Bejelentkezés  

Némileg váratlanul Berlinbe utazik Orbán Viktor

Némileg váratlanul Berlinbe utazik Orbán Viktor

Információink szerint május 8-án Berlinbe utazik Orbán Viktor Angela Merkel német kancellár meghívására. A téma az ukrán válság lesz.

Felkapaszkodnának-e Orbánék egy új Berlin–Moszkva-tengelyre?

Felkapaszkodnának-e Orbánék egy új Berlin–Moszkva-tengelyre?

Nem zárják ki a magyar diplomácia irányvonalának alakítói, hogy Európában új "tengely" van kialakulóban, amelynek egyik végén az oroszok, a másikon pedig a németek állnak. Van, aki szerint „rémálom” lenne ez a forgatókönyv, a Fideszben viszont állítólag úgy látják, „Putyin nyomulását" úgysem lehet megállítani.

Szadomazo szexre kényszeríthette beosztottját egy német minisztériumi osztályvezető

A bajor vidékfejlesztési minisztérium egyik munkatársa azzal vádolja főnökét, hogy brutális szadomazo szexre kényszerítette őt. A dolgozó feljelentést is tett.

Soha ennyi adót nem fizettek még Németországban

Soha ennyi adót nem fizettek még Németországban

Márciusban 55,36 milliárd euró adóbevétel keletkezett, ami minden eddigi márciusnál nagyobb összeg és 7,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A növekedés elsősorban a foglalkoztatottság bővülésére és a béremelésekre vezethető vissza.

MTI

12 évre csuktak le egy szomáliai kalózt Németországban

Németországban 12 év börtönbüntetésre ítéltek egy szomáliai férfit tengeri kalózkodás miatt.

MTI

Hadihajót, vadászgépeket küld Németország a Baltikumba

A német hadsereg is részt vesz a NATO baltikumi jelenlétének erősítésében, egyelőre egy hadihajóval és hat vadászgéppel - közölte szerdán a német védelmi minisztérium.

MTI

"Elég hiú, egoista emberek" - Gyurcsányékat üti egy külföldi lap

"Elég hiú, egoista emberek" - Gyurcsányékat üti egy külföldi lap

A német FAZ a magyar baloldali ellenzék választási vereségére keres magyarázatot, míg a Lidové Noviny című cseh lap antidemokratikusnak nevezi a magyar választásokat.

MTI

A Rafiffeisen a németekhez, az Erste a csehekhez költözik

Ausztriából elköltözik két patináns bank központja – az ok: magasnak találják a bankadót.

hvg.hu

Hol élnek a legidősebb emberek?

Hol élnek a legidősebb emberek?

Európában a németek körében az egyik legmagasabb a száz évnél idősebbek száma, melynél csak az évszázados emberek országon belüli eloszlása a meglepőbb - írja a Spiegel.

hvg.hu

Snowden díszdoktor lesz

Tekintélyes amerikai és német tudósok hozták meg a döntést, mely szerint a rostocki egyetem díszdoktora lesz Edward Snowden, az NSA titkos adatgyűjtő programját leleplező informatikus. Az amerikai informatikust Kolumbusz Kristófnak nevezték az új, digitális világban.

MTI

Külügy: Berlin nagy reményeket fűz a harmadik Orbán-kormányhoz

A német kormány és a meghatározó parlamenti pártok örömmel fogadták, hogy konszolidációra készül a választásokon megerősített budapesti vezetés, és nagy reményeket fűznek az új kormány első lépéseihez - mondta csütörtökön Berlinben Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára.

MTI

Fél óráig "szellemként" repült Németország felett egy Boeing

Fél óráig "szellemként" repült Németország felett egy Boeing

Márciusban több mint fél óráig repült a német légtérben egy indiai Boeing 777-es anélkül, hogy bármilyen kapcsolatban állt volna a német légi irányítókkal. A magyarázat banális: a pilóták egyszerűen nem hallották a légi irányítókat, mert nem volt rajtuk a fülhallgató és a cockpit hangszórója is le volt csavarva.

hvg.hu

Negatív rekord: több száz német vasutast támadtak meg tavaly

Még sohasem ért annyi támadás vasúti dolgozókat Németországban, mint tavaly. A Deutsche Bahn jegyellenőreit és biztonsági embereit egy híján ezerkétszáz esetben bántották 2013-ban – írta a Süddeutsche Zeitung a vasúttársaság friss jelentése alapján.

MTI

Nagy többség, nagy felelősség – üzent Orbánnak a német kormány

A nagy parlamenti többség különleges kormányzati felelősséggel jár – emelte ki a német kormányszóvivő hétfői berlini tájékoztatóján a magyarországi választások eredményével kapcsolatban.

MTI

18 millió e-mail cím és jelszó került illetéktelenek kezébe

18 millió e-mail cím és jelszó került illetéktelenek kezébe

Több millió e-mail címet és jelszavat loptak el Németországban. A megszerzett e-mail cím és jelszó adatpárok révén folyamatosan követnek el visszaéléseket, például kéretlen levelek továbbítására használják őket.

MTI

Fotó: üresek a folyosók a német reptereken

Fotó: üresek a folyosók a német reptereken

A müncheni repülőtér egyik üres terminálja.

Németország garantálja az elérhetetlenséghez való jogot

Németország garantálja az elérhetetlenséghez való jogot

Ha a beosztott munkaidő után nem veszi fel a céges mobilt, ezért nem lehet megbüntetni őt.

Német miniszter: Megakadályozhatatlan volt Krím annektálása

Michael Roth a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta: az Oroszország elleni szankciók visszahullanak az EU-ra, bár az oroszok inkább függnek az uniótól, mint fordítva.

MTI

Kiadják Berlinnek a volt horvát titkosszolgálati tisztet

A Varazdin megyei bíróság első fokon jóváhagyta Zdravko Mustac volt titkosszolgálati vezető kiadatását Németországnak, mivel Berlin azzal vádolja őt, hogy a volt jugoszláv titkosszolgálat egykori tisztjeként köze volt egy emigráns horvát üzletember 1983-as németországi meggyilkolásához – jelentette csütörtökön a Jutarnji List című horvát napilap.

MTI

FT: "Tegyétek rendbe a pénzügyeiteket"

Az Európai Központi Bank egykori főközgazdásza nem kímélte a Financial Times európai kiadásában megjelent írásában azokat az országokat, amelyek közös kötvénykibocsátást szorgalmaznak az eurózónában saját pénzügyi problémáik megoldására. Otmar Issing szerint ezzel aláásnák a demokráciát, valamint sértenék azt az elvet, miszerint a valuta ugyan közös, de a tagállamok saját pénzügyeik tekintetében szuverének.

MTI
123136

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X