hvg.hu Világ

Merkel vesztésre áll?

A legújabb közvélemény-kutatások szerint Németországban tovább nő a szociáldemokraták népszerűsége, s ha most tartanák meg a parlamenti választást, a zöldekkel és a főként a keleti tartományokban erős Baloldali Párttal (Die Linke) összefogva a szociáldemokraták (SPD) alakíthatnának kormányt.

Bihari Ádám Világ

Végre nem Twitteren tudhatjuk meg, Washington akar-e háborút

Donald Trump amerikai elnök kormányának prominensein lesz a világ szeme a hétvégén. A fényét vesztő Egyesült Államok partnerei és riválisai Münchenben annak a jeleit keresik majd, milyen biztonságpolitikára számíthatnak Washingtontól. Közben a NATO és Oroszország közötti pattanásig feszült helyzet rendezésével is meg kéne próbálkozni a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián. Szemben a magyar kormánnyal, a hvg.hu ott lesz a helyszínen.

MTI Világ

Spiegel: Martin Schulz magáncélokra folyatta ki keze közül az EU pénzét

Leleplező írást közölt a Der Spiegel a volt EP-elnökről, aki a lap szerint pénzügyi szabálytalanságokat követett el az Európai Parlament első embereként. Schulz népszerű kancellárjelölt Németországban, de Merkelék már eldöntötték, hogy nem indítanak személyeskedő támadásokat ellene.

G. M. Világ

Orbán évértékelőjére Berlinből jött a legerősebb válasz

A hétvégi német elnökválasztás előtt nagyhatású beszédet tartott Norbert Lammert, a Bundestag elnöke. A kereszténydemokrata politikus mintha Orbán Viktor évértékelőjére válaszolt volna, és mindenben cáfolta magyar testvérpártjának elnökét.

hvg.hu Világ

Valami bűzlött Hamburgban

Ismeretlen támadók szándékosan paprikasprayt vagy valamilyen más csípő, maró hatású gázt juttattak a hamburgi repülőtér épületének légkondicionáló rendszerébe - ezt állapította az észak-németországi város légikikötőjét vasárnap átmenetileg megbénító incidensről készült első jelentés.

Andrássy Uni

Nem dívik a kézcsók, és még pár jó tanács, hogy profin tárgyalhasson Németországban

A német munkaügyi hivatal adatai szerint nagyjából 90 ezer magyar dolgozhat jelenleg Németországban, családtagokkal együtt pedig akár kétszer ennyi honfitársunk is élhet kint. Ha ehhez hozzávesszük, hogy sokan csak alkalomadtán járnak üzleti úton az országban, akkor nem túlzás azt állítani, hogy egyszerre több százezer magyar tárgyal, üzletel és próbál állásinterjún érvényesülni Némethonban.

MTI Világ

Merkel és Seehofer békecsúcsa

A menekültügy körüli vitákat félretéve egységre szólított fel Angela Merkel német kancellár és Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője vasárnap Münchenben a két párt elnöksége megbékélési csúcstalálkozónak is nevezett kétnapos közös ülése előtt.

1 2 3 4 5 6 7
194
A címlapról ajánljuk