szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Nem tárgyalunk terrorszervezettel. Nincs tudomásunk semmi olyasmiről, ami alátámasztana egy ilyen állítást" - mondta Richard Boucher amerikai külügyi szóvivő.

Haled Masaal, a Hamász politikai vezetője ugyanis kedden a BBC-nek adott interjújában azt állította, hogy mind az Európai Unió, mind az Egyesült Államok kapcsolatra lépett szervezetével.

Tették ezt annak ellenére, hogy Brüsszel és Washington egyaránt terrorszervezetnek tekinti a Hamászt, mert Masaal szerint tudják: a "Hamásszal való párbeszéd nélkül nincs egyetértés vagy stabilitás Palesztinában."
 
"A Hamász továbbra is fegyveres harcot hirdet Izrael ellen, és a január 9-i palesztin elnökválasztás bojkottjára szólít fel."
 
Az amerikai külügyminisztériumnak a nemzetközi terrorszervezetekről készített listáján a Hamász együtt van feltüntetve a szintén palesztin Iszlám Dzsiháddal és libanoni síita Hezbollahhal.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel-Kelet

A Hamász bojkottálja Arafat utódjának megválasztását

A Hamász radikális palesztin szervezet nem vesz részt az új palesztin elnöknek, az elhunyt Jasszer Arafat utódjának januárra kitűzött megválasztásában. Mahmúd Zahar, a szervezet vezetője szerint azért nem vesznek részt, mert a választást nem tartják törvényesnek.

MTI Világ

A Hamász kapcsolatban áll az EU-val?

Az Európai Unió kapcsolatban áll a Hamász palesztin szervezettel annak ellenére, hogy azt teljes egészében terroristának minősítette - jelentette ki a szervezet politikai vezetője a BBC-nek adott interjújában.

MTI Világ

Hollandia betiltotta a Hamászt

A holland kormány intézkedéssorozatot fogadott el az Európai Unióban terrorista szervezeteknek minősített csoportok ellen - jelentette be kedden a holland igazságügy-minisztérium.

Közel félmillió 25 év alattit érinthet a jövőre tervezetett szja-mentesség

Közel félmillió 25 év alattit érinthet a jövőre tervezetett szja-mentesség

Közzétették, mi ellensúlyozta a magyar autógyártás visszaesését

Közzétették, mi ellensúlyozta a magyar autógyártás visszaesését

 Valószínűleg ön is rossz hőfokon mossa a ruháit

Valószínűleg ön is rossz hőfokon mossa a ruháit