Merkel a kezébe veszi a menekültügyet

Merkel a kezébe veszi a menekültügyet

A német belügyminiszter háttérbe szorításával egyenlő Angela Merkel döntése, amely szerint ezentúl a kancellár hivatalából irányítják a menekültválság kezelését.

MTI

A németek már nem örülnek a menekülteknek

A németek már nem örülnek a menekülteknek

Bár Angela Merkel továbbra is kiáll amellett, hogy szeptember elején beengedték az országba a Magyarországon várakozó menekülteket, a németek többsége már hibának tartja ezt, és döntő hányaduk korlátozná a menekültek beengedését.

MTI

Meghalt egy menekült a felgyújtott befogadóállomáson

Tűz ütött ki egy menedékkérőket befogadó állomáson a németországi Türingia tartományban hétfőn. A lángok eloltása után egy holttestet találtak a hatóságok.

MTI

Úgy tűnik, újra erőre kap az iszlámellenes Pegida Németországban

Úgy tűnik, újra erőre kap az iszlámellenes Pegida Németországban

Németországban a menekülthullám hatására ismét sok ezer embert mozgat meg az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom, amelynek hétfő esti drezdai tüntetésén független becslés szerint csaknem 10 ezren vettek részt.

MTI

Fotó: Fejkendős Merkel és minaretek a német köztévé adásában

Fotó: Fejkendős Merkel és minaretek a német köztévé adásában

Erősen provokatív illusztrációt közölt a német köztévé, az ARD az egyik műsorában. A német kancellárt fejkendőben ábrázolták, a háttérben pedig minaretek díszítették a német fővárost. A csatorna visszautasítja, hogy iszlámbarát propagandát folytatna.

Rossz hír jött a német gazdaságról, állítólag a vakációk miatt

Augusztusban a várakozásokra rácáfolva csökkentek az ipari megrendelések Németországban.

MTI

A német kormány nem ismer 1,5 millió menedékkérőről szóló előrejelzést

A Bild című német napilap arról írt, hogy egy kormányzati prognózis szerint 1,5 millió menedékkérő érkezhet Németországba. A német kormányszóvivő azt mondta, ezt az információt nem tudja megerősíteni, és nem ismer senkit a kormányban, aki tudna ilyen dokumentum létezéséről.

Összeroppanhat a német menekültellátó rendszer

Összeroppanhat a német menekültellátó rendszer

A németek már másfél millió menedékkérővel számolnak idén egy nem nyilvános dokumentum szerint, amelyet a Bild című bulvárlap idéz. Azt írják, a kormány már azért közöl újabb hivatalos előrejelzést, mert azt meghívólevélként értelmezik a menedékkérők.

Pénzügyminisztere szerint Merkel éppen hogy korlátozná a menekültáramlatot

Angela Merkel német kancellár soha nem vitatta, hogy Németország menekültügyi befogadóképessége korlátozott, az Európai Unió pedig nagyon gyorsan lépéseket tesz majd a menedékkérők beáramlásának korlátozásáért – jelentette ki Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter vasárnap egy televíziós interjúban.

Ismét lángoltak a német menekülttáborok

Németországban több menekültszálláson szándékos gyújtogatás miatt tűz ütött ki a hétvégén, ezek között olyan is volt, amelyben már laktak menekültek, és olyan is, amelyet egyelőre csak kijelöltek a menedékkérők elszállásolására. Az országban ismét több helyen tüntettek a menedékkérők befogadása ellen a neonácik és a Pegida-támogatók, de ellentüntetők is nagy számban voltak jelen.

VW-gate: feudalizmus, önhittség és zöld önámítás

VW-gate: feudalizmus, önhittség és zöld önámítás

A dízelbotrány nemcsak a nagy múltú konszern, de az egész német autóipar, sőt a "Made in Germany" kultusz végét is jelentheti. Minden a környezetvédelmi botrány gazdasági, politikai és kulturális dimenzióiról.

Seehofer: szó sem lehet kerítésről a német határon

Seehofer: szó sem lehet kerítésről a német határon

Élesen visszautasította csütörtökön Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a konzervatív CSU elnöke a tartományi kormány pénzügyminiszterének felvetését, miszerint meg kell fontolni a kerítés telepítését a német határon.

MTI

Ezrek tüntettek Németországban a menekültpolitika ellen

A volt NDK területén található Erfurtban ötezren vonultak fel. Számos neonáci is megjelent a jobboldali populista párt tüntetésén. A résztvevőkkel szemben mintegy 500 ellentüntető állt ki, de tettlegességre nem került sor.

MTI

Megkavarja a német belpolitikát a menekültáradat

Nincs egyetértés a német kormánykoalícióban az úgynevezett repülőtéri eljárás kiterjesztéséről szóló javaslatról, amely szerint a határoknál kialakított tranzitzónákban, gyorsított eljárással kell eldönteni, hogy a belépésre jelentkezők jogosultak-e menedékjogi kérelem benyújtására. A konzervatív CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) szerdán hűvösen fogadták a felvetést.

MTI

Majdnem 300 ezer menedékkérő kopogtatott a németek ajtaján szeptemberben

Németországban 2014-ben 202 834 menedékjogi kérelmet regisztráltak, idén szeptember eleje óta pedig 270 ezernél is több menedékkérő érkezhetett az országba.

MTI

Két nap alatt eldöntenék a menekültek sorsát Németországban

Két nap alatt eldöntenék a menekültek sorsát Németországban

Újabb menekültügyi szigorításon dolgozik a német kormány: a tervek szerint kiterjesztik a határokra az úgynevezett repülőtéri eljárást, amelyben 48 óra alatt elbírálják, hogy a belépésre jelentkező emberek jogosultak-e menedékjogi kérelem benyújtására – írta szerdai számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Németországig cipeltek családtagjai egy 110 éves afgán menekültet

Száztíz éves afgán bevándorló érkezett a németországi Passauba nyolc hozzátartozójával együtt – erősítette meg szerdán a bajor rendőrség a helyi televízió értesülését.

MTI

Novembertől bekeményítenek a menekülteknek Németországban

Novembertől bekeményítenek a menekülteknek Németországban

A német kormány elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette kedden a menekültügyi rendszer reformjáról szóló törvényjavaslatokat. Növelik a bevándorlási hivatal létszámát, felgyorsítják a menekültszállások építését, csökkentik viszont a menekülteknek adható pénzbeli támogatások összegét. Ha valakit visszatoloncolnak a hazájába, nem közlik majd vele előre, hogy mikor teszik ezt meg, így akarják megakadályozni az ilyen emberek idő előtti eltűnését. Az intézkedések között szerepel az is, hogy újabb három balkáni országot nyilvánítanak biztonságossá.

MTI

Rendőrök özönlöttek el több német befogadóállomást

Őrizetbe vettek kedden a németországi Türingia tartományban 15 menedékkérőt, akik a hatóságok gyanúja szerint augusztusban részt vettek egy tömegverekedésben.

MTI

Két hét alatt 150 ezer menedékkérő érkezett Németországba

Két hét alatt 150 ezer menedékkérő érkezett Németországba

A határellenőrzés ideiglenes visszaállítása nem lassította érdemben a menekülthullámot.

MTI
123166

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X