MTI Itthon

Dicsérték és korholták a németek Balog Zoltánt

Büszkék lehetünk az Alkotmányunkra: a benne szereplő keresztény értékeinkre és a nemzetiségek védelmére, mondta az EMMI-t vezető miniszter német útja alatt. De a migránskérdésben mutatott magyar álláspont miatt ő is csak fejmosást kapott, mint a kormány általában.

Világ

Újra tanítanák a Mein Kampfot Németországban

Újra tanítanák a bajor iskolákban Adolf Hitler Mein Kampfját. A baloldali ellenzéki pártok szerint a diákok így könnyebben megérthetnék Németország történelmét. A zsidószervezetek tiltakoznak, a tervezet már elkészült.

MTI Világ

Még az ablak közelébe se szabad menni Hannoverben Obama látogatása idején

Kétnapos hivatalos látogatást kezd vasárnap a németországi Hannoverben Barack Obama, aki valószínűleg utoljára jár elnökként Németországban. A programjában szerepel egy német-amerikai-brit-francia-olasz csúcstalálkozó is. Hannoverben nagyon komoly biztonsági intézkedések lesznek érvényben az amerikai elnök látogatása idején.

MTI Világ

Obama Európa őrének nevezte Angela Merkelt

A Bild német napilap szombati számában megjelent interjúban méltatta Barack Obama amerika elnök Angela Merkel német kancellár bátor hozzáállását a menekültválsághoz.

hvg.hu Itthon

Orbán: Helmut Kohl a német–magyar barátság szimbóluma

A beszámolók szerint körülbelül 80 percet töltött Helmut Kohl ludwigshafeni házában kedden Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a látogatás után a német–magyar barátság szimbólumának nevezte a volt német kancellárt. Orbán Viktor újságíróknak azt mondta: azért jött el, hogy a magyarok nevében nagyrabecsülését fejezze ki, és megköszönje Helmut Kohlnak mindazt, amit Magyarországért tett. Angela Merkel jelentőségteljesnek és hasznosnak nevezte Berlinben a két politikus találkozóját. Német lapok azt találgatták, mi lehet a látogatás valódi célja, illetve mennyire volt az üzenet a hivatalban lévő német kancellárnak.

hvg.hu Itthon

Orbán lelkére akar beszélni Helmut Kohl?

A Süddeutsche Zeitung publicistája szerint Helmut Kohl egy korábbi könyvében éppen arról írt, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartania Európa törvényeit, ezért elképzelhető, hogy igazából Orbán lelkére akar beszélni.

MTI/hvg.hu Itthon

"Kevesebb Merkel és több Orbán jót tenne a CDU-nak"

A Die Welt szerint a magyar kormányfő és a volt német kancellár azért jönnek össze, hogy fejbe kólintsák a CDU-t: valamivel kevesebb Merkel és több Orbán jobbat tenne a pártnak. A FAZ azt nem érti, vajon ki tanácsolta a megromlott egészségű Helmut Kohlnak, hogy fogadja a magyar politikust

MTI / hvg.hu Világ

Merkelék kiadják az igazságszolgáltatásnak az Erdogant sértegető német tévést

A német kormány a török kormány kérésére felhatalmazza az igazságszolgáltatást a török államfőt sértegető német televíziós műsorvezető elleni eljárás megkezdésére, ugyanakkor kezdeményezi az ezt lehetővé tévő, a XIX. századból származó jogszabály megsemmisítését – jelentette be a német kancellár pénteken Berlinben. A kormánykoalícióban vegyesen fogadták Merkel döntését, az ellenzékben pedig volt, aki a németországi sajtószabadság megszűnését emlegette. A téma rendkívül érzékeny, egyebek mellett azért, mert alapvető kérdéseket vethet fel a sajtószabadsággal kapcsolatban.

1 2 3 4 5 6 7
179
A címlapról ajánljuk