hvg.hu Világ

Merkel nem akar változtatni a menekültpolitikáján

Az elmúlt hetekben történt támadások ellenére a német kancellár megvédte eddigi menekültpolitikáját csütörtöki sajtótájékoztatóján Berlinben. Angela Merkel továbbra is úgy látja, hogy Németország képes megbirkózni a menekültválsággal.

hvg.hu Gazdaság

A nap, amikor kiderült, miért kevés Garancsinak a 378 milliós osztalék

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: Újabb és újabb merényletek történnek Németországban; kiderítettük, hogyan garantálja az állam a hasznot a neki kedves nagyvállalkozónak az onlinepénztárgép-bizniszben; sikerült tisztázni az euróbevezetés meglévő és hiányzó feltételeit; máris bejelentkezett az országból kiutált Uber utódja; az orosz úszók közül hetet tiltottak el Riótól doppingügyek miatt.

MTI Világ

Az Iszlám Állam vállalta magára az ansbachi robbantást

A terrorszervezet azt állította egy hétfői propagandaüzenetében, hogy az ő "katonája" volt az ansbachi merénylő. Az öngyilkos merénylő lakásán talált mobilon egy olyan videó volt, amelyben támadással fenyegette meg a németeket.

MTI/hvg.hu Világ

Elutasított menedékkérő robbantott a német fesztiválnál

Az ansbachi fesztiválra nem tudott bejutni a 27 éves szíriai, mert nem volt belépője, ezért a bejáratnál robbantotta fel magát. Nem világos, hogy másokat is meg akart-e ölni, vagy csak magát, de a hatóságok egyelőre nem zárták ki az iszlamista szálat az újabb német merényletnél.

MTI Világ

Trump már a németektől, franciáktól is fél

Miután Orbán kikelt a félelem és a félelemkeltők ellen tusványosi beszédében, az általa is támogatott Donald Trump rögtön elkezdett riogatni az Amerikába beutazó németekkel és franciákkal.

hvg.hu Világ

"Német vagyok, itt születtem!" - üvöltötte a merénylő

Egy szemtanú a Focusnak mesélt a müncheni támadóról, amelyben 9 ember meghalt, a támadó pedig öngyilkos lett. A rendőrség hajnalban azt közölte, a jelek szerint a támadó egyedül volt. A bevásárlóközpont melletti parkoló tetejéről üvöltözött a szomszéd ház lakóival, az egész "beszélgetést" lejegyezték.

1 2 3 4 5 6 7
184
A címlapról ajánljuk