Bihari Ádám
Bihari Ádám
Tetszett a cikk?

Akár növelheti is a befolyását a Demokrata Párt a konzervatív hírcsatorna szerint. Az Amerikai Egyesült Államok Képviselőháza az Amerikai Egyesült Államok törvényhozási szerve, a kongresszus alsóháza.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

A Fox News becslése alapján akár 5 hellyel növelheti az amerikai képviselőházban a pozícióit a Demokrata Párt. A becslés azért is meglepő, mert az AP hírügynökség egyelőre 40–63-as republikánus előnyt jelez, a Washington Postnál az arány jelenleg 57–79, bár kétségtelen, hogy itt még sok minden változhat. Ennek az egyik legfontosabb jelentősége, hogy Nancy Pelosi házelnök már korábban bejelentette, minden erejével azon lesz, hogy a Trump-adminisztráció döntéseinek jó részét megváltoztassa.

Az amerikai képviselőház egyik legfontosabb privilégiuma, hogy innen indulhatnak a költségvetési törvényjavaslatok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmutatta a Google, milyen sok adatot gyűjt a felhasználókról a Gmail

Megmutatta a Google, milyen sok adatot gyűjt a felhasználókról a Gmail

Elárulták, hogy miért került kórházba Fülöp herceg

Elárulták, hogy miért került kórházba Fülöp herceg

Ne az alagsorban keresse a jegypénztárat a Keleti pályaudvaron

Ne az alagsorban keresse a jegypénztárat a Keleti pályaudvaron