MTI Világ

Merkel bekeményít: betiltanák a burkaviselést

A kiutasított menedékkérőknek menniük kell, burkát pedig be kell tiltani – mondta szokatlanul radikális hangot megütve Angela Merkel. A pártelnökként újrázó kancellár szerint a tavalyi menekültválság nem ismétlődhet meg.

hvg.hu Világ

A német tisztviselők nem fogadnák el a Századvég-féle tanácsokat

Egy külső tanácsadó cég azt javasolta a német bevándorlási hivatalnak, hogy keményebben lépjen fel azokkal szemben, akiknek elutasították a menedékkérelmét. A vitát azonban nem a tartalom váltotta ki, hanem az, hogy az állami büdzséből 1,8 millió eurót, vagyis mintegy 2,4 milliárd forintot fizettek ki a tanulmányért. Leginkább a rendőrszakszervezet háborodott fel, mert ezzel semmibe vették az állami alkalmazottak szaktudását.

MTI Világ

Hivatalos: Merkel újra pártelnök és kancellár akar lenni

Angela Merkel német kancellár ismét pályázik a Kereszténydemokrata Unió elnöki tisztségére, és pártja kancellárjelöltjeként kíván indulni a 2017 őszi parlamenti választáson – ezt a politikus hivatalosan is bejelentette vasárnap este Berlinben.

MTI / hvg.hu Itthon

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudta a menekültekről

Egy németországi felmérés bemutatta, hogy a menekültek átlagosan több mint 2 millió forintnyi összeget költenek az útra Európába, ugyanúgy demokratikus jogállamban akarnak élni, mint az európaiak, és 90 százalékban iskolázott, dolgozó emberekről van szó, akik közül viszont sokakat ért bántalmazás vagy valamilyen atrocitás az út során.

MTI Világ

Megvan, ki lehet a német államfő

Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa a német kormánypártok közös jelöltje az államfői tisztségre – jelentette be hétfőn Berlinben Sigmar Gabriel alkancellár, az SPD elnöke.

1 2 3 4 5 6 7
190
A címlapról ajánljuk