Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Világháborús kátérítést követel Athén a németeken

A Sziriza szerint Berlin mintegy 162 milliárd euróval, a 315 milliárd eurós görög államadósság nagyjából felét kitevő összeggel tartozik Athénnak a második világháború óta. A náci Németország Görögországban is rémtetteket hajtott végre. Egy német SPD-s politikus szerint "kínos, hogy a gazdag Németország adósságai visszafizetését követeli a szegény Görögországtól, de még csak tárgyalni sem hajlandó a náci Németország által kikényszerített hadikölcsön megtérítéséről".

MTI

Brutál médiahekk: bemutatott a görög pénzügyminiszter a németeknek?

Brutál médiahekk: bemutatott a görög pénzügyminiszter a németeknek?

Egy humorista által manipulált zseniális videót a német köztévé is elhitte, sőt, komoly beszélgetést szervezett köré. Videóhamisítási műbotrány borzolja a német és a görög kedélyeket.

hvg.hu

Több pénzt akarnak költeni a fegyveres erőkre Németországban

A német kormány azt tervezi, hogy a következő öt évben 6,2 százalékkal növeli az ország katonai költségvetését – közölték kedden berlini kormányzati források.

MTI

Nem minden német politikus utasítja el a görög jóvátételt

A berlini vezetők elutasítják ugyan Athén jóvátételi követeléseit, a szociáldemokrata párt és az ellenzéki Zöldek soraiból viszont többen sürgetik, hogy Németország fizessen kártérítést Görögország náci megszállása miatt.

MTI

Majdnem szegednyi magyar távozott Németországba – íme a számok

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a külföldiek száma, a 81,1 milliós országban nagyjából minden tizedik ember külföldi állampolgárságú a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint. A magyar állampolgárok száma az átlagot meghaladó mértékben, 15,6 százalékkal, azaz 21 198 fővel 156 812-re emelkedett.

MTI

Tesztelik a németek, milyen az, ha nem süt a nap

Tesztelik a németek, milyen az, ha nem süt a nap

A közelgő napfogyatkozás súlyos következménnyel járhat a német energetikai rendszerre nézve. Főleg, ha nagyon süt a nap.

hvg.hu

Schäuble: Nem zártható ki, hogy Görögország "kibotlik" az euróövezetből

A német pénzügyminiszter osztrák kollegájával együtt úgy véli, előfordulhat, hogy a görög euróövezeti tagság kényszerűségből, nem tervezett módon megszűnik.

MTI

Szabadulnának a német minimálbértől a magyar fuvarozócégek

Szabadulnának a német minimálbértől a magyar fuvarozócégek

A magyar mellett az osztrák és lengyel fuvarozó cégek is német alkotmánybírósághoz fordultak, hogy ne csak a tranzitfuvaroknál, de a Németországba irányuló és az onnan induló fuvarok esetében is függesszék fel a német minimálbér alkalmazását.

hvg.hu

Pénzt oszt németországi dolgozóinak a VW

A Volkswagen AG kiemelkedő 2014-es nyereségéből 5900 euró jutalomban részesíti németországi alkalmazottját - jelentette be az éves eredmény beszámoló alkalmából a konszern személyzeti igazgatója Horst Neumann.

MTI

Két ország felcserélése miatt kirúgták a román külügyi szóvivőt

Az állásába került a román külügyminisztérium szóvivőjének az a kínos diplomáciai hiba, hogy a Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszternek adott egyik brosúrában Németország helyett Franciaországot tüntették fel.

MTI

19 éves német lány veszett oda az Iszlám Állam elleni harcban

Az utóbbi hónapokban sok külföldi állampolgár utazott Irakba vagy Szíriába, hogy részt vegyen a radikális iszlamisták elleni harcokban. Ivana Hoffman a legerősebb szíriai kurd milícia, a Népvédelmi Egységek (YPG) oldalán harcolva vesztette életét.

MTI
Hirdetés

Csapokat loptak el a német hírszerzés épülő központjából

Több emeletet elárasztott a víz a német hírszerző szolgálat (BND) épülő új berlini központjában, mert ismeretlenek leszereltek és elvittek öt vízcsapot az épületből. Csütörtök esti sajtójelentések szerint a kár jelentős.

MTI

Több százmillió eurót hozott Németországnak a görög válság

Németországnak eddig jól teljesítettek a görög államadósság-válság kezelésére nyújtott hitelek. A kamatbevétel 2010 óta meghaladta a 300 millió eurót a csütörtökön nyilvánosságra került adatok szerint.

MTI

Merkel tovább lobbizik az ukrán tűzszünet betartásáért

Az ukrajnai helyzetet illetően most az a legfontosabb, hogy stabilizálódjon a ma még törékeny tűzszünet - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szerdán Brüsszelben, Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélése után, kettőjük közös sajtótájékoztatóján.

MTI
Hirdetés

Bevallotta: viszonya volt egy nővel a volt német kancellárnak

Bevallotta: viszonya volt egy nővel a volt német kancellárnak

Házasságtörésről vall hamarosan megjelenő új könyvében Helmut Schmidt volt német kancellár.

MTI

Német kutatás: Semmire nem jók a fertőtlenítőkendők

Egy német lap 24 különböző terméket vizsgált, és arra jutott, hogy a fertőtlenítőkendők helyett még mindig a kézmosásnak van a legeredményesebb hatása.

MTI

Elkaszálná az EB a német autópályadíjat

A külföldiek hátrányos megkülönböztetésével uniós jogot sért a tervezett német autópályadíj az Európai Bizottság szerint - írta pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin.

MTI

Videó: A németek bevetették a humor csodafegyverét a görögök macsó minisztere ellen

Videó: A németek bevetették a humor csodafegyverét a görögök macsó minisztere ellen

"Kérlek, vidd el az összes megtakarításunkat, csak hagyj minket békén!" A nem túl híres német humor olyan választ szült a görög adósságválságra, ami többet ér minden magas szintű egyeztetésnél. Az öniróniát is bőven adagoló német videoklip célpontja Jannisz Varoufakisz, a görögök új, stílusteremtő pénzügyminisztere, aki sosem hord nyakkendőt, akkor sem, amikor éppen halasztást próbál kiharcolni az európai pénzügyminiszterektől.

hvg.hu

Németországban dolgozik és gyakran jár haza? Ennek nem fog örülni

A német törvényhozás alsóháza csütörtökön megkezdte a külföldi autósokat terhelő autópályadíjról szóló törvényjavaslat vitáját. Az elképzelést a kormányoldalon is vitatják, osztrák részről pedig máris jelezték, hogy az Európai Unió bíróságára kerülhet az autópályadíj ügye, ha a jelenlegi formában vezetik be a rendszert.

MTI

Átalakítják a német külügyminisztériumot

Németországban véget ért a külpolitikáról és a külügyminisztérium tevékenységéről indított társadalmi és szakmai vita, amelynek nyomán több átalakítást hajtanak végre a tárcánál - jelentette be szerdán Berlinben a német külügyminiszter.

MTI
Hirdetés
123153

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X