Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Egyre több az iszlám radikális Németországban

Azért van egyre több híve a 18 és 30 év közötti fiatalok körében az iszlám radikális irányzatának, mert nincs semmifajta világos elképzelésük arra vonatkozóan, hogy miként is éljenek. A radikálisok viszont megmondják nekik, hogy mi fekete, és mi fehér – erről beszélt a német alkotmányvédelmi hivatal elnöke szombaton.

MTI

Németországban gyárthatták az Iszlám Állam terroristáinak ruháit

Lecsapott a német terrorelhárítás egy 31 éves egyetemistára, aki a gyanú szerint 130 ezer euró értékben gyártatott ruhákat egy titkos ruhagyárban az Iszlám Állam terroristáinak.

hvg.hu

"Készek az erőszakra" - már Németországban nyomul az Iszlám Állam

"Készek az erőszakra" - már Németországban nyomul az Iszlám Állam

Az iszlám radikális irányzatát, a szalafizmust követők Németországban már mintegy 1,4 millió Koránt osztottak szét elsősorban fiatal muzulmánok között - írta a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) adataira hivatkozva a Welt am Sonntag című vasárnapi lap.

Milliók ragadtak ma a német vasútállomásokon

Utasok milliói rekedtek szombaton a pályaudvarokon Németországban, mert a vasutassztrájk miatt a távolsági vonatok kétharmada nem közlekedett.

MTI

Többnapos sztrájk bénítja a német vasúti közlekedést

A Magyarország és Németország közötti railjet vonatok, valamint a Kálmán Imre vonatpár, illetve a Metropol vonatpár korlátozás nélkül közlekedik, de a munkabeszüntetés miatt késésekkel számolni kell.

MTI

Nem bírják az ukrán telet a német drónok

Nem lehet használni a német hadsereg (Bundeswehr) pilóta nélküli repülőgépeit – drónjait – télen az ukrán-orosz határ térségében, mert nem bírják a nagy hideget – írta pénteken a Bild című német lap.

MTI

Annyira sok menekült van Németországban, hogy a sörsátorból is befogadó állomás lehet

Németországban meredeken emelkedik a menedékkérők száma, idén januártól augusztusig többen nyújtottak be menedékjog iránti kérelmet, mint tavaly egész évben. A menedékkérőket ellátó önkormányzatokat túlterheli a húsz éve nem tapasztalt menekülthullám, Münchenben például már azt fontolgatják, hogy az Oktoberfest egyik hatalmas sörsátrából alakítanak ki befogadó állomást a téli hónapokra.

MTI

Londonban a németeket okolják Kelet-Európa lassulása miatt

A német gazdaság gyengesége messze a legfőbb oka a közép- és kelet-európai gazdaságok egyre inkább érezhető lassulásának - állapították meg csütörtöki tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.

MTI

Vonattal utazna Németországban holnap? Gondolja át

Németországban szerda délutántól ismét sztrájkolnak a mozdonyvezetők, a vasúti közlekedésben nagy fennakadásokkal kell számolni.

MTI

Kitálalt egy német bordélyban dolgoztatott lengyel prostituált

Egy volt prostituált is megszólalt Németországban a prostitúcióval kapcsolatban tervbe vett új szabályozással kapcsolatban. Csak 21 éves kor felett engedélyeznék a prostitúciót és a szexmunkásoknak regisztrálniuk kellene, amely egyesek szerint stigmatizálná őket.

hvg.hu

Itt él a világ leggazdagabb 0,00117994134 százaléka

Itt él a világ leggazdagabb 0,00117994134 százaléka

Publikálta a Credit Suisse 2014-es Global Wealth Reportját. A világ leggazdagabbjairól szóló tanulmány szerint mintegy 128 ezer embernek volt 50 millió dollár feletti vagyona. Ez majdnem 30 ezer fős emelkedést jelent tavalyhoz képest. A leggazdagabbak majdnem fele, bár feljövőben vannak az ázsiai államok, még mindig az Egyesült Államokban koncentrálódik.

hvg.hu

Meglehetősen rossz hír érkezett a német gazdaságról

Lefelé módosította a német kormány a gazdaság idei és jövő évi növekedésére adott előrejelzését, a szerdán Berlinben ismertetett prognózis szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága 2014-ben 1,2 százalékkal, 2015-ben 1,3 százalékkal bővül.

MTI

Ez a kis magyar cég minden BMW-ben benne van

Ez a kis magyar cég minden BMW-ben benne van

Hogyan lehet egy szerszámkészítő kisiparos vállalkozását nagy német autóipari beszállítóvá fejleszteni? Az érdi GIA-Formnak 20 év alatt lépésről lépésre haladva sikerült ezt elérnie. A tulajdonos most elmondja, hogyan lehet legyőzni a kínai konkurenciát, és miért jó, ha összeszerelő üzemek vannak Magyarországon. Lerántja a leplet arról is, hogy tényleg óriási karriert lehet-e befutni CNC-forgácsolóként.

Belehalt az ebolába a Lipcsében kezelt férfi

Keddre virradó éjszaka a lipcsei Szent György klinikán elhunyt az ENSZ egyik szudáni munkatársa, akit csütörtökön szállítottak Libériából német kórházba.

hvg.hu

Külsősökkel enyhítenék a német-francia szóháborút

A német és a francia gazdasági miniszter felkért egy-egy neves német, illetve francia közgazdászt, hogy dolgozzanak ki közös javaslatokat olyan intézkedésekre, amelyek révén nagyobb növekedésre serkenthetik az eurózóna két legnagyobb gazdaságát - közölte a német gazdasági minisztérium hétfőn. Ezzel valószínűleg enyhíteni próbálják az országaik között kibontakozó szóháborút - mondta egy szakértő a Reutersnek.

MTI

Kiszabadult egy két éve elrabolt német férfi Pakisztánban

Kiszabadult a tálibok fogságából az a német állampolgár, akit az iszlamista lázadók több mint két évvel ezelőtt raboltak el Pakisztánban - jelentette be pénteken a német kormány.

MTI

Lipcsében kezelnek egy ebolás beteget

A németországi Lipcsébe szállítottak és ott kezelnek egy ebolavírussal fertőzött beteget – közölték a szászországi egészségügyi hatóságok.

MTI

Német városok váltak iszlamisták és kurdok összecsapásainak terepévé

A vasrudakkal, kövekkel, bozótvágó késekkel felfegyverzett csoportok összetűzésében a hamburgi rendőrség vízágyukat vetett be. Cellében már második napja tart a zavargás, ott jazidiak és csecsenek kerültek szembe egymással.

MTI

Muzulmánok és jazidik csaptak össze Németországban

Az alsó-szászországi Cellében egy hatvan- és egy harminctagú csoport szólalkozott össze, valószínűleg a szíriai és iraki helyzet értelmezésén, és a vitát tettlegesség követte. A verekedőket húsz rendőr választotta szét, többek ellen eljárás indult.

MTI

Kevesebben voltak sörözni az Oktoberfesten

Százezerrel csökkent a müncheni Oktoberfest látogatóinak száma tavalyhoz képest, a vasárnap véget ért sörfesztiválon 6,3 millióan szórakoztak és 6,5 millió liter sört ittak meg.

MTI
123146

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X