szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kriptopénz értéke a napokban újabb csúcsot ért el, ami olyanokat is megmozgat, akiket korábban soha nem érdekelt a digitális valuták világa.

Hihetetlen tempóban kúszik felfelé a bitcoin árfolyama, ami a napokban újabb csúcsot ért el: ma már 60 ezer dollár fölött jár a mutató. A jelenség hatására egyre többen fognak a bitcoinnal való kereskedésbe, de a bányászat is mindtöbbeket érdekel.

Ez a Glassnode jelentése szerint ugyancsak kifizetődő tevékenység, az érintettek ráadásul ezen a fronton is csúcsokat döntögetnek: március 14-én a bitcoin-bányászok napi profitja átlépte a 64,7 millió dolláros szintet, ami egyszerű átváltással is

közel 20 milliárd forintnyi összeget jelent.

A Glassnode összesítése szerint a bitcoin-bányászok márciusban több alkalommal is megütötték a főnyereményt: március 3-án mintegy 54,6 millió dollárt, március 10-én 57,7 milliót, március 12-én pedig közel 60 millió dollárt termeltek maguknak. A Decrypt cikke szerint ezek az összegek a tranzakciós díjakból, illetve a bányászatért járó jutalmazásból jönnek össze.

A bitcoin kitermeléséhez komoly háttértechnika szükséges, ami általában méregdrága videokártyák összekötésével valósul meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at