Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Német kutatás: Semmire nem jók a fertőtlenítőkendők

Egy német lap 24 különböző terméket vizsgált, és arra jutott, hogy a fertőtlenítőkendők helyett még mindig a kézmosásnak van a legeredményesebb hatása.

MTI

Elkaszálná az EB a német autópályadíjat

A külföldiek hátrányos megkülönböztetésével uniós jogot sért a tervezett német autópályadíj az Európai Bizottság szerint - írta pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin.

MTI

Videó: A németek bevetették a humor csodafegyverét a görögök macsó minisztere ellen

Videó: A németek bevetették a humor csodafegyverét a görögök macsó minisztere ellen

"Kérlek, vidd el az összes megtakarításunkat, csak hagyj minket békén!" A nem túl híres német humor olyan választ szült a görög adósságválságra, ami többet ér minden magas szintű egyeztetésnél. Az öniróniát is bőven adagoló német videoklip célpontja Jannisz Varoufakisz, a görögök új, stílusteremtő pénzügyminisztere, aki sosem hord nyakkendőt, akkor sem, amikor éppen halasztást próbál kiharcolni az európai pénzügyminiszterektől.

hvg.hu

Németországban dolgozik és gyakran jár haza? Ennek nem fog örülni

A német törvényhozás alsóháza csütörtökön megkezdte a külföldi autósokat terhelő autópályadíjról szóló törvényjavaslat vitáját. Az elképzelést a kormányoldalon is vitatják, osztrák részről pedig máris jelezték, hogy az Európai Unió bíróságára kerülhet az autópályadíj ügye, ha a jelenlegi formában vezetik be a rendszert.

MTI

Átalakítják a német külügyminisztériumot

Németországban véget ért a külpolitikáról és a külügyminisztérium tevékenységéről indított társadalmi és szakmai vita, amelynek nyomán több átalakítást hajtanak végre a tárcánál - jelentette be szerdán Berlinben a német külügyminiszter.

MTI

Újra vitáznak a kanyaró elleni oltásról, miután meghalt egy kisgyerek Berlinben

Németországban vita kezdődött a kanyaróoltás kötelezővé tételéről, miután Berlinben halálos áldozatot szedett a hónapok óta tartó kanyarójárvány.

MTI

4000 gyilkossággal vádolják az auschwitzi kórházi SS-tisztet

A 94 éves német férfi őrmesteri rangban működött közre a haláltábor működtetésében. Auschwitzban több mint egymillió embert öltek meg, becslések szerint közülük minden harmadik magyar volt.

MTI

Meghalt egy kanyarós kisgyerek Berlinben

A német fővárosban tavaly októberben kezdődött kanyarójárvány, azóta hatszáz megbetegedést regisztráltak. Az oltással megelőzhető betegség áldozata egy másfél éves kisfiú. Németországban nem kötelező a kanyaró elleni oltás, ezt a kisfiút sem oltották be.

MTI

Nem ad tankokat Litvániának Merkel

Elutasította a német kormány a NATO-szövetséges Litvánia kérését a Boxer típusú harckocsik szállítására.

MTI

Jó hír jött Magyarország legfontosabb piacáról

A szolgáltatóipari teljesítmény javulásának köszönhetően héthavi csúcsra emelkedett februárban a német összetett feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index – közölte pénteken a londoni Markit gazdasági kutató intézet.

MTI

Az újraegyesítés után most élnek a legtöbben szegénységben Németországban

Németországban a gazdaság növekedése és a foglalkoztatottság bővülése ellenére az ország 1990-es újraegyesítése óta a legmagasabbra emelkedett a szegény sorban élők száma - áll a rászorulókat segítő szervezetek országos szövetsége (PW) csütörtökön Berlinben bemutatott jelentésében.

MTI
Hirdetés

Németország nem hajlandó engedni a görögöknek

Berlin elutasítja Görögország kérelmét a hitelprogram hat hónapos meghosszabbítására, azt mondják, a kérésben nincs lényegi megoldási javaslat.

MTI

Putyin-látogatás: a magyar sajtóelhárítás miatt tombol a német ARD

Putyin-látogatás: a magyar sajtóelhárítás miatt tombol a német ARD

"Ez a sajtószabadság egy EU-tagállamban, vagy Putyin magával hozta az orosz normát?" – tette fel a kérdést a német közszolgálati csatorna, amely hiába próbálkozott, nem jutott be kamerájával Orbán Viktor és az orosz elnök közös sajtótájékoztatójára. Ugyanígy jártak Angela Merkel látogatásakor, amikor szintén nem tehettek fel kérdést.

hvg.hu

Meglepő gazdasági jóslat: afrikai ország előzi meg Németországot

Európa a következő évtizedekben veszít gazdasági súlyából, és az évszázad közepéig Nigéria megelőzi Németországot – írta előrejelzésében a PricewaterhouseCoopers (PwC) tanácsadó cég.

MTI
Hirdetés

Németország szerint is megsértették a tűzszünetet a szakadárok

Az oroszbarát szakadárok megsértették a tűzszüneti megállapodást a kelet-ukrajnai Debalcevénél folytatott harci cselekményekkel - jelentette ki szerdán a német kormány szóvivője.

MTI

Hároméves alvajáró kislányra bukkantak egy német városkában

Álmában elkóborolt hazulról éjszaka egy hároméves kislány Németországban, a türingiai Unterwellenbornban.

MTI

Merkel és Ausztria marasztalja az európai zsidókat

Német és osztrák vezetők is reagáltak Benjámin Netanjahu hétvégi nyilatkozatára. A koppenhágai merénylet után az izraeli miniszterelnök felszólította az európai zsidókat, hogy vándoroljanak ki Izraelbe.

MTI

A szocdemek nyerték a hamburgi választást

Nagy fölénnyel nyert az SPD a hamburgi tartományi választáson.

MTI

Terrorveszély miatt marad el a farsang Braunschweigben

Iszlamista terrortámadás veszélye miatt elmarad az egyik legnagyobb németországi farsangi felvonulás, a vasárnapra tervezett braunschweigi Schoduvel.

MTI

Merkelnek adnák a Nobel-békedíjat az ukrán tűzszünet miatt

A német konzervatívok szerint Merkel olyan jól kezelte az ukrán válságot, hogy megérdemelne egy Nobel-békedíjat.

MTI
Hirdetés
123152

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X