szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Petrinjából károkról számoltak be, a rengés erőssége 5,2-es volt. Pécsen is lehetett érezni a földrengést.

Földrengés történt Horvátország középső részén hétfő reggel – írja az Index.hr. A rengés epicentruma Zágrábtól 50 kilométerre volt délkeletre, 2 kilométeres mélységben pattant ki a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földmozgás.

Petrinja polgármestere, Darinko Dumbovic az Index.hr-nek arról számolt be, hogy erős földrengés sújtotta a várost és károk is keletkeztek, ugyanakkor azok mértékéről, illetve arról, hogy vannak-e sérültek, még nem tudott beszámolni.

Belovárban, Viroviticában, Koprivnicában, Ogulinban, Fiumében és más városokban is lehetett érezni a rengést, sőt,  Magyarország dél részén is. Egy pécsi olvasónk arról számolt be, hogy fél 7 körül arra lett figyelmes, mintha valami rángatná az ágyat és az éjjeliszekrény is remegett. Mintegy 10 másodpercig tartott – tudtuk meg.

A horvát fővárost és környékét március 22-én rázta meg földrengés. A fél óra különbséggel bekövetkezett 5,6-os, majd 5,1-es erősségű földmozgásban számos épület megrongálódott és több ember megsérült.

Zágrábban a márciusi földrengés óra folyamatosak az utórengések. A szakemberek mintegy kétezer utólökést jegyeztek fel, amelyek negyede volt érezhető. Hatezer épület a mai napig nem biztonságos, köztük több óvoda, általános iskola, középiskola, egyetem, kulturális és tudományos intézet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van autója? Akkor ön is figyelje a postaládát, fontos levél érkezik

Van autója? Akkor ön is figyelje a postaládát, fontos levél érkezik

Az uniós pénzekkel kapcsolatos korrupció miatt aggódik a Fidesz

Az uniós pénzekkel kapcsolatos korrupció miatt aggódik a Fidesz

Túl szigorú a járvány miatti magyar határzár, kötelezettségszegési eljárást is indíthat miatta az EB

Túl szigorú a járvány miatti magyar határzár, kötelezettségszegési eljárást is indíthat miatta az EB