MTI / hvg.hu Világ

Németországban köthet ki a calais-i dzsungel lakóinak egy része

A Rheinische Post című német lap azt írta kedden, hogy több száz embert vihetnek majd át Németországba abból az illegális menekülttáborból, amelynek hétfőn kezdték meg a felszámolását a franciaországi Calais-ban. Az érintett migránsokat a németeknél vették ugyanis nyilvántartásba korábban.

hvg.hu Világ

Szélsőjobboldali férfi lőtt rendőrökre Németországban

A házkutatást végző rendőrökre lőtt egy 49 éves, szélsőjobboldali csoporthoz tartozó férfi Németországban. Birodalmi polgárnak nevezte magát a náci birodalom után. Négy rendőrt megsebesített, többen közülük súlyos állapotban vannak.

Hegedűs Dániel Világ

Nem leváltani, meggyőzni akarják Merkelt

A kancellár nélkül elképzelhetetlen egy választási győzelem, visszalépése káoszba taszítani a pártot, ami hiteles alternatíva hiányában csak alulmaradni tudna a küzdelemben. Elemzés.

hvg.hu Kult

Visszautasította Szőcs Gézáék meghívását a német PEN Club

A német PEN Club elutasította a Szőcs Géza volt kultuszminiszter által vezetett magyar PEN Club meghívását egy ünnepségre, mert szerintük a magyar testvérszervezet kritika helyett a kormány szolgálatában áll, és a kisebbségek védelmét sem vállalja fel.

MTI Gazdaság

Jókora gyomrost kapnak a Németországban élő magyarok

A német kormány szerdán úgy döntött, korlátozza az EU-ból érkező bevándorlók szociális ellátási jogosultságát. A tervezet azokat célozza, akik elsősorban nem dolgozni akarnak ott, hanem a szociális juttatásokat élvezni. A törvényjavaslatot a törvényhozásnak is el kell fogadnia, de biztosra vehető, hogy megszavazzák.

MTI Világ

Rendőrkézen a chemnitzi bombakészítő

Elfogták a német hatóságok Dzsaber al-Bakrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy Chemnitzben merényletre készült - tudatta hétfőn az egyik közösségi oldalon a szászországi rendőrség.

MTI Világ

Terroristát üldöznek a német rendőrök

Fokozott készültséget vezettek be a berlini reptereken, a rendőrség szerint ezek egyikén készült merényletre. Egy férfit is elfogtak, de egyelőre nem tudják, kit.

1 2 3 4 5 6 7
188
A címlapról ajánljuk