szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple az Apple Music összes előfizetője számára ingyen elérhetővé teszi a Lossless nevű újdonságát, amivel kiváló minőségben hallgathatnak majd zenét a felhasználók.

Két komoly frissítés is érkezik majd az Apple Music-hoz júniusban. A cupertinói cég azt ígéri, a streamingszolgáltatáson keresztül az eddiginél sokkal jobb minőségben, veszteségmentes módon hallgathatjuk majd a tartalmakat, emellett pedig a Dolby Atmos segítségével a térbeli hangzást is élvezhetjük. Az Apple azt ígéri, a két funkció minden felhasználó számára ingyenesen lesz elérhető.

A cupertinói cég közlése szerint mintegy 75 millió veszteségmentes zeneszámot lehet majd ilyen módon meghallgatni a H1 chipet tartalmazó AirPods, vagy a W1 chipet tartalmazó Beats eszközökön, valamint az iPhone-ok, iPadek és Mac-ek beépített hangszóróin keresztül.

©

Míg a térbeli hangzás alapértelmezett módon be lesz kapcsolva, addig a veszteségmentes hangzást be kell majd állítani a frissített Apple Music beállításai között. Az alkalmazásban azt is megadhatjuk majd, hogy a különböző internetkapcsolat esetén (wifi, mobilinternet) milyen minőségű hangot játszon le a szoftver. Ez a funkció minden bizonnyal ugyanúgy segít majd spórolni a mobilnettel, mint a YouTube, amikor a mobilnetes kapcsolat esetén alapból kisebbre állítja egy videó felbontását.

A hangminőség a CD-minőségtől indul (16 bit, 44,1 kHz), és egészen a 24 bites, 192 kHz-es lejátszásig terjed.

[3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)]

Az Apple bejelentésével egyidőben az Amazon is hasonló bejelentést tett. A cég csökkentette az Amazon Music HD nevű szolgáltatása előfizetési díját, valamint meghosszabbította az időszakot, amíg a felhasználók ingyenesen kipróbálhatják azt.

Az Amazon CD-minősége 16 bites, 44,1 kHz-es zenéket takar, míg az Amazon Ultra HD zenék 24 bites, 192 kHz-es tartalmak is lehetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!