Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Kémkedéssel gyanúsított törököket vittek be Németországban

Őrizetbe vettek Németországban három török férfit, akik a gyanú szerint a török hírszerző szolgálatnak kémkedtek – közölték német ügyészek csütörtökön.

Sikerré vált a német újraegyesítés

Sikerré vált a német újraegyesítés

Összenőtt, ami összetartozott – 25 évvel Németország újraegyesülése után nemcsak az egykori berlini fal nyomai tűntek el, a két országrész közti különbségek is elhalványultak. A hétköznapokban azért még érződik jövedelmi és vagyoni elmaradás – írja a HVG berlini tudósítója.

HVG

Német katonák képeznek ki kurd harcosokat

A német szövetségi kormány szerdán döntést hozott arról, hogy mintegy 100 katonát küld Észak-Irakba az Iszlám Állam (IÁ) ellen harcoló kurd pesmerga harcosok kiképzésére.

MTI

Már Németországban is terjed a veszélyes madárinfluenza

A madárinfluenza-vírus Európában új, H5N8 altípusú, különösen veszélyes törzse jelent meg a németországi baromfiipar egyik központjában. 130 ezer szárnyast készülnek megölni.

MTI

Nőtt a rasszista bűncselekmények száma Németországban

Nőtt a rasszista bűncselekmények száma Németországban

A rendőrség tapasztalatai szerint számottevően erősödött a szélsőjobboldali csoportok tevékenysége Németországban - írta vasárnapi cikkében a Welt am Sonntag című német lap.

"A Németországban élő muzulmánok többsége betagozódott"

A német belügyminiszter szerint nem fenyegeti iszlamizálódás a német társadalmat.

MTI

Kiszivárgott program – "Merkel kemény lesz" Orbánnal

Kiszivárgott program – "Merkel kemény lesz" Orbánnal

Február 2-án érkezik a német kancellár, aki a kötelező pozitív üzenetek mellett egy sor nehéz témát is szóba hoz Orbán Viktornak a VS.hu értesülése szerint. Szóba kerülhetnek emberi jogi kérdések és a német multikat hátrányosan érintő intézkedések sora is. A magyar miniszterelnök egy diplomáciai reggelit már lemondott azért a hírek szerint, mert a nagykövetek a multik érdekeit kívánták képviselni a megbeszélésen.

hvg.hu

A német cégeknél jön a női kvóta

A német kormány elfogadta a női kvóta bevezetéséről szóló törvényjavaslatot.

MTI

Egy nyugat-berlini nyomdász lett Berlin új polgármestere

A tartományi rangú Berlin törvényhozása (Képviselőház) csütörtökön megválasztotta kormányzó polgármesternek Michael Müllert, aki a német fővárost 2001 óta vezető Klaus Wowereitet váltja a tisztségben.

MTI

Putyinéknak most már a németekkel is bajuk van

Oroszországot nyugtalanítja a német vezetők viselkedése, és Európa megszenvedheti, ha Berlin nem játszik pozitív szerepet a Moszkva és a Nyugat közötti kapcsolatokban – ezt mondta kedden az orosz külügyminiszter.

MTI

Teljesen leállították a bocumi Opel-gyárat

Végleg leállították a termelést pénteken az Opel bochumi gyárában.

MTI

Frankfurtban elítéltek egy Iszlám Államhoz csatlakozott, de hazatért férfit

Németországban pénteken meghozták az első bírósági döntést az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezettel összefüggésben, egy hazatért dzsihadistát több évi szabadságvesztésre ítéltek, amiért csatlakozott a szélsőséges szunnita csoporthoz.

MTI

Szijjártó szerint a bajorokkal is nagyon jóban vagyunk

Szijjártó Péter a magyar-bajor kormányközi vegyes bizottság 18., müncheni ülése után azt mondta: Magyarország és Dél-Németország ipara "gyakorlatilag összenőtt egymással", és mivel az ipar kiemelkedő jelentőségű a magyar gazdaságban, "nem túlzás azt állítani, hogy minél sikeresebb a bajor ipar és Bajorország, annál sikeresebb a magyar ipar és Magyarország".

MTI

Magyarország a gasztronómia fellegvárába látogat

Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut.

MTI

Rogán "minden eddiginél pozitívabb fogadtatást" tapasztalt Berlinben

Rogán Antal Berlinben járt, ahol többek között azt mondta: továbbra is jó a Fidesz és a német konzervatívok együttműködése.

MTI

Németországban kapták el az RMDSZ politikusát

Kerekes Gábor ellen akkor adtak ki nemzetközi elfogatási parancsot, amikor nem jelent meg a stratégiai privatizációkkal kapcsolatos per tárgyalásán a legfelsőbb bíróságon.

MTI

Borzalmas körülmények: majdnem száz Burger King-éttermet zártak be Németországban

Borzalmas körülmények: majdnem száz Burger King-éttermet zártak be Németországban

Hónapok óta borzolja a németek idegeit a Burger King-botrány, ami a héten új fejezetéhez érkezett: hétfőn országszerte 90 étteremnek kellett bezárnia, 3000 alkalmazottnak pedig fogalma sincsen, hogyan tovább.

hvg.hu

Rogán puhítja az Orbánt fegyelmező német politikusokat

Rogán puhítja az Orbánt fegyelmező német politikusokat

Újabb magas rangú delegáció utazik kedden Németországba, hogy szövetségeseket gyűjtsön a magyar kormány politikájához. Berlin már korábban jelezte, nem tűri Orbán Viktor külön utas politikáját.

MLF

Sokkal több német csatlakozott az Iszlám Államhoz, mint gondolták

A német kormány szerint az eddig véltnél sokkal többen csatlakoztak Németországból az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezethez Irakban és Szíriában.

MTI

Zöld lámpát kapott az e-cigi Németországban

Nem minősül gyógyszernek az e-cigarettákhoz használt nikotintartalmú folyadék, ezért szabadon lehet forgalmazni az ilyen folyadékot tartalmazó termékeket – így döntött a német szövetségi közigazgatási bíróság.

MTI
123148

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X