MTI Élet+Stílus

Megelenevedett Louis de Funes egyik filmje egy fa tetején

Majdnem 13 órán át várta egy balesetet szenvedett ultrakönnyű repülőgép pilótája egy fa tetején Németországban, hogy lehozzák. Mintha csak Louis de Funes Fennakadva a fán című filmje elevenedett volna meg, igaz, ott egy autóval akadtak fenn a szereplők.

MTI / hvg.hu Itthon

Spiegel: játékszerként használta tavaly Orbán a menekülteket, ezért lépett Merkel és Faymann

A Der Spiegel szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök tette fel a helyes kérdést tavaly júniusban a menekültválsággal kapcsolatban az uniós kormányfők tanácskozásán. Így hangzott: „Schengen vagy folyosó?”. Vagyis, alkalmazzák a schengeni szabályokat, vagy nyissanak folyosót a menekülteknek Németország felé. A német lap azt is írja ugyanakkor, hogy a magyarok gyakorlatilag kész tények elé állították az osztrákokat és a németeket, amikor az autópályán megindult embereket végül buszokkal vitték az osztrák határhoz.

MTI Világ

Bukhatják német állampolgárságukat a terrorturisták

Terrorellenes intézkedési tervet készített a német szövetségi belügyminisztérium az utóbbi hetek támadásai miatt. Ebbe szó van egyebek mellett az idegenrendészeti őrizet szabályainak szigorításáról és a terrorszervezetek szolgálatába szegődők német állampolgárságának megvonásáról kettős vagy többes állampolgárság esetén.

MTI Világ

Aggódik Trump miatt a német külügyminiszter

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szerint mély aggodalomra adnak okot Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt megnyilvánulásai a választási kampányban - mondta a német külügyi szóvivő.

1 2 3 4 5 6 7
185
A címlapról ajánljuk