szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még az Egyesült Államokban is nagyon messze van a járvány vége. A Microsoftnál is inkább óvatosak, és két hónappal eltolják a redmondi campus megnyitását.

Korábban még úgy volt, hogy július 6-án térne vissza minden a rendes kerékvágásba a Microsoft redmondi főhadiszállásán, azonban a cégóriás most későbbre tette a nyitást. Korlátozott kapacitással, egy úgynevezett lágy nyitásra már sor került március végén a redmondi és a seattle-i campuson (amelyeket az elmúlt évben szinte teljesen bezártak), azonban a teljes nyitás még odébb van.

Kurt DelBene, a Microsoft ügyvezető alelnöke (aki egyébként a Microsoft pénzügyi évének végén nyugdíjba vonulna) április 1-jén küldött e-mailt az alkalmazottaknak, és ebben arról értesítette őket, hogy a vállalat legkorábban szeptember 7-én lép újranyitási terveinek „6. szakaszába".

Hatlépcsős nyitás a Microsoftnál
©

2020 szeptemberében a Microsoft bejelentette, hogy frissítette házirendjét a home office-szal kapcsolatban, és alkalmazottainak többsége felhatalmazást kap arra, hogy részmunkaidőben otthonról dolgozzon, de munkahelyi felettesük jóváhagyásával egyes alkalmazottaknak lehetőségük van teljes munkaidőben otthoni munkát folytatni. Egy hónappal később a Microsoft Senior Leadership Teamje belső úton jelentette be, hogy arra számítanak, hogy amerikai munkaterületeik 2021. július 6-tól a nyitás „6. szakaszában" lesznek, vagyis újra teljesen megnyílnak. Az élet, pontosabban a vírus azonban felülírta ezeket a számításokat, így – jó esetben – szeptember elejére tolódik az a bizonyos 6. szakasz. Ezt a szakaszt egyébként úgy jellemzik, hogy a koronavírus már nem ró jelentős terhet a helyi közösségre, és inkább közönséges influenzának tűnik.

Ami a többi országot illeti, a Microsoft – erősítette meg a szóvivőjük a The Verge-nek– helyi felmérést folytat az egyes régiókban/országokban/államokban, és az adott helyzethez igazítja majd a nyitási dátumokat. Egyébként éppen a napokban derült ki, hogy május 25. és 27. között tartják a Microsoft fejlesztői konferenciáját, méghozzá a virtuális térben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!