szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ősszel várható Sun Valley frissítés állítólag a Windowsba épített Store alkalmazásboltot is átalakítja.

A Microsoft egyik legjelentősebb Windows-frissítésének ígérkezik a Sun Valley nevű programcsomag, ami a most napvilágra került hírek szerint más újdonságot is hozhat: a redmondi cég állítólag ebben a verzióban fogja elérhetővé tenni átalakított alkalmazásboltját (Windows Store).

A Sun Valley a Windows 10-hez készülő nagyobb frissítőcsomag, amit az év második felében, várhatóan ősszel ad ki a Microsoft. Erről a szoftverváltozatról eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a telepítésével új, modernebb külsőt kaphat a 10-es oprendszer, melynek dizájnján évek óta nem változtatott a program kiadója.

A Windows Centralhoz befutott információk ugyanakkor arról árulkodnak, hogy a Microsoft egy másik jelentős újítással is készül – ez lehet a már említett alkalmazásboltot érintő ráncfelvarrás, de a dolognak itt még nincs vége: a cég állítólag elkötelezte magát, hogy lazítson a Store-ra vonatkozó irányelveken, ami azt is magában foglalja, hogy

a jövőben – a változatosabb árak mellett – sokkal többfajta programot lehet majd elérni benne.

Szintén nem megerősített hír, hogy a Microsoft klasszikus, Win32-es appokat is fogad majd a fejlesztőktől, a felület pedig gyorsabbá/kezesebbé válik, ami a nagyobb, több gigabájtra rúgó szoftverek letöltésének is kedvez. Úgy tudni, hogy a Store küllemében is eltér majd a jelenlegitől, de hogy pontosan mire lehet számítani, az még rejtély.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!