Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Németország nem küld katonákat Irakba és Ukrajnába

Németország Irakba és Ukrajnába sem küld katonákat - jelentette ki Angela Merkel német kancellár, a konzervatív CDU elnöke csütörtökön egy szászországi választási gyűlésen.

MTI

Matolcsyék bizonygatják, mikor jó a kivándorlás

Matolcsyék bizonygatják, mikor jó a kivándorlás

A jegybank elemzői friss tanulmányban boncolgatják a kivándorlás hatásai a hazai munkaerőpiacra. Az elemzésből kiderül, hogy a kivándorlás akár meg is dobhatja az itthoni béreket, a termelékenységgel kapcsolatban ugyanakkor nem teljesen egyértelmű az irány, ahogy a makrogazdasági hatásoknál is vegyes kép rajzolódik ki. A lényeg ugyanakkor az, hogy hosszú távon sok kockázatot hordoz magában a növekvő kivándorlás, hiszen így például az ellátórendszerek fenntarthatósága is kockázatosabbá válhat.

Angela Merkel Ukrajnába látogat

A német kancellár találkozik az ukrán államfővel és miniszterelnökkel, valamint felkeresi több város polgármesterét is. Berlin a válság kitörése óta aktívan próbálja békíteni a feleket.

MTI

Német nem az önálló Kurdisztánra

Német nem az önálló Kurdisztánra

A német külügyminiszter szerint egy önálló kurd állam létrehozása tovább gyengítené a közel-keleti térség stabilitását, ezért az Iszlám Állam (ISZ) nevű szélsőséges szunnita fegyveres szervezet ellen küzdő kurdok támogatása mellett Irak egységének megóvására is törekedni kell.

MTI

A német béremelés indítaná be az Uniót

A német béremelés indítaná be az Uniót

Béremelésre és egy sor további lépésre van szükség Németország részéről az Európai Unió gazdaságának beindításához. E tézissel előbb a Bundesbank elnöke, majd egy friss interjúban Andor László, az EU foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős biztosa állt elő.

MTI

Újabb csavar a "Ki-kit hallgat le?" történetben

Német kormányforrások vasárnap beismerték azt a sajtóértesülést, hogy a német hírszerzés (BND) célkeresztjében Törökország került.

MTI

Spiegel: a német hírszerzés lehallgatta Kerryt

A Der Spiegel című népet hetilap szombati jelentése szerint a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) John Kerry jelenlegi amerikai külügyminiszter telefonbeszélgetését is lehallgatta, nem pusztán elődjéét, Hillary Clintonét, akinek lehallgatásáról már az előző nap beszámoltak német médiumok.

MTI

36 tonna segélyt küldenek a németek Irakba

Németország humanitárius segélyt küld Irakba, a német hadsereg szállító repülőgépei pénteken indulnak. A ZDF közszolgálati televízió szerint négy német katonai szállító repülő száll majd fel egy Schleswig-Holstein tartománybeli támaszpontról. A gépek Törökország érintésével jutnak el Irakba, sátrakat, orvosi felszerelést és élelmiszert, összesen 36 tonna segélyt visznek a menekülteknek.

MTI

63 éve nem történt ilyen a német államadóssággal

Németországban 63 év után először csökkent 2013-ban az államadósság. A német statisztikai hivatal csütörtöki jelentése szerint a szövetségi kormányzat központi költségvetése, a tartományok, a társadalombiztosítási alapok és a helyi önkormányzatok adóssága 2013-ban 2,04 ezer milliárd euró volt, ami a hazai össztermék 78,4 százalékát jelenti és 30,3 milliárd euróval kevesebb az egy évvel korábbinál.

MTI

Három magyart vettek őrizetbe Németországban

Őrizetbe vettek három, sorozatos betörésekkel gyanúsított magyar állampolgárt Németországban német, osztrák és magyar rendőrök együttműködésének eredményeként – közölte csütörtökön a stájerországi rendőrség.

MTI

Négy és fél éves mélypontra süllyedt a német infláció

Négy és fél éves mélypontra lassult a fogyasztói árak növekedése júliusban Németországban – derült ki szerdán a német statisztikai hivatal tájékoztatójából.

MTI

Merkel: elfogadhatatlan Putyin magatartása

Angela Merkel német kancellár folytatni kívánja a párbeszédet az orosz államfővel az ukrán válság megoldása érdekében, ugyanakkor kételyei vannak Vlagyimir Putyin tárgyalási készségét illetően. Ezt a kancellár jelentette ki egy szerdai lapinterjúban.

MTI

A németek is segítik az iraki hadsereget, de nem fegyverrel

Németország katonai eszközökkel támogatja az Iszlám Állam ellen harcoló iraki hadsereget, de egyelőre tartja magát ahhoz, hogy nem szállít fegyvereket konfliktus sújtotta övezetbe. A német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen kedden Berlinben jelentette be: a kormány megvizsgálja, hogyan lehet a lehető leggyorsabban támogatást nyújtani az iraki hadseregnek. Várhatóan páncélozott járműveket, aknakereső berendezéseket, sisakokat, golyóálló mellényeket és egyéb felszerelést küldenek.

MTI

Németországba menne élni? Fél éve lesz a munkakeresésre

A német kormány hamarosan dönt a bevándorlási szabályok szigorításáról. A munkakeresés céljából az uniós társállamokból érkező bevándorlók legfeljebb fél évig maradhatnának Németországban munka nélkül, és akinek hat hónap alatt nem sikerül állást találnia, annak el kellene hagynia az országot.

MTI

Külföldi munka: durva szigorítások jöhetnek Németországban

Németországban elkészültek az uniós társállamokból érkező munkavállalókra vonatkozó szabályok szigorítását célzó javaslatok, és a kormány még augusztusban elindítja a reformokat – írta kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

MTI

Rálőtt a sofőrökre, akik idegesítették, most bíróság elé áll

Bíróság elé állították a németországi Würzburgban azt a férfit, aki az elmúlt öt évben több mint 700-szor lőtt rá járművekre a németországi autópályákon.

MTI

Még mindig van szakadék Németország két része között

A keleti német tartományok gazdasági teljesítménye növekszik ugyan, de a mostani ütemben nem fog tudni felzárkózni a nyugati tartományokéhoz – állítja a hallei IWH gazdaságkutató intézet tanulmánya. Az intézet szerint Németország keleti tartományainak bruttó hazai terméke 1,8 százalékkal, a nyugati tartományoké pedig 2 százalékkal növekszik majd idén. A lemaradás mértéke valamennyire csökkent ugyanakkor a korábbi évekéhez képest.

MTI

A németek fele nem tudja, mikor épült a berlini fal

A németek fele nem tudja, mikor épült a berlini fal

Az államszocialista múlt feldolgozásával foglalkozó közalapítvány megbízásából készített, hétfőn közzétett felmérés szerint a német lakosság fele nem tudja a helyes választ arra a kérdésre, hogy melyik fontos történelmi esemény történt 1961. augusztus 13-án.

MTI

Külföldi munka: vonzóbbá válhat Londonnál két másik hely

A brit kormány tovább szigorítaná a bevándorlók jóléti ellátását, Németország és Ausztria viszont programokkal segíti a külföldiek elhelyezkedését – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Anyja is elmenekült az internetmegvonás miatt őrjöngő 15 évestől

Az anya azután szakította meg az internetkapcsolatot, hogy 15 éves fia hét órán át, megszakítás nélkül játszott videojátékokat. Ezután a fiú őrjöngeni kezdett, az anya pedig a másik fiával együtt egy szobába zárkózott előle.

MTI
123142

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X