MTI Világ

A németek három évre röghöz köthetik a menekülteket

Megállapodtak a német kormánypártok a menekültek társadalmi beilleszkedését szolgáló törvényről, a javaslat szerint három éve megtilthatják a menekülteknek a lakhelyváltoztatást - jelentették kedden német hírportálok.

MTI Világ

A németek többsége megszavazná a büntetést Orbánéknak

A németek 61 százaléka egyáltalán nem, vagy csak kissé aggódik amiatt, hogy a menekültek beáramlása jelentősen megváltoztathatja az ország lakosságának együttélését és veszélyeztetheti az értékeket. A felmérésben részt vevők 69 százaléka helyesnek tartaná, ha pénzügyi szankcióval sújtanák a menekültkvótától elzárkózó országokat, így például Magyarországot.

MTI Autó

Vizsgálatot indított a német kormány 30 autótípus miatt

A német kormány a Volkswagen-csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben vizsgálatot indított 30 dízelüzemű autótípus feltűnően magas szén-dioxid-kibocsátása miatt - mondta pénteken Berlinben Svenja Friedrich, a szövetségi közlekedési minisztérium szóvivője, megerősítve az ügyről szóló sajtójelentéseket.

Szabó M. István Gazdaság

Már megint a frászt hozzák Orbánékra a németek

Megint lehet Németországra csodálkozni, mivel Európa legerősebb gazdasága újabb brutális csúcsot döntött – a sokat hivatkozott Energiewende jóvoltából. Vasárnap egy kis időre szinte elérték, hogy csak megújuló energiatermelésből működtették az országot. Igen, az egészet.

MTI Világ

A szilveszteriekhez hasonló támadások történtek Berlinben

A német városokban szilveszterkor elkövetett csoportos szexuális zaklatásokhoz és rablásokhoz hasonló esetek történtek a hét végén Berlinben a kultúrák karneválján - jelentette hétfőn a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság.

hvg.hu Világ

Tömegverekedés volt egy német menekültszálláson

Tömegverekedés történt egy menedékkérőket befogadó állomáson a németországi Verdenben, a helyi rendőrség vasárnapi közleménye szerint az összecsapásban legkevesebb hét ember megsebesült, egy életveszélyesen.

Nemzeti Sport Online Sport

Hetedik a Hertha

Nem bírt egymással a Hertha és a Mainz, Dárdaiék a 7. helyen zártak.

MTI Világ

Menedékkérők veszélyben

A menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett Németországban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke.

1 2 3 4 5 6 7
180
A címlapról ajánljuk