Tetszett a cikk?

Három mecset ellen intéztek támadást csütörtökre virradó éjjel a dél-Fülöp-szigeteki Davaóban, egy nappal azután, hogy a város kikötőjében 15 ember halálát és 44 sebesülését okozó pokolgépes merényletet követtek el feltehetően egy iszlám szakadár csoport terroristái. Az autóval érkező, álarcos támadók gránátot hajítottak és rálőttek a mecsetekre a város muzulmán negyedében, illetve központjában; 14 embert sebesítettek meg.

A térség gazdasági központjának tekintett Davaóba érkezett csütörtökön Gloria Arroyo elnök, aki felkereste az előző napi kikötői terrortámadás helyszínét, és megbeszélést tartott a nyomozókkal. Az elnökasszony szerdán rendkívüli intézkedéseket helyezett kilátásba a szakadár iszlám fegyveres szervezetek felszámolására.
Alig egy hónapja a város repülőterének várótermében követtek el pokolgépes merényletet, 21 ember halálát okozva. A sebesültek száma akkor 145 volt. A terrorcselekmény elkövetésével a hatóságok először a Moro Iszlám Felszabadítási Frontot (MILF) gyanúsították, az azonban leszögezte: semmi köze sincs a merénylethez, sőt felajánlotta, hogy segít a tettesek felkutatásában. A reptéri robbantásért később az az Abu Sayyaf fegyveres iszlám csoport vállalta a felelősséget, amely állítólag az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel is kapcsolatban áll. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!