Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A saját szemünkkel láttuk a német csoda titkát

A saját szemünkkel láttuk a német csoda titkát

Ha van mérnök ismerősötök, aki elégedetlen az otthoni munkahelyével, akkor szóljatok neki, hogy jöjjön, mi szívesen látjuk – naponta többször is ezt mondták a német vendéglátóink az ország egyik leggazdagabb térségében több cégénél is. Nem sajnálnak havi 8-900 ezer forintos bért adni egy egyszerű összeszerelést végző munkásnak, egy mérnök ennek a dupláját keresi – és másban is nagyon megbecsülik a dolgozóikat. Nem csak a nagy cégek tudnak a világ élvonalába tartozni. Baden-Württemberg vidéki területein sok olyan kis- és középvállalkozás található, mely a maga területén a világ élvonalába tartozik.

Jöhet Putyin haragja, Európa betárazott gázból

Az európai gáztározókba 4,88 milliárd köbméter földgáz került szeptemberben eddig az európai tározóüzemeltetőket képviselő Gas Storage Europe, a GSE adatai szerint.

Németország lehetővé teszi a kettős állampolgárságot

Egy új törvény szerint a külföldi állampolgárságú szülők gyermekei bizonyos feltételekkel a szülők állampolgárságát és a német állampolgárságot is felvehetik

MTI

Megtalálták a régóta keresett római emléket Németországban

Ezerkilencszáz éves római katonai erődöt tártak fel Németországban, a Hessen tartománybeli Gernsheimben.

MTI

Keményebben büntetnék a szexuális bűncselekményeket a németek

A német kormány a szexuális bűncselekmények büntetésének szigorításáról szóló törvényjavaslatot fogadott el szerdai ülésén.

MTI

Így bánnak el az áramingadozással Németországban

Németországban hálózatra kapcsolták Európa legnagyobb áramingadozás-kiegyenlítő akkumulátortelepét.

MTI

Újra zöld lámpát kapott Németországban a taxisok mumusa

Két héttel elrendelése után a frankfurti tartományi bíróság feloldotta kedden az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás működését betiltó végzést. Utóbbit augusztusban hozták, sürgősséggel. A törvényszék indokolatlannak találta az Uber működésének azonnali betiltására benyújtott keresetet. Az Uber tehát folytathatja tevékenységét Németországban addig, amíg rendes bírósági eljárásban a felperesnek sikerül elérnie betiltását. A tilalom megsértése alkalmanként 250 ezer eurós bírságot jelentett volna az Ubernek.

MTI

Villamossal a szőlőbe – ilyen a nagyvárosi borászkodás

Villamossal a szőlőbe – ilyen a nagyvárosi borászkodás

Budapesten nem jött be a városi szőlészkedés: a budai Vár oldalában a 2010-ben indított ültetvényprojekt befulladt, ma kutyafuttatóként használják a területet. Van viszont példa arra is, hogy városon belül szuperül működik a borászkodás. Stuttgartban a városhatárokon belül, teraszokon, kézzel zajlik a szőlő művelése, a bort pedig a helyi piac szívja fel.

Németországban él, de gyerekeit itthon hagyta? Kap 400 eurót!

Németországban él, de gyerekeit itthon hagyta? Kap 400 eurót!

Németországban azon uniós munkavállalóknakis jár a családi pótlék, akik gyermekeiket otthon hagyták. Ez egészen busás összeg is lehet magyar szemmel, hiszen két gyerek után közel 120 ezer forintnyi juttatást lehet kérni. Ráadásul négy évre visszamenőleg is jár a pénz. A német támogatásra egyre több ott dolgozó kelet-európai vendégmunkás harap rá, a támogatásra utazókat igyekeznek kiszűrni a nyugati államok.

Már a németeknek sem tetszenek a Moszkvával szembei szankciók

Az Oroszországot sújtó eddigi uniós szankciók nem hozták meg a várt hatást, az újabb büntetőintézkedések bevezetése pedig hiba volt - idézte a több mint 6 ezer Oroszországban tevékenykedő német vállalat érdekeit képviselő szervezet vezetőjét a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.

MTI

El lehet-e ugrani 5 másodperc alatt két száguldó vonat elől? - videó

El lehet-e ugrani 5 másodperc alatt két száguldó vonat elől? - videó

Van, akinek egyszer sem sikerül megúsznia azt, hogy egy száguldó vonat elé keveredik, ám van olyan is, akinek ez 5 másodperc alatt két ízben is összejön. Lehet, hogy az egész csak egy hecc volt?

hvg.hu

Fotó: Óriásplakátokkal köszönik meg a németek a határnyitást

Fotó: Óriásplakátokkal köszönik meg a németek a határnyitást

A német nagykövetség és a német magyar kereskedelmi kamara plakátkampányt szervezett a határnyitás 25. évfordulójára.

hvg.hu

Tovább élnek a volt NDK-sok

A volt NDK lakóinak látványosan megnőtt a várható élettartama, miután a kommunista állam összeomlott és a Német Demokratikus Köztársaság egyesült a virágzó Német Szövetségi Köztársasággal – derült ki egy új tanulmányból.

MTI

Aceton robbanhatott fel egy németországi vegyi üzemben

Erős robbanás volt egy északnémet vegyi üzemben kedd este az alsó-szászországi Bréma közelében. Egy ember eltűnt – jelentette a helyi média.

MTI

Ismét kiégett egy Jaguar F-Type – videó

Ismét kiégett egy Jaguar F-Type – videó

Kigyulladt egy Jaguar F-Type Németországban: a lángok egy halk robbanás után törtek elő az Ugró Nagymacska csúcsmodelljéből, amely szempillantás alatt a lángok martalékává vált. Egy éven belül ez volt a második hasonló F-Type-os incidens.

hvg.hu

Megbénult éjjel fél Hannover, 14 ezer embert költöztettek ki

Mintegy 14 ezer embert költöztettek ki átmenetileg a lakásából hétfő éjjel Hannover Seelze elővárosában, hogy a megfelelő biztonsági előírások mellett hatástalaníthassanak egy építkezésen talált második világháborús brit óriásbombát.

MTI

Pszichiátrián kötöttek ki a Németországban bolyongó nyugdíjasok

Körülbelül hétszáz kilométert bolyongott Németország útjain egy nyugdíjas pár: az észak-német Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományból indultak bevásárolni, végül Bajorországban állították meg őket a rendőrök.

MTI

Beindult a német hadiipar

Élve a fokozódó geopolitikai feszültség adta lehetőséggel felemelték a hangjukat Berlin "túl merev" fegyverexport-politikája ellen a német hadiipari vállalatok. Panaszuk meghallgatásra is talált a német politikában.

MTI

Az iszlám szerinti életet ellenőrizte egy csoport Németországban

Az iszlám jogrendszer, a saría előírásainak tiszteletét számon kérő "vallásrendőrök" jelentek meg a németországi Wuppertalban, a rendőrség eljárást indított a csoport valamennyi tagja ellen.

MTI

Jó hír érkezett a német gazdaságból

Júliusban a várakozásokat meghaladó mértékben nőttek a német feldolgozóipari vállalatok megrendelései – közölte csütörtökön a német szövetségi gazdasági minisztérium.

hvg.hu
123144

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X