szerző:
hvg.hu

Az ötödikes fiú bottal ingerelte az állatot, amely ezután harapta őt meg.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn a Kecskeméti Vadaskertben egy osztálykiránduláson lévő fiú a tiltás ellenére benyúlt Zarához, a vemhes szurikátához, aki ösztönösen beleharapott a fiú kezébe, mire a fiú valószínűleg a rémülettől a földhöz csapta az állatot. Zara és utódai azonnal elpusztultak.

A Bors most azt írja, egy ötödikes fiú volt az, aki az alapvető tiltás, majd a többszöri külön szóbeli figyelmeztetés ellenére is bottal kezdte piszkálni a vemhes Zarát, amely ösztönösen beleharapott a gyerek kezébe, aki egy reflexmozdulattal vágta földhöz szegényt.

Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója, aki kiskorában maga nevelte az állatot, a húsz méterre lévő irodájából pillanatok alatt odaért a szurikáták kifutójához, a lapnak pedig elmondta, a kisállat szájából és az orrából is dőlt a vér.

Szívmasszázzsal és légbefújással megpróbáltam újraéleszteni, de hiába. A boncolásból kiderült, hogy két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta. Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta a harapás előtt, hanem bottal piszkálta

– mondta az igazgató, aki hozzátette, az állatok egyébként be vannak oltva veszettség ellen, így a harapás egy kis fájdalmon kívül nem jár veszéllyel.

A szurikátáknál a csapat és a család főnöke a vezérnőstény, minden körülötte zajlik, a történtek után pedig a kecskeméti hím szurikáta, Zorró órákig kereste és hívta párját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Ürülékükben tocsogó 19 kölyökkutyát mentettek egy olasz csomagtartójából

Magyar szaporítóktól származó, az olasz piacra szánt kölyökkutyákat csempésző férfire csaptak le a Zala megyei rendőrök. Az állatok alig pár hetesek, többnek még a foga sem bújt ki. Az állatvédők szerint valószínűleg nem először bukott le, de ezek szerint gond nélkül jött az újabb kör kiskutyáért Magyarországra, hiszen nálunk még megfelelően betartatott állatvédelmi törvény sincs.