Az olaszok, németek és svájciak összefogtak az embercsempészek ellen

Az olaszok, németek és svájciak összefogtak az embercsempészek ellen

Közös intervenciós egységet hoz létre Svájc, Olaszország és Németország a menekülteket Európába csempésző hálózatok felkutatására és felszámolására.

Molotov-koktéllal támadtak menekültekre Németországban

Egy észak-németországi faluban dobtak Molotov-koktélt egy lakásba, amelyben menekültek éltek, de nem sérült meg senki.

Merkel: A menekültügyben "új utakra kell lépni"

A német kancellár ellátogatott a Heidenauban működő menekültszállásra, ahol arról beszélt, hogy lehet "normál üzemmódban" dolgozni a menekültügyben: Németország "segít, ahol segítségre van szükség", de ez "sok erőt igényel" az országtól.

MTI

Online egyetem szerveződik menekülteknek

Online egyetem szerveződik menekülteknek

Szárnyakat ad a vágyaknak a Wings: kutatók és hallgatók fogtak össze a világ elitegyetemeivel, hogy megfelelő tananyagot állítsanak össze. Németországban. Hol máshol.

Bemutatták Günter Grass utolsó kötetét

Bemutatták Günter Grass utolsó kötetét

Egészen idén áprilisban bekövetkezett haláláig dolgozott a Nobel-díjas író a keletporosz nyelvjárási "Vonne Endlichkait" (A végességről) címet viselő köteten. A 176 oldalas könyv a rövid prózai részek mellett rajzokból, versekből áll.

MTI

Németország nem toloncolja ki a szíreket

Németország nem toloncolja ki a szíreket

Levegőhöz juttathatja Magyarországot, hogy felfüggeszti Németország a dublini megállapodás alkalmazásást a Szíriából érkező menekültek esetében, azaz nem toloncolják vissza őket az EU preiféria országaiba.

hvg.hu

Bombafenyegetés érte a menekültek mellett kiálló SPD-t

Bombariadó miatt kiürítették Berlinben a szociáldemokraták székházát, a pártot azóta érik rasszista fenyegetések, hogy elnöke meglátogatott egy megtámadott menekülttábort, és a támadókat csőcseléknek nevezte.

MTI

Megint leégett egy menekülteknek előkészített szállás Németországban

Megint leégett egy menekülteknek előkészített szállás Németországban

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben.

MTI

Ilyen roncskupac marad egy idős gyorshajtó Ferrari Californiája után

Ilyen roncskupac marad egy idős gyorshajtó Ferrari Californiája után

Van, aki idősebb korára Ferrarit vásárol magának, hogy nyugdíjas napjaiban igazi autóipari nyalánksággal cirkálhasson. Aztán sajnos megtörténik az, aminek nem lenne szabad: a tulajdonos a kelleténél jobban beletapos a gázba…

hvg.hu

Merkel neonácikat emlegetett, és elítélte a menekültellenes támadásokat

Merkel neonácikat emlegetett, és elítélte a menekültellenes támadásokat

Mindazok, akik úgy cselekednek, mint a heidenaui gyűlölködők, kiírják magukat a németek értékközösségéből - üzente a kormányszóvivő útján a német kancellár. A Drezda melletti telelpülésen 600 menedékkérőnek rendeznek be szállást egy üresen álló barkácsáruházban, és az intézmény megnyitása ellen tüntető csoportok péntek és szombat éjjel is összecsaptak a rohamrendőrökkel.

MTI

Frissen felújított menekültszálló égett le Németországban

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben hétfő hajnalban a Baden-Württemberg tartománybeli Weissach im Tal nevű községben.

MTI
Hirdetés

Menekültek épületeit próbálták felgyújtani

Menekültek épületeit próbálták felgyújtani

Tűz ütött ki pénteken egy menedékkérők által lakott bajorországi épületben, a tartományi belügyminiszter szerint meglehet, hogy idegenellenességből fakadó szándékos gyújtogatás történt. Berlinben is tűz volt éjjel egy menekültszálláson, a német főváros rendőrsége szerint az eset félresikerült gyújtogatásos merénylet volt.

A magyar vasút az utast palira veszi

A magyar vasút az utast palira veszi

Kánikula van? Késnek a vonatok. Vihar jött? Késnek a vonatok. Esik a hó? Késnek a vonatok. Vagy csak úgy elszakadt a felsővezeték? Késnek a vonatok. Sokat és gyakran. Magyarországon. Az utasok érdemi tájékoztatás híján nem tudják, mi is történt, mikor indulnak valóban a szerelvények, a kalauzok meg tartják a hátukat, pedig ők sem tudnak semmit. Nálunk még attól is elveszik a pórul járt utas kedvét, hogy kártérítésért harcoljon. Németországban a vasúttársaság enni- és innivalót ad, a taxi vagy a szállás árát is állja késés vagy kimaradás esetén. Amerikában a tájékoztatás az első, nem a sunnyogás.

hvg.hu

Széttépett egy Koránt, a kommandósokat is ki kellett hívni

Széttépett egy Koránt, a kommandósokat is ki kellett hívni

15 ember sérült meg egy menekülttáborban történt tömegverekedésben, amely úgy kezdődött, hogy egy afgán férfi széttépett egy Koránt. A civil szervezetek szerint a túlzsúfoltság volt az egyik kiváltó ok, de az sem segít a helyzeten, hogy a háborúk, konfliktusok okozta beteges szorongást csak a rászorulók töredékénél sikerül kezelni.

Hirdetés

800 ezer menedékkérő ostromolja Németországot

A berlini kormány szerdán ismertetett új előrejelzése szerint akár a 800 ezret is elérheti a Németországba érkező menedékkérők száma az idén.

MTI

Emberrablók ölték meg egy gazdag német vállalkozó lányát

Elraboltak és meggyilkoltak egy 17 éves lányt Németországban. Az emberrablók váltságdíjat követeltek a lányért, de vélhetően megijedtek a lebukástól, ezért végeztek áldozatukkal. Mindkettő férfit elkapták.

MTI

Hazamehetnek a 65 éves anya négyes ikrei

Nemsokára hazaengedik a kórházból azokat a négyes ikreket, akiket koraszülötten hozott a világra idén májusban egy 65 éves német asszony. A berlini Charité kórház kedden közölte, hogy a babák testsúlya meghaladja a 2,5 kilogrammot, és már augusztusban haza lehet engedni őket.

MTI

A volt NDK területén aránytalanul sok a rasszista bűncselekmény

A volt NDK területén arányaiban sokkal több a rasszista bűncselekmény, mint a volt nyugatnémet területeken. Tény, hogy keleten van a bázisa a bevándorlásellenes Pegida mozgalomnak is. Egy képviselő szerint a rendőrség még mindig nem elemzi kellő alapossággal a gyűlöletbűncselekményeket.

MTI

A németek lecsaptak görög repterekre

A németek lecsaptak görög repterekre

Év elején még nagyon harcias volt a görög kormány - amely nemrég fejet hajtott a nemzetközi hitelezők előtt. Tucatnál is több görög reptér üzemeltetési jogát kapta meg egy német cég.

26 ezer holttest: kőkorszaki tömeggyilkosság nyomaira bukkantak

Szörnyű őskori mészárlás nyomait találták meg Frankfurt közelében. Az áldozatok főként férfiak és 12-13 éves gyerekek, nő csak kettő volt közülük. Az embereket valószínűleg megkínozták, agyonütötték, majd gödörbe vetették.

MTI
Hirdetés
123160

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X