szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két, kevésbé népszerű alkalmazást fog kihagyni a Microsoft a következő Windows-frissítésből. Akinek mégis szüksége lenne bármelyikre, az továbbra is elérheti, de már magának kell telepítenie.

Akár jó hírnek is mondható az operációs rendszer jövője szempontjából az a változás, miszerint az operációs rendszer 21332-es verziójától kezdve (ami várhatóan még ebben az évben megjelenik) a Microsoft már nem telepíti előre a 3D Viewer és a Paint 3D alkalmazásokat a számítógépre.

A Paint 3D fő funkciója 3D-s rajzok készítése volt, míg a 3D Viewert lehetett használni a 3D-s modellek megtekintésére az alkalmazásban. Bár e két kis program alapértelmezés szerint már nem jelenik meg a friss Windows 10 telepítéskor, továbbra is elérhetők maradnak a Microsoft Store-ban.

A Microsoft 3D Viewer (és a Paint 3D is) letölthető marad
©

Mindkét alkalmazást a 2017-es „alkotói frissítés”, a Creators Update részeként vezették be, és a Paint 3D a klasszikus Paint alkalmazást váltotta. A sikere azonban mérsékelt volt, ezért is gondolta azt a Microsoft, hogy itt az ideje a Microsoft Store-ba költöztetni az appot. Arra viszont a Microsoft is felhívta a figyelmet, hogy csak az új telepítések esetében hiányoznak majd ezek az alkalmazások, a régi gépek frissítése során megmaradnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!