Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megtörtént a csoda a német lottósorsoláson

Öt egymás utáni számot húztak ki a hatoslottón Németországban.

Másfélmillió török választ elnököt Németországban

Elkezdődött az első közvetlen török elnökválasztás Németországban. Csütörtöktől majdnem másfél millió török állampolgárságú szavazó vehet részt a voksoláson.

Üstököst akarnak megszigonyozni német tudósok

Üstökösre szálláshoz használt szigony hasonmását tesztelték német mérnökök. A már úton lévő szigonynak egy minilaborral felszerelt leszállóegységet kell lehorgonyoznia a 67P/Csurmujov-Geraszimenko nevű üstökösön.

MTI

Molotov-koktélokat dobtak egy német zsinagógára

Molotov-koktélokat dobtak egy német zsinagógára

Több Molotov-koktélt dobtak kedden egy zsinagógára a németországi Wuppertalban.

MTI

Vanja nem akar nő lenni, de férfi sem

Egy születésekor nőneműként regisztrált német ember a nemi megjelölés megváltoztatását kéri az anyakönyvi kivonatában, de nem akar férfi sem lenni.

MTI

Múzeumba került a bukott német elnök fenyegető hangposta üzenete

A Bild főszerkesztője egy múzeumnak adta mobilját, amin a lemondott német elnök ominózus hangposta üzenete van tárolva. Az üzenetben Wulff megpróbálja megakadályozni, hogy a lap megjelentessen egy, a háza eladásáról szóló cikket.

MTI

A spanyolok legyűrték a románokat a vízilabda Európa-bajnokságon

A spanyol válogatott lett a hetedik, a német pedig a kilencedik a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

A németek már a baráti kémeket is megfigyelik

A német kémelhárítás az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos németországi adatgyűjtő programjainak lelepleződéséből és az utóbbi hetek kémügyeiből okulva ezentúl az amerikai és a brit partnerszolgálatok németországi tevékenységét is megfigyeli – jelentette csütörtökön a Süddeutsche Zeitung.

MTI

A kiadatása előtt egy nappal meghalt egy náci háborús bűnös

Elhunyt egy 89 éves feltételezett náci háborús bűnös, egy nappal azelőtt, hogy egy amerikai szövetségi bíró úgy döntött, adják ki Németországnak, ahol bíróság elé akarták állítani - közölte szerdán Philadelphiában az ügyvédje.

MTI

Válaszcsapás a maláj gép lelövésére: elvennék a foci-vb-t Oroszországtól

Válaszcsapás a maláj gép lelövésére: elvennék a foci-vb-t Oroszországtól

Több német politikus szerint a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogának visszavonása a megfelelő szankció, ha Moszkva továbbra sem segíti a maláj utasszállító tragédiája okainak feltárását és az ukrán válság békés rendezését.

MTI

Nekik már szabad otthon füvet termeszteniük

Súlyos betegek kivételes esetben termeszthetnek kannabiszt saját fogyasztásra, terápiás céllal – így döntött kedden a kölni közigazgatási bíróság.

MTI

Balkáni pénzt kap a magyar melós

Balkáni pénzt kap a magyar melós

Egy német minimálbéres kétszer annyit fog keresni, mint amennyit az a magyar dolgozó kap, aki átlagbérért dolgozik. Luxemburgban közel 600 ezer forintnak felel meg a legkisebb kereset. Ha a nettó béreket nézzük, a kép még lehangolóbb. Csaknem annyit visz haza egy magyar minimálbéres, mint egy montenegrói vagy egy szerb.

Nem dolgozta még fel a vébét a németek túlpörgött edzője

Saját bevallása szerint még mindig a siker feldolgozásának szakaszában jár Joachim Löw, a vasárnap óta világbajnok német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI

Kivételes döntés: nem küldhetik vissza hozzánk az iráni menekültet

Kivételesnek tekinthető a stuttgarti bíróság döntése, amely megtiltotta, hogy egy Németországban lévő iráni menekültet visszaküldjenek Magyarországra - közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH).

MTI

Stadiont nevezhetnek el Löwről és Khediráról Németországban

Szülővárosaikban utcákat és stadiont akarnak elnevezni Joachim Löw szövetségi kapitányról, Hansi Flick másodedzőről és a középpályás Sami Khediráról is, tisztelegve a német labdarúgó-válogatott világbajnoki címe előtt.

MTI

Berlin önkívületi állapotban van: hazaérkezett a vb-győztes csapat

Berlin önkívületi állapotban van: hazaérkezett a vb-győztes csapat

Kedd délelőtt leszállt a német fociválogatottat hazaszállító repülő Berlinben. A városban és a reptéren is szurkolók ezrei ünnepelnek.

hvg.hu

Újfajta műszivet próbálnak ki Németországban

Új típusú műszívet ültettek be egy 56 éves beteg szervezetébe német orvosok. A Heartmate III nevű szerv korábbinál kisebb és jobb, a vérrögképződést is akadályozza. A Hannoveri Orvostudományi Egyetem szakemberei szerint a hesseni páciens "nagyon jól érzi magát".

MTI

Joachim Löw szülővárosát átkeresztelték - fotó

Joachim Löw szülővárosát átkeresztelték - fotó

Vicces gerillakampánnyal átkeresztelték Joachim Löw német szövetségi kapitány szülővárosát, Schönaut. A helységnévtáblán Löwnau szerepel most már, legalábbis addig, amíg le nem szedik.

MTI

Merkel: ezt a ciklust végigcsinálom, aztán meglátjuk

Merkel: ezt a ciklust végigcsinálom, aztán meglátjuk

A Der Spiegel értesülése szerint a német kancellár a 2017 őszéig tartó ciklus vége előtt lemondhat, és 2017 elején átveszi az ENSZ vezetését. Angela Merkel erre úgy reagált: biztosan nem lesz ENSZ-főtitkár és a ciklust is rendesen végig akarja dolgozni kancellárként. Hogy utána mi jön, azt még nem tudja.

MTI

Brazil kör: Már jó

Brazil kör: Már jó

A németek úgy nyertek, ahogy az elmúlt tíz évükből következett. A Darázs ünnepelt, és kiderült, hogy ki nyerte a tippjátékot. Zsolti, a csapos a vízilabda-Eb-t is nézi.

123141

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X