MTI/hvg.hu Világ

Holtan találták a német kalózpárti képviselőt

A gyakran fejkendőben, kertésznadrágban mutatkozó német ellenzéki politikus a Bundestagban politizált. Holttestét egy másik férfié mellett találták meg. Haláluk oka még ismeretlen, a Kalózpárt öngyilkosságra gyanakszik.

MTI Világ

Merkel legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét

Legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

MTI Világ

Megkapták eddigi legnagyobb pofonjukat a berlini szociáldemokraták

A német szociáldemokrata párt (SPD) története leggyengébb fővárosi eredményével, a szavazatok 21,6 százalékával végzett az első helyen a berlini tartományi törvényhozási (képviselőházi) választáson a hétfő hajnalban közzétett, előzetes hivatalos végeredmény szerint.

hvg.hu Gazdaság

Németország továbbra is viszi a legjobbakat

Százezerrel több villamosmérnökre lesz Németországnak szüksége tíz év múlva, ahányat helyben tud képezni vagyis esélyes, hogy fokozódik a magyar szakemberelit elszívása.

MTI Világ

Egyre több dzsihadista tér vissza Németországba

A Welt am Sonntag - biztonsági szolgálatoktól származó információkra hivatkozva – azt írja, mivel az iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet egyre súlyosabb veszteségeket könyvel el Szíriában és Irakban, várhatóan egyre több harcosa tér vissza Európába.

hvg.hu Itthon

Merkel lemondott egy budapesti látogatást

Egymástól várja a gesztusokat Magyarország és Németország, a kétoldalú viszony fagyos – írta a Figyelő. A lap szerint Angela Merkel nemrégiben lemondott egy budapesti utazást is.

MTI Világ

Hivatalos: Merkel vereséget szenvedett

Németországban a szociáldemokrata párt (SPD) végzett az első helyen, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) pedig a berlini vezetés menekültpolitikáját élesen bíráló Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt mögé szorult a vasárnapi mecklenburg-elő-pomerániai tartományi törvényhozási választáson a hétfő hajnalban közölt előzetes hivatalos végeredmény szerint.

hvg.hu Világ

Merkel súlyos veresége

A bevándorló- és EU-ellenes Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt a mecklenburg-elő-pomerániai tartományi választáson megelőzte az Angela Merkel német kancellár vezette CDU-t, és a második helyen végzett a tartományi szinten jelenleg is legerősebb szociáldemokraták mögött – derült ki az exit pollokból.

1 2 3 4 5 6 7
187
A címlapról ajánljuk