szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Oroszországban a járványhelyzet továbbra is "rendkívül feszült", nem mindenki tartja be az egészségvédelmi előírásokat, ami hozzájárult ahhoz, hogy az újonnan fertőzöttek száma 26 százalékkal emelkedett az előző hetihez képest – jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter szerdán a parlamenti alsóház szakbizottságának.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A friss statisztikák szerint Oroszországban a 100 ezer emberre eső új esetek száma egy hét alatt 41-ről csaknem 53-ra nőtt. Az országban jelenleg 176 ezer, Covid–19-betegek ellátására alkalmas kórházi ágy áll rendelkezésre, ezek közel 90 százaléka használatban van. Murasko emlékeztetett rá, hogy ilyenből legtöbbet, csaknem 185 ezret július 18-án vettek igénybe.

A fertőzötteknek egyébként a 66 százaléka kap ambuláns ellátást, míg a kórházban kezelt betegek csaknem 20 százalékánál a betegség lefolyása könnyű, 68,3 százalékánál közepesen súlyos, 11 százalékánál nagyon súlyos, 1,5 százalékánál pedig rendkívül súlyos lefolyású. Oroszországban jelenleg 2356 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen.

"Kötelező a minimumra csökkentenünk a megbetegedettek számát. Időt kell nyernünk a vakcina tömegtermelésének elindításáig és a lakosság tömeges védőoltásáig – véleményem szerint ez az egyik kulcsfeladat a lakosság megóvása érdekében" – mondta az orosz egészségügyi miniszter, aki szerint országszerte 468 ezer egészségügyi dolgozó vesz részt a koronavírusos betegek ellátásában.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 14 231-gyel 1 340 409-re emelkedett. Ez új abszolút rekord a Covid–19-járvány kezdete óta, s a napi növekmény először haladta meg a 14 ezret. A terjedés üteme 1,1 százalékos, az új esetek 25,2 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok (7,8 millió), India (7,2 millió) és Brazília (5,1 millió) után. Az aktív esetek száma 6072-vel 277 499-re nőtt. A halálos áldozatoké 239-cel 23 205-re, a betegségből felépülteké pedig 7920-szal 1 039 705-re emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 51,5 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 436 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 276 164 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Szergej Szobjanyin szerdán elrendelte, hogy a felső tagozatos, 6-11. osztályos tanulók esetében az iskolák október 19-től, a járványhelyzet romlása miatt elrendelt kéthetes tanítási szünetet követően térjenek át a távoktatásra. Az alsósok visszatérnek majd a tantermekbe. Oroszország egyébként szerdán közölte azt is, hogy Szerbiával, Kubával és Japánnal is helyreállítja a menetrend szerinti légi közlekedést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

Müller: Informatikai hiba miatt nem tudják pontosan, mennyi volt napi fertőzöttek száma

Müller: Informatikai hiba miatt nem tudják pontosan, mennyi volt napi fertőzöttek száma

Koronavírus: 31 halott, 1478 új fertőzött Magyarországon

Koronavírus: 31 halott, 1478 új fertőzött Magyarországon