, hogy az adott vásárlás pontosan mennyi kriptopénzt von le tőle.

A vállalat újdonsága az ethereum és a litecoin nevű pénzekkel is kompatibilis.

A PayPal azután vezeti be a kriptodevizás vásárlást, hogy a Tesla bejelentette: a cég elektromos autóit már bitcoinért cserébe is haza lehet vinni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2