szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az online áruházban külön jelennek majd meg a környezettudatos termékek, hogy ezzel ösztönözzék a vásárlókat a fenntarthatóbb opció választására.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Műanyagmentes szilárdsamponok és organikus gyerekruhák: az Amazon egy új, a fenntartható termékeket listázó platformot indít, hogy ezzel ösztönözze a brit és az európai vásárlókat abban, hogy környezetbarát termékeket válasszanak – írta a Guardian. A platformon terveik szerint több mint 40 ezer, tanúsítvánnyal rendelkező termék lesz elérhető.

Terveik szerint kifejezetten kisebb, európai gyártók termékeit kínálják majd és az oldalon extra információkat is találnak majd a vásárlók a termékek fenntarthatóságáról és környezeti lábnyomáról.

Az új oldal szeptemberben indult az Amerikai Egyesült Államokban és a következő hetekben indítják el az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban.

A világ legnagyobb online kereskedőjét számos kritika érte az elmúlt években a cégnél keletkező hatalmas mennyiségű csomagolási hulladék miatt, tavaly pedig egy olyan, új csomagolást mutattak be, amit nem is lehet újrahasznosítani.

A környezetvédők nem örültek túlzottan az Amazon bejelentésének, hiszen szerintük a 40 ezer termék csupán a jéghegy legcsúcsa, miközben az becslések szerint csak Európán belül több millió terméket kínál a cég.

MTI Zhvg

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

A magyar háztartások elméletben fontosnak tartják a környezetet kímélő megoldásokat, azonban a háztartási eszközeik kiválasztásában és a szokásaikban nem mindig tartják szem előtt ezeket az értékeket - derült ki az IKEA svéd lakberendezési vállalat megbízásából készült felmérésből.

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

100 évnél idősebb magyar is kigyógyult a koronavírus-fertőzésből

100 évnél idősebb magyar is kigyógyult a koronavírus-fertőzésből

Az Európai Unió szétesését vizionálta Budapesten a lengyel miniszterelnök

Az Európai Unió szétesését vizionálta Budapesten a lengyel miniszterelnök