Gergely Márton Élet+Stílus

Attila, a hun Solo: magyar nacionalista üvölti le a németeket Berlinben

Attila, a hun egy berlini színházban kelt riadalmat szeptember vége óta. Dömötör András fiatal magyar rendező alkotása épp akkor szembesíti a szélsőséges nacionalista ember archetípusával a németeket, amikor a Bundestagba jutott az első radikális, etnicista német párt. A rendezővel még a premier előtt beszélgettünk Berlinben.

MTI Gazdaság

Évek óta nem jött ilyen hír a német gazdaságról

Augusztusban több mint hat éve a legnagyobb, az elemzői várakozásokat messze meghaladó mértékben nőtt a német ipari termelés az előző havihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn közzétett kimutatása szerint.

MTI Világ

Dízelkocsi-kiárusítás Németországban

Rekordszintet ért el szeptemberben a dízelautókra adott árengedmény Németországban, mivel nő a valószínűsége annak, hogy kitiltják őket a belvárosokból. Emellett már szinte mindegyik autógyár kínál valamilyen "roncsprémiumot" a koros dízelautók kivonására a forgalomból, új autó vásárlása esetén - írja a Duisburg-Essen Egyetem CAR autóipari kutató intézetének havi rendes jelentése.

MTI Világ

Létezhet egy német forgatókönyv Merkel nélkül

Hajlandóak lehetnek a német szociáldemokraták (SPD) a kormányzás folytatására a CDU/CSU jobbközép pártszövetséggel, ha Angela Merkel távozik a kancellári tisztségből - mondta Thomas Oppermann, a párt egyik vezetője.

1 2 3 4 5 6 7
204

A címlapról ajánljuk