szerző:
hvg.hu

Sok részletszabályra oda kell figyelniük azoknak a nőknek, akik 40 év munkaviszony után nyugdíjat szeretnének, egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy jár nekik a kedvezményes nyugdíjba vonulás lehetősége.

Még mindig sok nőnek okoz kellemetlen meglepetést, hogy hiába van meg a 40 év munkaviszonya, nem mehet nyugdíjba. Az ugyanis, hogy 40 évet dolgozzon az ember, önmagában nem elég: ebből legalább a biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett jogosultsági időnek el kell érnie a 32 évet – kivételek persze ez alól is vannak.

Emiatt például egy olyan nő, akinek negyven éven át folyamatosan volt munkaviszonya, és nyolc éven át kapott gyermekgondozási díjat vagy segélyt, nyugdíjba vonulhat, akinek viszont kilenc évig járt ez a díj, annak még várnia kell. Arról, hogy milyen más részletekre kell még odafigyelni, az Adózóna összeállításában olvashatnak többet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!