szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy férfi, egy darázsfészket próbált meg kifüstölni, amitől végül elszabadult a tűzvész.

Tavaly július és november között, Kalifornia legnagyobb kiterjedésű tűzesetében (a Mendocino-tűzben) négy hónapig lángoltak az erdők, egy tűzoltó az életét vesztette, 280 épület semmisült meg és 430 ezer hektárnyi erdő égett ki.

A hatóságok most közzétették a tűz kialakulásának az okát, és kiderült, hogy egy jó szándékú farmer, vétlen és banális balesete vezetett a hatalmas tűzhöz.

Mint a történetből kiderült, egy darázscsípésre allergiás farmer a házától nem messze egy darázsfészket próbált meg ártalmatlanítani, amikor véletlen felgyújtotta az egészet. Mire a férfi rájött, hogy egyedül nincsen esélye, visszaszaladt az otthonába és hívta a tűzoltókat, de addigra elég sok idő elmúlt és a láng csak terebélyesedett - írja az Index.hu.

Mint a hatóságok az eset leírásánál elmondták, elsősorban azért hozták nyilvánosságra a történetet, hogy bemutassák milyen kevés is elegendő egy később óriási tűz kialakulásához. A Mendocino-tűz néven híressé váló tűzeset szerencsére végül csak egyetlen áldozattal járt, de a San Franciscótól északra tomboló tűz nagyon makacsnak bizonyult.

A férfit, akinek a nevét nem közölték a hatóságok, nem vádolják semmivel, az esetet vétlen balesetnek kezelik, ahol a tüzet okozó ember minden tőle telhetőt megtett a tűz eloltása érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

Újra milliárdokat kap fejlesztésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Újra milliárdokat kap fejlesztésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A Parlamentnél fotózták le Pedro Pascalt

A Parlamentnél fotózták le Pedro Pascalt