Az auschwitzi "magyar akció" miatt indult per egy lágerőr ellen

Az auschwitzi "magyar akció" miatt indult per egy lágerőr ellen

Magyar holokauszt-túlélőt is meghallgatnak az Oskar Gröning néven azonosított férfi perében Németországban. A vád szerint Gröning kezelte azoknak a csomagjait, akiket a vonatról leszállítva azonnal gázkamrába küldtek. Alig több mint másfél hónap alatt 437 ezer magyar zsidó érkezett akkoriban a haláltáborba.

MTI

Figyelmetlen orvosok több száz halálesetet okoznak Németországban

Halálesetek százait okozza évente az Németországban, hogy a műtétet végzől orvosok műtéti eszközöket, sebészollókat, operációs törlőkendőket és más egyebeket felejtenek a páciensben.

MTI

Így kell tetőre rakni az ultralapos Lamborghinit

Így kell tetőre rakni az ultralapos Lamborghinit

Hiába ultralaposak a Lamborghinik, a Sant’Agata Bolognese-i gyártó alkotásait is tetőre lehet rakni…

hvg.hu

Merkel "mély tisztelettel búcsúzott" az őt sokat bíráló Günter Grasstól

Merkel "mély tisztelettel búcsúzott" az őt sokat bíráló Günter Grasstól

Joachim Gauck német államfő és Angela Merkel kancellár mellett Lech Walesa volt lengyel elnök is méltatta a 87 éves korában elhunyt német írót.

MTI

Trükkösen teszteli a kormányt egy érettségiző diák

Közérdekű adatigényléssel betekintést kér az érettségi feladatokba egy német diák. Arra kíváncsi, hogyan reagálnak.

MTI

Kirúgnak 17 ezer németet a csökkenő munkanélküliség miatt

Németországban több mint 15 ezer állást megszüntetnek a szövetségi munkaügyi hivatalnál (BA) a csökkenő munkanélküliség miatt.

MTI

Rekordmegbízást kaptak a Rajna-Ruhr Expresszre

Rekordmegbízást kaptak a Rajna-Ruhr Expresszre

Nálunk a hitelből építendő új paksi erőművet kiáltották ki az évszázad beruházásának. Ilyen az Németországban - hitelek nélkül, a vasúti közlekedésben.

hvg.hu

Helmut Kohl 85 éves lett ma

Helmut Kohl 85 éves lett ma

Angela Merkel kancellárral az élen számos jelenlegi és volt német és külföldi vezető köszöntötte születésnapja alkalmából Helmut Kohlt. A német egység kancellárjának nevezett konzervatív politikus pénteken tölti be 85. életévét.

MTI

Csak gyilkosságért ítélték el a kannibál rendőrfelügyelőt

Csak gyilkosságért ítélték el egy bizarr németországi "kannibálper" vádlottját, egy rendőrfelügyelőt, aki azért ölt meg egy másik férfit annak beleegyezésével, sőt kifejezett kívánságára, hogy kielégítse önmaga és társa kannibál képzelgéssel vegyes erotikus vágyait.

MTI

Videó: pokoli perceket szerzett az orkán a pilótáknak a zürichi reptéren

Videó: pokoli perceket szerzett az orkán a pilótáknak a zürichi reptéren

Játékszerként dobálta a 80 km/h-nál erősebb szél az utasszállító gépeket kedden a zürichi reptéren, amikor a Niklas orkán végigdúlt Nyugat-Európát – derült ki egy összefoglaló videóból. Több reptéren késések, járatkimaradások voltak az időjárási viszonyok miatt. A helyenként az óránkénti 192 kilométeres sebességet is elérő széllökések kedden több helyütt fákat csavartak ki, autókat, házakat rongáltak meg. Németországban 7 halottja volt az ítéletidőnek..

hvg.hu

Niklas orkán: Már 9 halott van

Szerdára virradóra csillapodott ugyan a Németországon, Ausztrián és Svájcon végigsöprő Niklas orkán, de a vonattal közlekedőknek továbbra is fennakadásokra kell számítaniuk. Eddig kilencen haltak meg.

