Tetszett a cikk?

A két öngyilkos merénylő üzemanyagtartály-kocsi segítségével hajtotta végre a násziríjai támaszpont elleni akciót.

Huszonöt - köztük tizenhét olasz és nyolc iraki - életét vesztette, és legalább tucatnyian megsebesültek, miután gépkocsiba rejtett nagy erejű pokolgép lépett működésbe az olasz csendőrség főhadiszállásánál szerda reggel. A robbanás elpusztította a háromemeletes épület 70 százalékát. Antonio Martino olasz védelmi miniszter szerint a hírszerzési jelentések arra utalnak, hogy a volt diktátorhoz hű erők más arab szélsőségesekkel karöltve követték el a robbantást.
"Olaszországot nem lehet megfélemlíteni" - reagált Silvio Berlusconi olasz kormányfő a merényletre. Carlo Azeglio Ciampi köztársasági elnök hangsúlyozta: a támadás nem tántorítja el Olaszországot attól, hogy segítse az Egyesült Államok nemzetközi harcát a terrorizmus ellen. Gyáva tettnek minősítette és élesen elítélte a násziríjai merényletet az olasz államfőnek küldött üzenetében II. János Pál pápa.
Olaszország mintegy 3 ezer, elsősorban humanitárius feladatokat ellátó katonát állomásoztat Irakban, és körülbelül 40 önkéntessel vesz részt a Nemzetközi Vöröskereszt segélyező munkájában. A násziríjai táborban csaknem 300 csendőr és katona teljesített szolgálatot egy 110 fős román egység mellett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték

Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban

Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban