Dercsényi Dávid Itthon

Városliget: újabb álomgyilkosság jöhet?

Átment egy kérdés, ha nincs jogorvoslat, jöhet a népszavazási aláírásgyűjtés a Városligetről. A benyújtó LMP-s képviselő célja a Liget projekt megfúrása, de a beruházó zrt. nem fél a népszavazás kimenetelétől. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a kormány kihátrálna a fejlesztésből. Próbáltunk rendet vágni a fogalmi zűrzavarban is.

hvg.hu Világ

Azt remélte, a rendőrök agyonlövik, ha baltával emberekre támad

Düsseldorf még mindig sokkos állapotban van. Csütörtök este egy 36 éves férfi támadt járókelőkre a város pályaudvarán, a megsebesített személyek között egy 13 éves lány is van. A Spiegel Online leírása szerint egy elővárosi vasút utasa akadályozta meg a nagyobb vérontást.

Gergely Márton Világ

Merkelt büntetheti a német választó, és közben Orbánt is

Két hónap alatt feje tetejére állt a német politikai helyzet. Év elején még az volt a kérdés, mennyi szavazatot harap ki a populista AfD a hagyományos német pártokból, és ez mennyire áshatja alá Angela Merkel biztosra vett negyedik ciklusát? Martin Schulz megjelenésével az AfD krízisbe került, Merkel kancellári széke pedig rég látott veszélybe. A magyar kormányfő aggódik, miközben volna ok a bizakodásra.

1 2 3 4 5 6 7
196
A címlapról ajánljuk