Hirdetés

Durva pusztítást végzett az orkán Németországban - fotók

Durva pusztítást végzett az orkán Németországban - fotók

Kedd estig három halottja volt Németországban a Niklas orkánnak. A helyenként óránkénti 160-190 kilométeres sebességgel lecsapó vihar többfelé fennakadásokat okozott a közlekedésben. Olvasóink megbénult vasútról, és sosem látott szélről számoltak be.

hvg.hu

Hollande: A héten befejezhetik a Germanwings-áldozatok azonosítását

Hollande: A héten befejezhetik a Germanwings-áldozatok azonosítását

Hétvégére befejezhetik a francia Alpokban a Germanwings-katasztrófa áldozatainak azonosítását – ezt mondta a francia államfő kedden Berlinben, ahol Angela Merkel német kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatót. Francois Hollande szerint a katasztrófa helyszínén 800-an dolgoznak, köztük különleges katonai egységek és több száz csendőr.

MTI

Megérkezett az orkán Németországba

Óránkénti 160 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel megérkezett kedden Németországba a Niklas orkán, a vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.

MTI
Hirdetés

Vona: A Jobbik a zsidóság gyászában is osztozik

Vona: A Jobbik a zsidóság gyászában is osztozik

Németország felé szeretne nyitni a Jobbik elnöke, de szerinte ez azért lesz nehéz, mert „a német sajtó még a magyarnál is rosszabb”, és ott mindenki neonácinak nézi a pártját. Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Duna-parti holokauszt-emlékművet leköpő képviselőjük ügyével kapcsolatban azt állította: a Jobbik osztozik mindenki, így a zsidóság gyászában is. Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy nehezebben alszik a „kormányzati felelősség egyre inkább megnyilvánuló realitásától”.

hvg.hu

Világháborús kátérítést követel Athén a németeken

A Sziriza szerint Berlin mintegy 162 milliárd euróval, a 315 milliárd eurós görög államadósság nagyjából felét kitevő összeggel tartozik Athénnak a második világháború óta. A náci Németország Görögországban is rémtetteket hajtott végre. Egy német SPD-s politikus szerint "kínos, hogy a gazdag Németország adósságai visszafizetését követeli a szegény Görögországtól, de még csak tárgyalni sem hajlandó a náci Németország által kikényszerített hadikölcsön megtérítéséről".

MTI

Brutál médiahekk: bemutatott a görög pénzügyminiszter a németeknek?

Brutál médiahekk: bemutatott a görög pénzügyminiszter a németeknek?

Egy humorista által manipulált zseniális videót a német köztévé is elhitte, sőt, komoly beszélgetést szervezett köré. Videóhamisítási műbotrány borzolja a német és a görög kedélyeket.

hvg.hu

Több pénzt akarnak költeni a fegyveres erőkre Németországban

A német kormány azt tervezi, hogy a következő öt évben 6,2 százalékkal növeli az ország katonai költségvetését – közölték kedden berlini kormányzati források.

MTI

Nem minden német politikus utasítja el a görög jóvátételt

A berlini vezetők elutasítják ugyan Athén jóvátételi követeléseit, a szociáldemokrata párt és az ellenzéki Zöldek soraiból viszont többen sürgetik, hogy Németország fizessen kártérítést Görögország náci megszállása miatt.

MTI

Majdnem szegednyi magyar távozott Németországba – íme a számok

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a külföldiek száma, a 81,1 milliós országban nagyjából minden tizedik ember külföldi állampolgárságú a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint. A magyar állampolgárok száma az átlagot meghaladó mértékben, 15,6 százalékkal, azaz 21 198 fővel 156 812-re emelkedett.

MTI
Hirdetés
123154

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X