Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Rogán "minden eddiginél pozitívabb fogadtatást" tapasztalt Berlinben

Rogán Antal Berlinben járt, ahol többek között azt mondta: továbbra is jó a Fidesz és a német konzervatívok együttműködése.

MTI

Németországban kapták el az RMDSZ politikusát

Kerekes Gábor ellen akkor adtak ki nemzetközi elfogatási parancsot, amikor nem jelent meg a stratégiai privatizációkkal kapcsolatos per tárgyalásán a legfelsőbb bíróságon.

MTI

Borzalmas körülmények: majdnem száz Burger King-éttermet zártak be Németországban

Borzalmas körülmények: majdnem száz Burger King-éttermet zártak be Németországban

Hónapok óta borzolja a németek idegeit a Burger King-botrány, ami a héten új fejezetéhez érkezett: hétfőn országszerte 90 étteremnek kellett bezárnia, 3000 alkalmazottnak pedig fogalma sincsen, hogyan tovább.

hvg.hu

Rogán puhítja az Orbánt fegyelmező német politikusokat

Rogán puhítja az Orbánt fegyelmező német politikusokat

Újabb magas rangú delegáció utazik kedden Németországba, hogy szövetségeseket gyűjtsön a magyar kormány politikájához. Berlin már korábban jelezte, nem tűri Orbán Viktor külön utas politikáját.

MLF

Sokkal több német csatlakozott az Iszlám Államhoz, mint gondolták

A német kormány szerint az eddig véltnél sokkal többen csatlakoztak Németországból az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezethez Irakban és Szíriában.

MTI

Zöld lámpát kapott az e-cigi Németországban

Nem minősül gyógyszernek az e-cigarettákhoz használt nikotintartalmú folyadék, ezért szabadon lehet forgalmazni az ilyen folyadékot tartalmazó termékeket – így döntött a német szövetségi közigazgatási bíróság.

MTI

Orbán: "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt"

Orbán Viktor miniszterelnök szerint "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt", ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, "nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik".

MTI

Köszönjük, Magyarország – kampány indult a németeknél

Köszönjük, Magyarország – kampány indult a németeknél

Elindult a Danke Ungarn kampány Németországban pénteken, a nyári kampány folytatásával Magyarország a két ország közös történelmi múltjára, illetve gazdasági és politikai kapcsolataira hívja fel a figyelmet.

MTI

Németország a teljes foglalkoztatottság felé tart

Németországban tovább javul a munkaerő-piaci helyzet, és hosszabb távon létrejöhet a teljes foglalkoztatottság - mondta a német munkaügyi hivatal (BA) vezetője egy csütörtöki interjúban. A teljes foglalkoztatottság a leggyakrabban használt meghatározás szerint 3 százalék alatti munkanélküliségi rátát jelent.

MTI

Orbán álmától messze áll még a valóság

Orbán álmától messze áll még a valóság

Az újraiparosítást tervbe vevő kormányzat számára a szakmunka tűnik az egyik legfontosabbnak a magyar gazdaság masszív növekvő pályára állításában, a szakképzés mégsem vonzó a cégek számára. Az áhított német modelltől még nagyon messze vagyunk, mindeközben pedig a felduzzasztott szakiskolai rendszer egyelőre nem ad választ a minőségi problémákra.

Saját tévéjük lesz a kutyáknak hétfőtől Németországban

Saját televíziós csatornát kaptak a kutyák Németországban: a DogTV hétfőtől sugározza a négylábúak igényeinek megfelelően kialakított adását. Az Egyesült Államokból származó programot a németországi kábeltévé-szolgáltató, a Deutsche Telekom szóvivője szerint teljesen a kutyák szükségleteinek megfelelően, tudományos ismeretek alapján dolgozták ki szakértők.

MTI

Gyerekpornó miatt állítanak bíróság elé egy volt német képviselőt

Németországban bíróság elé állítanak egy volt szociáldemokrata parlamenti képviselőt, akit gyermekpornográfia birtoklásával vádoltak meg.

MTI

Német kormánytag az orosz szankciók ellen

A német gazdasági miniszter nem ért egyet új szankciókkal Oroszország ellen.

MTI

Másfél milliárdot szán a kormány a német-magyar barátságra

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint a berlini fal leomlása, illetve a német újraegyesítés negyedszázados évfordulójára figyelemmel a 2014. november 9. és 2015. október 3. közötti időszak a német-magyar barátság éve. Erre másfél milliárd forintot forrást biztosítanak.

MTI

Holnap este engedik fel a berlini falat jelképező hétezer lufit

Holnap este engedik fel a berlini falat jelképező hétezer lufit

A berlini fal ledöntésének 25. évfordulóját ünneplik vasárnap a német fővárosban.

MTI

Fehér fénybe borult az egykori berlini fal nyomvonala

Fehér léggömbök ezreivel világították ki Berlinben sötétedéskor a várost 28 évig szétszakító fal nyomvonalát egy több mint 10 kilométeres szakaszon. Ezzel elkezdődött a fal ledöntésének 25. évfordulójára szervezett ünnepségsorozat.

MTI

Orbán: "Soha nem állítottam, hogy Oroszország követendő példa"

Orbán: "Soha nem állítottam, hogy Oroszország követendő példa"

Németországi előadásán Orbán árnyalta kicsit a tusnádfürdői beszédet. A magyar kormányt érő bírálatok szerinte három dologból fakadhatnak: ismerethiány, ideológia vagy gazdasági érdek. Az előadásban az is elhangzott, hogy a vagyoni különbségeket nem igazságtalanságnak, hanem motiváló erőnek kellene tekinteni. Orbán arról is beszélt, hogy le kéne zárni az EU határait a gazdasági menekültek előtt.

MTI

Mostantól nehezebb menedéket kapniuk a Balkánról érkezőknek Németországban

Életbe lépett Németországban csütörtökön a menekültügyi szabályozás reformjáról szóló jogszabály, amely jelentősen megnehezíti a nyugat-balkáni térség unión kívüli államaiból érkezőknek a menedékstátus elnyerését.

MTI

Orbán: ez az a hely, ahol értenek bennünket

Bajorország és Magyarország egyformán gondolkodik az európai alapértékekről és az európai integrációról – mondta a bajor miniszterelnök csütörtökön Münchenben Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után.

MTI

Új madárinfluenza-vírust találtak Németországban

A madárinfluenza-vírus Európában új, H5N8 altípusú, különösen veszélyes törzsének megjelenését jelezték egy északnémet pulykafarmról – közölték szerda este a helyi hatóságok.

MTI
123147

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X