szerző:
hvg.hu

Az első járat korábban, az utolsó később indul majd a Deák Ferenc téri, illetve a ferihegyi végállomásról.

A mostaninál sűrűbben és hosszabb üzemidőben közlekedteti jövő péntektől a 100E jelzésű reptéri buszt a Budapesti Közlekedés Központ. A hírt Tarlós István főpolgármester jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján.

A járatot, amellyel 900 forintért átszállás nélkül lehet eljutni Budapest belvárosából a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, tavaly júliusban indították be. Hamar népszerű lett, gyorsan kiderült, hogy a 30 perces követési idő egyszerűen túl hosszú, emiatt gyakran tumultus alakult ki a megállókban és a buszokon is. Az utóbbi hetekben többen rosszul is lettek a tömött járműveken.

A járat sűrítéséért több közlekedési szervezet is kampányolt, ez mostanra vezetett eredményre. A főváros – mondta Tarlós István – megegyezett a Budapest Airport vezetésével, így a 100E busz május 18-tól 20 percenként közlekedik majd.

Hosszabb lesz az üzemideje is: a Deák Ferenc térről hajnali 3 óra 40 perckor indul majd az első járat, Ferihegyet pedig éjjel 1 óra 20 perckor hagyja el az utolsó.

Tarlós István továbbá bejelentette azt is, hogy az éjszakai kiszolgálás javítása érdekében a repülőtér és Kőbánya-Kispest között közlekedő 200E járat egész nap fog járni.

(via InfoStart)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!