szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elnök vasárnap újraposztolt egy olyan Twitter-üzenetet, amelyben egyik híve azt kiabálja oda az ellene tüntetőknek, hogy „fehér hatalom”.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában
©

Az újraposztolással Donald Trump gyakorlatilag támogatásáról biztosította a rasszista jelszót ismételgető férfit, aki az egyik floridai városban, egy idősek lakta lakótelepen, a Villagesben tűzött össze az elnök bírálóival.  

„Köszönet a Villages nagyszerű embereinek. A Demokraták ősszel el fognak bukni” – írta Trump.

Az amerikai szenátus egyetlen feketebőrű republikánus képviselője, a dél-karolinai Tim Scott szerint az elnök hibát követett el, és azonnal le kellene vennie a videót az oldaláról. „Az egész videó televolt durvaságokkal, és egyértelmű, hogy sértő volt a fehér hatalom emlegetése. Védhetetlen az egész, le kellene venni a videót” – hangsúlyozta Scott.

A tweet mostanra eltűnt az elnök oldaláról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!