Bejelentkezés  

12 évre csuktak le egy szomáliai kalózt Németországban

Németországban 12 év börtönbüntetésre ítéltek egy szomáliai férfit tengeri kalózkodás miatt.

Hadihajót, vadászgépeket küld Németország a Baltikumba

A német hadsereg is részt vesz a NATO baltikumi jelenlétének erősítésében, egyelőre egy hadihajóval és hat vadászgéppel - közölte szerdán a német védelmi minisztérium.

MTI

"Elég hiú, egoista emberek" - Gyurcsányékat üti egy külföldi lap

"Elég hiú, egoista emberek" - Gyurcsányékat üti egy külföldi lap

A német FAZ a magyar baloldali ellenzék választási vereségére keres magyarázatot, míg a Lidové Noviny című cseh lap antidemokratikusnak nevezi a magyar választásokat.

MTI

A Rafiffeisen a németekhez, az Erste a csehekhez költözik

Ausztriából elköltözik két patináns bank központja – az ok: magasnak találják a bankadót.

hvg.hu

Hol élnek a legidősebb emberek?

Hol élnek a legidősebb emberek?

Európában a németek körében az egyik legmagasabb a száz évnél idősebbek száma, melynél csak az évszázados emberek országon belüli eloszlása a meglepőbb - írja a Spiegel.

hvg.hu

Snowden díszdoktor lesz

Tekintélyes amerikai és német tudósok hozták meg a döntést, mely szerint a rostocki egyetem díszdoktora lesz Edward Snowden, az NSA titkos adatgyűjtő programját leleplező informatikus. Az amerikai informatikust Kolumbusz Kristófnak nevezték az új, digitális világban.

MTI

Külügy: Berlin nagy reményeket fűz a harmadik Orbán-kormányhoz

A német kormány és a meghatározó parlamenti pártok örömmel fogadták, hogy konszolidációra készül a választásokon megerősített budapesti vezetés, és nagy reményeket fűznek az új kormány első lépéseihez - mondta csütörtökön Berlinben Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára.

MTI

Fél óráig "szellemként" repült Németország felett egy Boeing

Fél óráig "szellemként" repült Németország felett egy Boeing

Márciusban több mint fél óráig repült a német légtérben egy indiai Boeing 777-es anélkül, hogy bármilyen kapcsolatban állt volna a német légi irányítókkal. A magyarázat banális: a pilóták egyszerűen nem hallották a légi irányítókat, mert nem volt rajtuk a fülhallgató és a cockpit hangszórója is le volt csavarva.

hvg.hu

Negatív rekord: több száz német vasutast támadtak meg tavaly

Még sohasem ért annyi támadás vasúti dolgozókat Németországban, mint tavaly. A Deutsche Bahn jegyellenőreit és biztonsági embereit egy híján ezerkétszáz esetben bántották 2013-ban – írta a Süddeutsche Zeitung a vasúttársaság friss jelentése alapján.

MTI

Nagy többség, nagy felelősség – üzent Orbánnak a német kormány

A nagy parlamenti többség különleges kormányzati felelősséggel jár – emelte ki a német kormányszóvivő hétfői berlini tájékoztatóján a magyarországi választások eredményével kapcsolatban.

MTI

18 millió e-mail cím és jelszó került illetéktelenek kezébe

18 millió e-mail cím és jelszó került illetéktelenek kezébe

Több millió e-mail címet és jelszavat loptak el Németországban. A megszerzett e-mail cím és jelszó adatpárok révén folyamatosan követnek el visszaéléseket, például kéretlen levelek továbbítására használják őket.

MTI

Fotó: üresek a folyosók a német reptereken

Fotó: üresek a folyosók a német reptereken

A müncheni repülőtér egyik üres terminálja.

Németország garantálja az elérhetetlenséghez való jogot

Németország garantálja az elérhetetlenséghez való jogot

Ha a beosztott munkaidő után nem veszi fel a céges mobilt, ezért nem lehet megbüntetni őt.

Német miniszter: Megakadályozhatatlan volt Krím annektálása

Michael Roth a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta: az Oroszország elleni szankciók visszahullanak az EU-ra, bár az oroszok inkább függnek az uniótól, mint fordítva.

MTI

Kiadják Berlinnek a volt horvát titkosszolgálati tisztet

A Varazdin megyei bíróság első fokon jóváhagyta Zdravko Mustac volt titkosszolgálati vezető kiadatását Németországnak, mivel Berlin azzal vádolja őt, hogy a volt jugoszláv titkosszolgálat egykori tisztjeként köze volt egy emigráns horvát üzletember 1983-as németországi meggyilkolásához – jelentette csütörtökön a Jutarnji List című horvát napilap.

MTI

FT: "Tegyétek rendbe a pénzügyeiteket"

Az Európai Központi Bank egykori főközgazdásza nem kímélte a Financial Times európai kiadásában megjelent írásában azokat az országokat, amelyek közös kötvénykibocsátást szorgalmaznak az eurózónában saját pénzügyi problémáik megoldására. Otmar Issing szerint ezzel aláásnák a demokráciát, valamint sértenék azt az elvet, miszerint a valuta ugyan közös, de a tagállamok saját pénzügyeik tekintetében szuverének.

MTI

Bekapcsolt tévéje előtt találtak rá egy fél éve halott nőre

Lakásában, tévéje előtt találtak rá egy hat hónapja halott német asszonyra. A készülék még mindig be volt kapcsolva - adta hírül a Frankfurter Neue Presse keddi kiadása.

MTI

Női kvótát vezetnek be a német tőzsdei cégeknek

Németországban női kvóta bevezetésére kötelezik a nagyobb részvénytársaságokat. A kedden Berlinben ismertetett kormányzati tervek szerint legkevesebb 30 százalékra kell emelni a nők arányát a tőzsdén jegyzett legnagyobb cégek felügyelőbizottságában.

MTI

Kiterjesztik a teherautók úthasználati díját Németországban

Németországban kiterjesztik a tehergépkocsikra kivetett úthasználati díjat.

MTI

A német kormány is szigorítja a bevándorlást

Szerdán mutatják be a tervezetet, amelynek intézkedései közé tartozik, hogy 3 hónapra korlátozzák az álláskeresésre rendelkezésre álló időt a munkavállalás céljával bevándorló uniós külföldiek esetében.

MTI
123136

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X