szerző:
hvg.hu

A Harry Potter-univerzumban játszódó film folytatásában egy nagy kedvenc fiatalkorát is bemutatják.

Göthe Salamander kalandjai a húszas évek Amerikájában, vagyis a Legendás állatok és megfigyelésük egy valamelyest megosztó, de azért általában a Harry Potter-rajongókat kielégítő univerzumépítő művelet volt a Warner Bros. stúdiótól, és mindent megtesznek, hogy a folytatásokra is minél többen visszatérjenek.

A már alapból is igen pofás szereplőgárdával rendelkező franchise most újabb nagy fogással büszkélkedhet: a Variety szerint a legutóbb Az ifjú pápa című sorozatban remeklő Jude Law alakítja majd a továbbiakban a fiatal Dumbledore professzort.

Dumbledore alakja épp nemrég került a hírekbe, egy másik castinggal kapcsolatban: kiderült, hogy Ian McKellen is játszhatta volna a professzort Richard Harris halála után, de a színész elmondta, miért utasította vissza az ajánlatot.

Richard Harris és Michael Gambon, mindketten Dumbledore professzor szerepében
©

A Legendás állatok... második része 2018 végén kerül a mozikba.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!