Optikai kábelt "csapolhattak" meg a németek, Belgium vizsgálódik

Belgium vizsgálatot indít, miután kiderült, hogy a német hírszerzés Európa több országában éveken át végzett adatgyűjtést – közölték csütörtökön belga kormánytagok.

MTI

A német kormány még nem beszél melegházasságról

A bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű párok jogainak erősítéséről fogadott el javaslatcsomagot szerdai ülésén a német kormány.

MTI

Visszaállították egy időre a határellenőrzést Németországban

Németországban kedden ideiglenesen visszaállították a határellenőrzést a legfejlettebb iparú országokat összefogó G7 csoport vezetőinek találkozója miatt.

MTI

Németeket kaptak el Magyarországon egy csomó heroinnal

Két német állampolgárságú férfit kaptak el Röszkénél, vádat emeltek ellenük.

MTI

Megvolt a történelem első drón-autó karambolja, nem is messze innen

Egy túl alacsonyan szálló drón csapódott egy autó szélvédőjének Dortmund közelében. A 40 centis szerkezet nem okozott nagy kárt a járműben.

MTI

Este 7-kor véget ér a vasutassztrájk Németországban

Németországban csütörtökön 19 órakor befejezi a sztrájkot a Deutsche Bahn vasúttársaság mozdonyvezetőinek szakszervezte.

MTI

Ennek örülni fognak a magyar fuvarozó cégek

Ennek örülni fognak a magyar fuvarozó cégek

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Németországgal szemben a közlekedési szektorban bevezetett – nemzetközi transzferekre is kötelező érvényű - minimálbér miatt.

hvg.hu

Magyar cégek védelmére is kelt az EU Németországgal szemben

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság kedden Németország ellen a fuvarozókkal szemben megkövetelt minimálbér-szabályok alkalmazása miatt.

MTI

Szebbnek látjuk a jövőt, de nincs kedvünk vásárolni

Szebbnek látjuk a jövőt, de nincs kedvünk vásárolni

Európa és a világ továbbra is inkább pesszimista, viszont a németek és a dánok pozitívan látják a jövőt. Magyarországon emelkedett a fogyasztói bizalmi index és a saját munkahelyi kilátásokat is többen tartják jónak, mint korábban, ugyanakkor csökkent a vásárlási kedvünk.

hvg.hu

Nem tud német állami gondozottakról Baranyában a kormánymegbízott

A német köztévé nemrég arról írt, hogy német állami gondozott gyerekeket hoztak egy Baranya megyei otthonba, hogy így jussanak pluszpénzhez. A kormánymegbízott nem tud ilyesmiről.

MTI

Nem megy csúcsgázsiért Németországba a magyar mentős, aki az internet sztárja

Nem megy csúcsgázsiért Németországba a magyar mentős, aki az internet sztárja

Sokan a kivándorlást választják, de egy hatperces videó által világhírűvé vált magyar mentős inkább másodállást vállal itthon, nem hagyja el az országot.

hvg.hu
Hirdetés

Hekkerek támadták meg a Bundestag rendszerét

Hekkerek támadták meg a Bundestag rendszerét

Ismeretlen tettesek megtámadták a német törvényhozás, a Bundestag számítógépes rendszerét - jelentette a német média. Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen bizalmas adatokhoz fértek hozzá.

hvg.hu

102 évesen doktorált le egy német nő

102 évesen védte meg 78 éve beadott doktori dolgozatát egy asszony Berlinben.

MTI

Ezreket venne fel a német állam a menekültek miatt

Németországban felgyorsítják a menekültügyi eljárást, hogy az ország könnyebben megbirkózhasson az évtizedek óta nem tapasztalt menekülthullámmal.

MTI
Hirdetés

Német üzletemberek jöttek felmérni, mennyire vonzó Magyarország

Német üzletemberekből álló küldöttség érkezett magyarországra, akik az ország befektetési környezetét tanulmányozzák - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken.

MTI

Befűtött a német gazdaság

Befűtött a német gazdaság

Rekordot döntött Németország exportja márciusban. De az importja is.

MTI

Tovább vizsgálnák az NSA és a német hírszerzés kapcsolatát

Németországban a belső elhárítást végző alkotmányvédelmi hivatal (BfV) is vizsgálná a külföldi hírszerző szolgálat (BND) és az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) együttműködését - értesült a Die Welt.

MTI

Bajorország még több pénzt tol az Andrássy Egyetembe

A bajor tartományi kormány megkétszerezné a budapesti Andrássy Egyetem támogatását.

MTI

Magyar járatokat is érinti a német vasutasok sztrájkja

Magyar járatokat is érinti a német vasutasok sztrájkja

A német vasutasok sztrájkja érinti a Budapest-Prága-Berlin/Hamburg vonalon közlekedő közvetlen nemzetközi vonatokat, az egyéb nemzetközi összeköttetésekben, valamint a németországi belföldi vonatközlekedésben járatkimaradásokkal, illetve rövidülésekkel, lemondásokkal, késésekkel kell számolni.

MTI

Német állami gondozott gyerekekkel csaltak Magyarországon

Az ARD feltárta, hogy Gelsenkirchen város gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese szándékosan túlterheltséget idézett elő egy gyermekotthonban, majd erre hivatkozva Magyarországon helyeztek el gondozottakat egy általuk alapított magyarországi cég közreműködésével 2007-2008-ban. Bár a gyerekeknek nem volt jó soruk Magyarországon, a gyámügyisek gyermekenként 5500 euróhoz jutottak havonta.

MTI
Hirdetés
123155

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X