szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Persze van egy trükk a számolásban.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

3 millió 730 ezer ember vett részt a háromnapos hagyományos rendezvényeken, ahol gondosan ügyeltek arra: csak a 30%-ot érheti el a telítettség. Kína legnépesebb városának turisztikai hivatala büszkén jelentette az eredményt, amelyet a politikai vezetés is nagy figyelemmel követ. A járvány utáni nyitás ugyanis különösen nagy problémákat okozhat olyan nagyvárosokban, mint a 25 milliós Sanghaj. Pekingben a főváros egész negyedeit kellett lezárni, amikor a nyitás után újraindult a Covid-19-járvány. Ráadásul az orvosok azt állapították meg: a pekingi vírus gyilkosabb, mint a vuhani, ahonnan a világjárvány kiindult. Időközben Pekingből azt jelezték: immár sikerült újra leküzdeni a járványt.

A sárkányhajó-fesztivál ősi kínai ünnep, a kínai gyerekek számára szinte kötelező látványosság az ötödik holdhónap ötödik napján.

Sanghajban arra is gondoltak, hogy sokan nem mernek nekivágni a fesztiválnak, hiszen ezzel nagy kockázatnak tennék ki a veszélyeztetett családtagokat. Ezért Sanghaj különböző turistalátványosságait online is meg lehetett tekinteni. Ehhez a kampányhoz a múzeumok is csatlakoztak. Ily módon 2 millió 150 ezer néző online követhette a háromnapos sárkányhajó-fesztivál eseményeit Sanghajban – így sikerült megdönteni minden korábbi rekordot – írja a China Daily.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!